reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

Aga1108 Dawid w czerwcu skończył 11 lat, w wigilię Piotrek skończy 10 lat a Arek w sylwestra 8 lat... Jak to szybko upłynęło :eek: :-D no ale mam już coraz to większą pomoc od nich i duma mnie rozpiera jacy są dzielni patrząc co przeszli. Są silniejsi ode mnie i gdyby nie oni, pewnie popadł bym w jakąś chorobę psychiczną pewnie :-D

reklama
no to już prawie mężczyźni:-), dzieci potrafią więcej "udźwignąć" niż nam dorosłym się wydaje i choć brzmi to górnolotnie i banalnie to one nadają sens naszemu zyciu i siłę do działania:-)
nieraz mam ochotę zastrzelić mojego małego rzepa ale teraz jak jej nie widziałam tydzień czasu to mi się przykrzy jak nie wiem za nią i jej szalonymi pomysłami:-):-)
dzisiaj przez telefon powitała mnie słowami:"witaj mój panie łaskawco":szok::-D

Witam dziewczyny. Sorki, ze wtrącam. Pisałam już tu kiedyś u was. Próbuje wszędzie wstawić ogłoszenie, moze mi sie coś uda zdziałać. Nie mam gdzie odejśc od męża. Srodków pienieznych nie wiele. W związku z tym, moje pytanie: Czy jest tu któras z was z trójmiasta czy okolic i szuka kogoś aby coś wynając? Mając dziecko czy będąc w ciązy? Ja jestem w ostatnim miesiącu ciąży i mam 21 lat. A moze znacie kogoś kto szuka aby coś z kimś wynająć i jakos zacząć nowe zycie? Odezwijcie się. Najlepiej na priw. Pozdrawiam i zycze duzo siły :) Ania.

no to już prawie mężczyźni:-), dzieci potrafią więcej "udźwignąć" niż nam dorosłym się wydaje i choć brzmi to górnolotnie i banalnie to one nadają sens naszemu zyciu i siłę do działania:-)
nieraz mam ochotę zastrzelić mojego małego rzepa ale teraz jak jej nie widziałam tydzień czasu to mi się przykrzy jak nie wiem za nią i jej szalonymi pomysłami:-):-)
dzisiaj przez telefon powitała mnie słowami:"witaj mój panie łaskawco":szok::-D

Hehe :) i dla tego jesteśmy z nimi na dobre i złe :) Mi się bardzo tęskni za swoimi synami. Z resztą jak z nimi dziś rozmawiałem to oni już chcą do mnie wrócić. Mimo że mają tam luz, przestrzeń i to jest wieś, chcą być ze mną cały czas. I dzięki temu aż chce mi się żyć, bo wiem, że oni są tak za mną bardzo :) Tam są z babcią z którą za bardzo nie lubią przebywać i mi jest trochę żal że ich tam wysłałem. :-(

Witam dziewczyny. Sorki, ze wtrącam. Pisałam już tu kiedyś u was. Próbuje wszędzie wstawić ogłoszenie, moze mi sie coś uda zdziałać. Nie mam gdzie odejśc od męża. Srodków pienieznych nie wiele. W związku z tym, moje pytanie: Czy jest tu któras z was z trójmiasta czy okolic i szuka kogoś aby coś wynając? Mając dziecko czy będąc w ciązy? Ja jestem w ostatnim miesiącu ciąży i mam 21 lat. A moze znacie kogoś kto szuka aby coś z kimś wynająć i jakos zacząć nowe zycie? Odezwijcie się. Najlepiej na priw. Pozdrawiam i zycze duzo siły :) Ania.

Ania, na początek to muszę powiedzieć Ci że bardzo mi przykro że tak to musi u Ciebie wyglądać. Pewnie nie chcesz już słuchać wywodów na temat porozumienia się z partnerem czy tam mężem. Nie wnikam i rozumie. Znam to ze swojego życia, ale u mnie to było że mama dzieci nas zostawiła ale rozumie. Przykre jest to że człowiek musi uciekać jak się da by się uwolnić od chorego związku, i przykro mi, że cierpią na tym nasze dzieci. Mam nadzieję, że znajdziesz najlepsze rozwiązanie by było wam dobrze. Życzę powodzenia :tak:

Ania, na początek to muszę powiedzieć Ci że bardzo mi przykro że tak to musi u Ciebie wyglądać. Pewnie nie chcesz już słuchać wywodów na temat porozumienia się z partnerem czy tam mężem. Nie wnikam i rozumie. Znam to ze swojego życia, ale u mnie to było że mama dzieci nas zostawiła ale rozumie. Przykre jest to że człowiek musi uciekać jak się da by się uwolnić od chorego związku, i przykro mi, że cierpią na tym nasze dzieci. Mam nadzieję, że znajdziesz najlepsze rozwiązanie by było wam dobrze. Życzę powodzenia :tak:

heh rzadko się słyszy, ze to kobieta zostawia... no ale jak widać jest i tak. W głowie się nie mieści. Niestety musze gdzies wybyc, bo pozostanie z pijakiem nie wrózy nic dobrego. Musze małą odizolować jeszcze przed urodzeniem.

heh rzadko się słyszy, ze to kobieta zostawia... no ale jak widać jest i tak. W głowie się nie mieści. Niestety musze gdzies wybyc, bo pozostanie z pijakiem nie wrózy nic dobrego. Musze małą odizolować jeszcze przed urodzeniem.

Jak to mówią, dla chcącego nic trudnego :-) Wierzę że Ci się uda i będziecie szczęśliwi. Alkohol to u facetów złe i szlak mnie trafia (przepraszam), że my, jako faceci nie potrafimy poczuć, chociaż odrobinę ojcostwa. Dla mnie odrobina to wyrzekanie się swoich słabości dla najbliższych i kochanych osób. To jest minimum tego co powinniśmy pokazać. Ja się przyznam że jak zostałem sam z synami, pierwsze pół roku piłem, nawet szukałem pomocy specjalisty, a dzieci były u mojej mamy... jakie pół roku nawet rok... Potem pojechałem do hiszpanii zostawiając dzieci z moją mamą... I wtedy poczułem jak bardzo mocno kocham moje dzieci. Że życie dało mi kogoś, o kogo muszę dbać i zrobiło mi się głupio przed samym sobą, że nie dość że mama ich poszła w daleką i ich olała, ja zaczynam być taki sam. Wróciłem z hiszpanii i od tamtej pory a to już ponad 4 lata jak wróciłem z tej hiszpanii, nie wyobrażam sobie życia bez moich synów. Wynająłem mieszkanie i zamieszkałem sam z dziećmi. Wiem że Ty masz tą siłę i uwolnisz się w końcu i będziecie szczęśliwi. Skoro ja facet dałem sobie radę, Ty dasz sobie tym bardziej :) Wy kobiety jesteście silne i za to was podziwiam i to od was samotnych mam i tych z problemami, które walczą z idiotami, czerpię motywacje :) i za to wam dziękuję. A Ty Aniu, Dasz sobie rade. Jestem o tym przekonany :)

reklama
pirrllott, mądrze powiedziane, niejeden "niby-tatuś" powinienn się od Ciebie uczyć co znaczy ojcostwo:tak:
a Twoi synowie może dzieki tym wakacjom lepiej poznają się z babcią:tak:
chłopcy mają jakis kontakt z mamą:confused:

aniu, życze powodzenia i wytrwałości:-)

Do góry