reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

dziewczyny mam kolejne pytanie:
kto u was ubezpieczał dziecko przez okres macierzynskiego? wy czy plemnik?

ja małego mam cały czas u Pana taty ubezpieczonego.

Dzięki dziewczynki za życzenia zdrowotne, mały dzisiaj trochę lepiej :)

Aga1108 o tych żłobach to już kiedyś coś podobnego słyszałam... masakra.. często też o przedszkolach mówią, że jest tak, czy inaczej. Cieszę się że u mnie to przedszkole jest super, już nawet te dojazdy nie są takim problemem, ważne, żeby dziecko było dobrze traktowane i miało należytą opiekę, a co za tym idzie i atmosfera jest wspaniała :)

Ostatnia edycja:
reklama
Mozi, Olcia nie moge sie zarejestrowac w up bo do momentu kiedy mam macierzynski nie moge miec statusu osoby bezrobotnej :/
Aga bylam w zusie zalatwic macierzynski a ta srednio mila pani mi powiedziala ze albo mąż musi ubezpieczyc albo dziadkowie i jeszcze jakimis dziwnymi tekstami zaczela rzucac do kolezanek ze wszytko wiecznie jest na zus:/ a ze bylam z Małą to juz sie nie zaglebiałam w rozmowe z tą panią...
napisałam do nfztu, ciekawe czy sie ktos zainteresuje:-D

Emilka, przypomniało mi się jak napisałaś o nfz, rok temu wyszła ustawa zgodnie z która dzieci do 18 roku życia są automatycznie ubezpieczane przez skarb państwa ale szczegółów nie pamiętam :-(

ola u nas nie korzystają:baffled:
a co do żłobka , we wrocławiu zamknęli 2 opiekunki żłobka , które znęcały się nad dziećmi min. na siłę karmiły 2letnią dziewczynkę, doprowadzając ją do wymiotów:wściekła/y::wściekła/y:

emilka tak jak pisze Aga corcia jest z automatu ubezpieczona do 18 roku zycia przez panstwo niestety nikt tego nie egzekwuje ale Ty sie nie daj i wszedzie mow ze dziecko ubezpiecza panstwo do pelnoletnosci moj jest ubezpieczony u mnie ale czeka mnie to samo jak skoncze macierzynski :tak:

a co do tego zlobka to nawet nie bede sie wypowiadac bo bym musiala klawiature rozwalic :no::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Smerfetka25 to zdrówka
Mozi ja poczytam jak mały trochę podrośnie, ale ja czytam łatwe i przyjemne bo już z głębokim sensem mnie męczą za dużo musiałam nad sobą myśleć i nic mądrego nie wymyśliłam :-D:-D:-D

no takie dzieci ze żłobka to nawet nie potrafią przekazać jak je krzywdzą, bo taki przedszkolak już potrafi zwłaszcza starszy a taki mój co to myli pianę z piaskiem. A ostatnio jakaś babka w stanach przykleiła dziecko do ściany czy nocnika dostała 90 lat kary za znęcanie, coraz więcej ludzi nie radzi sobie z emocjami i obrywa się najsłabszym :-:)-:)-:)-(

reklama
emilka ja tak miałam
to nie zus zawodzi tylko tak jest
u mnie moj tato ubezpieczał małego, ale w mojej sytuacji szanowny pan tatuś sam nie byl ubezpieczony. Jeśli Twój pracuje legalnie to może przypisać dziecko do siebie na czas Twojego macierzyńskiego, a później zarejestrujesz się w urzędzie i mała będzie już przy Tobie

Do góry