reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cola w ciąży

reklama
czemu dziwne???ja jestem teraz w 18 tyg i te z mam ochote na cole z cytrynką chociaż i przed ciążą ta piłam:)nawet w restauracjach tak podają jak się zamówi a nawet są sprzedawane pepsi z cytryną w butelkach...to jeszcze uważam nie są dziwne wybryki ciężarnych..gorzej jak się wcina tak jak ja np nutelle z grzybkami w occie(oczywiście niewielką ilośc)..heehe kobitki przeżyjemy wszystko..buziaki:cool2:

Ja piję co jakiś czas colę, bo mam bardzo niskie ciśnienie to raz, a dwa tylko ona mi pomaga w zwalczaniu zgagi (mimo 15tc) nie mogę się z nimi pożegnać...
Ale jeśli się ma nadciśnienie albo kogoś w rodzinie z cukrzycą to może lepiej się wstrzymać, albo sporadycznie pić i nie litrami...
Najważniejsze by zachować umiar..

andrewa88 ja mam podobne ciśnienie, ale nie przeginam z cola. Pija ja wtedy kiedy naprawde sie zle czuje, kiedy chcialabym sie napic kawy - ktorej w czasie ciazy nie trawie. Ale maksymalnie szklaneczka dziennie, bo cola nie ma w sobie zbyt wielu dobrych elementow sladniowych i wyplukuje witaminy i inne skladniki mineralne, wiec nie ma sensu. Poza tym nie mozna pic coli przed snem, poniewaz to wielka dawka cukru, ktory pobudza dzisiusia i trudno ci bedzie z zasnieniem bo dzidzia bedzie ozywiona i bedzie kopac jak maly zrebak :)

Ja piję co jakiś czas colę, bo mam bardzo niskie ciśnienie to raz, a dwa tylko ona mi pomaga w zwalczaniu zgagi (mimo 15tc) nie mogę się z nimi pożegnać...
Ale jeśli się ma nadciśnienie albo kogoś w rodzinie z cukrzycą to może lepiej się wstrzymać, albo sporadycznie pić i nie litrami...
Najważniejsze by zachować umiar..

ja zgage mam od samego poczatku ciazy. zaczynam wlasnie dzisaj 36 tc i nadal mam ta cholerna zgage ale nic z tym nie robie...

reklama
Do góry