reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coolinaria, diety, przepisy

Sałatka z brokułami

1 brokuł
4 jajka
1 czerwona cebula
1 papryka czerwona
1 papryka zielona lub żółta
4 pomidory
majonez

Brokuły ugotować w osolonej wodzie jakieś 5 do 10 minut. Jajka ugotować.
Następnie układać warswami: brokuły, pomidor, papryka , cebula, jajka, majonez itd. Acha wszystko pokroić w kostkę. Doprawic solę i pieprzem Pychotka :pyka.

reklama
Ja lubię bardzo sałatkę z paluszkami krabowymi. Jest bardzo prosta.

1 małe opakowanie paluszków krabowych
1 nieduży por
majonez

paluszki kroję w kostkę (dosyć grubą) i do tego cieniutko pokrojone talarki pora, maonez wg uznania. Pycha

A ja uwielbiam sałatkę z piersi kurczaka
Piersi pokroić w kostkę,obtoczyć w przyprawie gyros i usmażyć,wyłożyć na dno miski
na piersi położyć pokrojona cebulkę
na to kethup
ogórek (pokrojony w kostkę)
majonez
kukurydza z puszki
kethup
kapusta pekińska (posiekana)
posypać to vegetą
Jest to sałatka warstwowa-nie mieszać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Polecam jest bardzo smaczna

A ja, i mój Łukasz zwłaszcza, uwielbiam sałatke z kapusty pekinskiej i fety (to dwa podstawowe składniki) resztę mozna sobie zmieniac, dobierac jak kto woli i co się ma w lodówce:

Składniki:
- kapusta pekińska
- feta
- kukurydza z puszki
- ogórki świerze
- czerwona fasolka z puszki
- papryka świerza
- kabanos

Sos jogurtowo-majonezowo-śmietanowy koperkowo-czosnkowy:
- jogurt naturalny
- śmietana (moze być bez - ja dodaje troche do smaku)
- majonez (moze być bez - ja dodaje troche do smaku)
- koper - świeży (sporo)
- czosnek - ja dodaje ze 2 ząbki

Warzywka pokroic wrzucić do salaterki, zalać sosem wymieszać i wcinać.

Smacznego!!!

dziewczyny zleciałam jeden kologram od niedzieli - HUUUUURAAAAAAAAAAAAA ;)

Do tego ćwiczę brzucha od środy i jakoś leci.

Pozdrawiam

hogata no no - zazdroszce ci

ja mam mobilizacje sredniowiecznego zlowia :-[ wogole jakas apatia mnie napadla ... nawet koffac z mezem mi sie nie chce

Hogata....gratuluje... ;D
Ja podobnie jak Agatka za ewetualne diety wezmę się jak przestanę karmić....natomiast zauważyłam ,że cosik się u mnie ruszyło od momentu jak zaczełam chodzić na aqaaerobic...przez dwa miesiące spadło 2 kg....niby mało....ale jednak, bo do tej pory stało w miejscu....więc dla mnie dobre i to....dostałam PAŁERA>..heheh :p

Wronka najtrudniej jest na początku. A dwa kiloski to juz coś - gratulacje !

Chodziłam kiedyś na aquaerobik i strasznie mi się podobało. Teraz nie mam za bardzo czasu chociaz basen mam na miejscu. Dlatego wziełam sie za ćwiczonka w domku.

Trzymam kciuki za twojego PAŁERA ;)

reklama
Kamila niestety nie piekłam pierników nigdy i jakoś zadnego przepisu nie moge znależć. Ale za to podam przepis na ciasteczka cynamonowe:
Składniki:
25 dag mąki (około 1,5 szkalnki)
1 jajko
10 dag masło
12 dag cukru pudru
1 dag cynamonu
1 łyż. proszku do pieczenia
do dekoracji: lukier , połówki orzechów włsokich

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z masłem. Dodać cukier puder, jajko, cynamon i wyrobić ciasto.
Ciasto rozwałkować na gr. około 1 cm i wycinać foremkami ciasteczka. Piec około 8 min w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.
Upieczone ciastka ostudzić , polukrować i udekorować orzechami.

SMACZNEGO

Do góry