reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cola w ciąży

Cola faktycznie pomaga na problemy z układem trawiennym, ale lepiej meczyc sie przez cale 9 miesiacy niz truc wlasne dziecko, powiem Wam szczerze, że gdy dzis mysle o tym, ze moglam stracic mojego ukochanego synka gdybym tak bardzo o siebie nie dbala to łzy plyna mi po buzi. Za 2 lata planuje postarac sie o rodzeństwa dla mojego Stasia i juz teraz wiem, ze bede dbała o siebie rownie mocno jak przy pierwszej ciąży.

reklama
Mleko ponoć dobre jest na zgagę.
Jak ja szłam rodzić to ludzie na IP byli w szoku bo miałam brzuch jak na 5-6 miesiąc.

Ostatnia edycja:
U mnie bylo jeszcze lepiej, ja brzucha nie mialam prawie wcale, gdy pojechałam do szpitala to na izbie przyjec mysleli ze robie sobie jaja z tym porodem, okazalo sie ze synek wazyl 2210, ale ponoc nawet przy takiej wadze dziecka kobiety maja normalne brzuchy, a po mnie nie bylo widac ze jestem w ciąży:) Ze szpitala wychodzilam po 6 dniach z idealnie plaskim brzuszkiem:)

martaik prawidłowo przebiegająca ciąża to nie choroba.
Ty dbałas o siebie do przesady i Ci się "opłaciło" że tak niezręcznie to nazwę bo żaden z debilnych lekarzy, do których chodziłaś nie zauważył, że z łożyskiem jest coś nie tak.
Ale jeżeli ciąża nie jest zagrożona, nie masz cukrzycy, nadciśnienia itp zagrożeń to aż tak drastycznie ze wszytskiego nie trzeba rezygnować.

wow! po 6 dniach caly brzuszek ci zniknal? zazdroszcze...u mnie to potrwa napewno toche duzej...
ja jak bylam w 6 mc to ludzie mysleli ze ja niedlugo rodze bo mialam juz taki duzy:-D ciezko jest z takim brzuszkiem ale szczerze mowiac po porodzie bedzie mi brakowalo tego kopania w srodku itd...

Cola faktycznie pomaga na problemy z układem trawiennym, ale lepiej meczyc sie przez cale 9 miesiacy niz truc wlasne dziecko, powiem Wam szczerze, że gdy dzis mysle o tym, ze moglam stracic mojego ukochanego synka gdybym tak bardzo o siebie nie dbala to łzy plyna mi po buzi. Za 2 lata planuje postarac sie o rodzeństwa dla mojego Stasia i juz teraz wiem, ze bede dbała o siebie rownie mocno jak przy pierwszej ciąży.

wydaje mi się, że bardziej bym truła dziecko papierosami, które rzuciłam od razu jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciąży, niż tą colą. generalnie nie odmawiam sobie niczego oprócz właśnie papierosów i alkoholu

martaik prawidłowo przebiegająca ciąża to nie choroba.
Ty dbałas o siebie do przesady i Ci się "opłaciło" że tak niezręcznie to nazwę bo żaden z debilnych lekarzy, do których chodziłaś nie zauważył, że z łożyskiem jest coś nie tak.
Ale jeżeli ciąża nie jest zagrożona, nie masz cukrzycy, nadciśnienia itp zagrożeń to aż tak drastycznie ze wszytskiego nie trzeba rezygnować.

zgadzam się z koleżanką całkowicie! nic dodać nic ująć

Według lekarzy do których chodziłam ciaza przebiegala ksiazkowo, ale lekarze sie mylili, wiec jak widac na moim przykldzie nigdy na 100 procent nie wiadomo czy cos moze zaszkodzic czy tez nie, ja nie namawiam Was do niczego, pisze tylko jak bylo w moim przypadku, wybor nalezy do kazdej z Was

Ale po co truć się colą dla lepszego samopoczucia, trawienia itp...jest tyle innych sposobów. Poza tym chyba aż tak ciężko nie jest z tymi dolegliwościami aby popijać je napojem, który faceci często stosują do odrdzewiania śrub ;-). No ale to już indywidualna decyzja każdej z nas.

reklama
Ale po co truć się colą dla lepszego samopoczucia, trawienia itp...jest tyle innych sposobów. Poza tym chyba aż tak ciężko nie jest z tymi dolegliwościami aby popijać je napojem, który faceci często stosują do odrdzewiania śrub ;-). No ale to już indywidualna decyzja każdej z nas.

To chyba nie miałaś poważnych mdłości, skoro tak twierdzisz. A jeśli nic innego nie działa?

Do góry