reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coolinaria, diety, przepisy

Hogata ja daje Wice to wszystko i zjada i nic jej nie jest, ale mozesz zrobić też bez pieczarek, bo już kiedyś tak robilam jak nie miałam w domu...i było też pyszne

Co do dań pod dzieci to ja mam własnie z tym dylemat, bo mi one niezbyt smakuja, ale zaraz idę robic klopsy w sosie, napewno Wiki zje :tak:
z zupek uwielbia rosół i pomidorową, ale to wszyscy znają...

Robiłam ostatnio kurczaka w miodzie i musztardzie, też sie zajadala, bo slodki...
 
reklama
Edziu zrobiłam kurczaczka z pieczarkami wg twojego przepisu ...
p y c h o t k a :-)

Łukaszowi tez mega smakowałao...tylko Kalina nie chciała ale ona ostatnio ciagle mi strajkuje wiec pewnie jak jej sie odwidzi to zje ze smakiem:-)

Dzieki za przepis.

A moze jesscze powiesz jak robisz kurczaka w miodzie i musztardzie? :-D
 
ciesze sie Hogata :-)

Kurczak w miodzie i musztardzie:


Najlepsze sa udka lub nózki, obsypać sola i obtoczyc w miodzie i musztardzie (1 łyżeczka tego i tego na 1 nogę)
wrzucić na rozgrzany olej i smazyć na zloto, potem podlac woda i przykryć, dusic az bedzie miesko odchodzilo od kości...pycha, smakuje dzieciom, bo słodkie... :tak:
 
oj , a ja chyba w łikend tego kurczaka z pieczarkami zrobię .....:tak: , Edzia - masz jeszcze jakieś szybkie i proste przepisy obiadowe?? bo ja już po prostu nie wiem co wymyślać...
 
Czekajac na przepisy Edzi podam moze co ja na szybko robie :-)

Pierś z kurczaka kroje w kostkę i posypuje przyprawą carry i gyros. Smarze.
Osobno dusze mrozone warzywa na patelnie.
Jak obie czesci sa gotowe to mieszam.
Podaje z ryżem.
Pychota :tak:

1. Acha jeszcze mam taka propozycje: gdy smazymy filety z kurczaka ala schabowy zamiast bułki polecam pokruszone chipsy paprykowe (mozna troche bułki dodać)
2. Zamiast bułki mozna tez obtaczac w płatki kukrydzianych.
 
to ja polecam piersi z kurczaka obtoczyć w mące, potem jajku a na końcu w płatkach migdałów i na goracy tłuszcz...- niebo w gębie :-D
 
to dla odswierzenia watku:

Kotlet schabowy po prownsalsku

kotlety rozbić i ... posmarować musztardą sarebska, posypaś ziołami prowansalskimi, czosnkiem suszonym/granulowanym, pieprzem. Ja odstawiłam na toche zeby sie przegryzło. Przed samym smarzeniem obtoczyc w mące, jajku i bulce i heja na gorący tłuszcz.

Bardzo smaczne. Musztarda nadaje bardzo wyrazny smak. Kalina zjadla wielgachnego kotleta.

SMACZNEGO!!!
 
no dziewczyny , podzielcie sie jakimis fajnymi przepisami.

Ja reflektuje na obiadowe bo mi sie koncza pomysły.

A oto przepis na:


"Sałatkę ziemniaczaną"

Składniki:

- ugotowane ziemniaki ok. 10 szt
- ogórki kiszone ok. 10 szt
- cebula 1 średni- majonez ok. 3-4 łyzek

Do salaterki wrzucamy pokrojone w grubą kostkę ziemniaki i ogórki oraz posiekaną cebulę. Solimy i pieprzymy do smaku i dodajemy majonez.

Smacznego!!!

Rada: ziemniaki kroję w ósemki jeszcze przed gotowaniem - w takie na prawde wieksze kawałki - i tak gotuję. Ogórki jak sa srednie - to grube plasterki. Jak ktos lubi mozna porzadnie popieprzyc. Jest naprawde pycha.
 
reklama
hejka
No to ja podaję pyszny przepis na rybę po włosku - mniam... :tak:

Dowolne filety rybne, moga być mrożone, najlepsza jest PANGA! (wcale nie jest droga)...

2 duze cebule pokroić w kostke i zeszklić na oliwie z oliwek,
2 ząbki czosnku wyciśniete przez praskę,
2 gałązki rozmarynu świeżego (może być ewentualnie suszony ale to duuuuza różnica w smaku), jeśli świeży to należy go najpierw drobno posiekać,
dodac sok z połówki cytryny,
na to wrzucić filety rybne posolone i popieprzone (najlepiej białym pieprzem) i obłożyć tą cebulką dookoła, aby ryba się dusiła...
pycha
smacznego:-)
 
Do góry