reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

dziewczyny mam kolejne pytanie:
kto u was ubezpieczał dziecko przez okres macierzynskiego? wy czy plemnik?

ja małego mam cały czas u Pana taty ubezpieczonego.

Dzięki dziewczynki za życzenia zdrowotne, mały dzisiaj trochę lepiej :)

Aga1108 o tych żłobach to już kiedyś coś podobnego słyszałam... masakra.. często też o przedszkolach mówią, że jest tak, czy inaczej. Cieszę się że u mnie to przedszkole jest super, już nawet te dojazdy nie są takim problemem, ważne, żeby dziecko było dobrze traktowane i miało należytą opiekę, a co za tym idzie i atmosfera jest wspaniała :)

Ostatnia edycja:
reklama
Mozi, Olcia nie moge sie zarejestrowac w up bo do momentu kiedy mam macierzynski nie moge miec statusu osoby bezrobotnej :/
Aga bylam w zusie zalatwic macierzynski a ta srednio mila pani mi powiedziala ze albo mąż musi ubezpieczyc albo dziadkowie i jeszcze jakimis dziwnymi tekstami zaczela rzucac do kolezanek ze wszytko wiecznie jest na zus:/ a ze bylam z Małą to juz sie nie zaglebiałam w rozmowe z tą panią...
napisałam do nfztu, ciekawe czy sie ktos zainteresuje:-D

Emilka, przypomniało mi się jak napisałaś o nfz, rok temu wyszła ustawa zgodnie z która dzieci do 18 roku życia są automatycznie ubezpieczane przez skarb państwa ale szczegółów nie pamiętam :-(

ola u nas nie korzystają:baffled:
a co do żłobka , we wrocławiu zamknęli 2 opiekunki żłobka , które znęcały się nad dziećmi min. na siłę karmiły 2letnią dziewczynkę, doprowadzając ją do wymiotów:wściekła/y::wściekła/y:

emilka tak jak pisze Aga corcia jest z automatu ubezpieczona do 18 roku zycia przez panstwo niestety nikt tego nie egzekwuje ale Ty sie nie daj i wszedzie mow ze dziecko ubezpiecza panstwo do pelnoletnosci moj jest ubezpieczony u mnie ale czeka mnie to samo jak skoncze macierzynski :tak:

a co do tego zlobka to nawet nie bede sie wypowiadac bo bym musiala klawiature rozwalic :no::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Smerfetka25 to zdrówka
Mozi ja poczytam jak mały trochę podrośnie, ale ja czytam łatwe i przyjemne bo już z głębokim sensem mnie męczą za dużo musiałam nad sobą myśleć i nic mądrego nie wymyśliłam :-D:-D:-D

no takie dzieci ze żłobka to nawet nie potrafią przekazać jak je krzywdzą, bo taki przedszkolak już potrafi zwłaszcza starszy a taki mój co to myli pianę z piaskiem. A ostatnio jakaś babka w stanach przykleiła dziecko do ściany czy nocnika dostała 90 lat kary za znęcanie, coraz więcej ludzi nie radzi sobie z emocjami i obrywa się najsłabszym :-:)-:)-:)-(

reklama
emilka ja tak miałam
to nie zus zawodzi tylko tak jest
u mnie moj tato ubezpieczał małego, ale w mojej sytuacji szanowny pan tatuś sam nie byl ubezpieczony. Jeśli Twój pracuje legalnie to może przypisać dziecko do siebie na czas Twojego macierzyńskiego, a później zarejestrujesz się w urzędzie i mała będzie już przy Tobie

Do góry