reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

a mi kto posprzata??
Nawet mi sie nie chce zmywarki zaladowac ;)

To jego sprawa czy sie wacha nie moja, ja tam ide twardo przez zycie i nie moge sie wachac aby dzieci mialy stabilizacje.
Dla mnie on to przeszlosc zamknieta razem z rozwodem. Ja chce kase od niego na dziecko a co to moge byc wedlug was materialistka, ale wiem ze trudno byc samej z dziecmi.
Ja mam dwoje juz z tego najgorszego okresu wyrosli ale teraz male dojdzie i znowu wojna od poczatku z pampersami.
Boli i mam nerwy jak sie kontaktuje bo po co mu wiedziec co u nas a o ciazy nawet nie wspomnial, nie zapytal sie o swoje dziecko.
Facet albo chlopczyk, podobno pogobil sie w zyciu, ja tez sie gubie i co ide dalej mam jasno okreslony cel i tego sie trzymam, a wciaz maze o studiach mam nadzieje ze kiedys to marzenie spelnie :)

reklama
matitka podobno marzenia to połowu drogi do sukcesu!!! oby wypwaliły studia :-) Ja tam ciebie nie uważam za materialistkę poprostu chcesz dla dzieci to co im się należy. Robić dzieci było komu, bo do "tanga" trzeba dwojga to do utrzymywania też niech będzie dwoje ;-)
no u mnie sprawa za tydzień, co małemu nie przyznają to i tak będzie więcej niż co mam teraz czyli nic :-)
ollka22 nie sprzątaj i tak się nabrudzi lepiej zrób coś miłego dla siebie ;-)

matitka nie uważam, żebyś była materialistką. Po prostu postanowiłaś walczyć o swoje - i masz rację. Zresztą, nie można żadnej kobiety oceniać tak albo tak, bo walczy o alimenty albo bo odpuszcza je i wybiera spokój. To jest decyzja każdej z osobna, na pewno głęboko przemyślana, wiem po sobie ile nocy nie przespałam planując, co zrobić - zatem każda z nas postanawia tak, jak dla niej i dzieci w tej kwestii najlepiej. A sytuacje są różne, nie ma uniwersalnego modelu, żeby do niego dopasować okreslony wzór postępowania.
Tak na marginesie - jeżeli kobieta, ktora walczy o alimenty jest materialistką, to ja nie chce pisać kim jest facet, od którego trzeba sądownie egzekwować odrobinę odpowiedzialności.

matitka aja cie popieram, ja nigdy nie odpuscilabym alimentow, to przeciez dla dziecka nie dla mnie.

matitka to walsnie nasi ex uwazaja ans za materialistki kiedy przychodzi do placenia alimentow... a przeciez to ich obowiazek.
i to antonufka amsz racje... lepiej nie pisac jak mozna nazwac faceta od ktorego takie rzeczy trzeba sadownie egzekwowac...

u mnie ojciec malej to an chwile obecna tylko dawca nasienia... bo jak mozna mowic o kims kto ponad 4 lata corki nie widzial...

ja mam posprzatane. nareszcie.

Potrzebny mi spokoj a nie nerwy a wiecznie cos.
Wciaz ciagnie sie za mna ta sprawa z wynajmowanym mieszkaniem napisalam sms-a ze ja wyjezdzam miesiac temu ze nie wyszlo a ten wlasciciel do mnie pisze ze wchodzi na droge sadownie przeciwko nam obydwu.
Teraz musialam do tamtego napisac powiedziec co i jak bo myslalam ze to zalatwi, a tu dupa. Z tych wszystkich nerwow ryczalam mu do sluchawki. Na koniec powiedzialam ze ma to zalatwic ze nie chce miec wiecej z nim nic wspolnego.
Jestem zla na siebie ze wszystko mnie tak z rownowagi wyprowadza i ze z glupiej reklamy potrafie plakac.

Witaj ollcia22. Witaj jaimis, witajcie "nowe" dziewczyny :)
jeszcze trudno powiedziec o ukladaniu czegokolwiek, ale juz jestem za morzem :)
Za kilka dni jak sie otrzasne poczytam listy nowych rodzicow.
Do dzis tylko Norbertowi odpisywalem z pw.

matitka, Antonufka witajcie. A gdzie nasz Fikusek ? :), katrinka, Rosi, Mozi :) ? .... juz nie samotne ?

reklama
Eh ... ma prawo mi sie pomylić, długo z Wami nie byłem. Nie wiem kiedy znajdę czas na inne wątki, ale jak tam gdzieś bedziesz to pozdrów od Devila ollcia22.

Do góry