reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

jaimis jestesmy jeszcze małzenstwem... pozew o separację napisałam i wysłalam czekam az przyjdzie list z sądu..
Zachowuję zimną krew (az sama sie dziwie) w przeciewienstwie do niego :/ .. gdyby nie chłopcy to nie wiem co mu zrobiłam.. .. Stwierdzilam ze sie rozstaniemy tak by dzieciaczki nie ucierpiały na tym.. Miłoszowi powiedzialam ze tata pracuję ciezko :/ i nie przyjezdza tak jak on by chciał. Ja tez jestem bardzo pamietliwa zwłaszcza jak ktos mnie rani. :cool2:
Mi bardzo pomogło wygadanie sie jakoś mi sie lzej na sercu robi. :)
a ja jestem od was starsza :tak:;-) 21 pazdziernik 1986 :-)

reklama
No widzę mamy pokaźne grono skorpionów:) Któraś z was napisała, że myślała że jest twardą babką, a po rozstaniu okazało się inaczej...miałam to samo, u mnie wszyscy w okół myśleli że spłynie po mnie jak po kaczce a okazało się że przeszłam załamanie nerwowe...

Co do weekendu to szkoła:( miałam dziś jechać, ale sobie odpuściłam, jutro jadę bo egzamin:(

Domanska86 no faktycznie jestes starsza i to duzo :) az o tydzien.
A co do skorpionow to ktoras z Was napisala ze skorpiony sa bardzo pamietliwe, zgodze sie z tym, ja jestem bardzo pamietliwa i niewiem czy to jest wada czy zaleta. Plany na weekend?- szukac pracy, pracy i jeszcze raz pracy. Jak narazie to sa moje plany do momentu zrealizowania ich :(

Alonqa mieszkam pomiedzy Krakowem a Katowicami, pracy szukam na bierząco, ale w obecnej sytuacji interesuje mnie jedynie praca na max. dwie zmiany, jest sporo pracy ale na trzy, ze wzglegu na dzieci nie moge takiej pracy podjac. Doświadczenie... oczywiscie pracowalam na roznych stanowiskach, od produkcji poprzez sprzedawce i kosmetyczke. Ale w moim miescie ciezko o prace, nawet staralam sie o staż z Urzedu Pracy, ale oni maja ograniczone srodki. W przyszlym tygodniu pojezdze po Krakowie i Katowicach w poszukiwaniu pracy, mysle ze tam bedzie latwiej, a jak narazie to dopadla nas grypa zoladkowa.
Dziewczyny napiszcie mi jakich bledow unikac jako samotna matka.
witam nowa mame :)
mieszkasz blizej krakowa czy katowic,bo ja z krolewskiego miasta :)
a my juz u siebie,mloda jak chrowala "eksportowana " do rodzicow,bo inaczej nie moglabym chodzic do pracy
w poniedzialek juz do przedszkola,zobaczyny ile pochodzi,mam nadzieje,ze dluzej,bo w ostatnim miesiacy byla 4 dni w przedszkolu,pobila rekord z przed trzech lat
wizyta u alergologa wyznaczona na maj,a w szpitalu dziciecym terminy na grudzien:szok:

a co do pracy,to ciezko cos znalesc,jeszcze jak trzeba patrzec na godziny odbioru dziecka z przedszkola czy zlobka
ja ta prace co mam teraz znalezlam jak mloda szla do przedszkola,mialam duzo szczescia,wczesniej szukalam od jak mloda skonczyla ok 6 miesiecy,mialam staz,umowe zlecenie i moglam pracowac jak mama byla w kraju,bo jak wyjezdzala do opieki ja siedzialam z corka,do zlobka nie nadawala sie,bo miala skawe i problemy skorne,a u nas problem z miejscem w zlobku i jeszcze figurowalam jako mezatka

a szukacie przez bip-y praca w urzedach do 15 czy 16 tylko trzeba miec wyksztalcenie kierunkowe

Ostatnia edycja:
Mozi dokladnie mieszkam w polowie drogi. Mam tyle samo km do Krakowa jak i do Katowic. A pracy szukam od niedawna, czyli od smierci meza, bo wczesniej nie bylo konieczne zebym pracowala, teraz jak zostalam bez srodkow do zycia to musze.

witam mamuski
pscolkamaja to mieszkasz pomiedzy mna a mozi:))

ja jestem rocznik 85:)

mala ogalda barbia ja odpoczywam po jej imprezie urodzinowe.
podczytalam mwas, ale szczerze nie pamietam co mialam napisac...
jatez sie zaliczam doczesci poszukujacej stalej pracy i jest cholernie trudno bo godziny wszedzie nie takie...

Mam nadzieję że impreza udana:)

Z tą pracą to naprawdę ciężko, ja narazie pracuje mam umowę do 10 kwietnia:( pewnie mi przedłużą ale nadal z Urzędu Pracy:( Niby mam ale co to za praca 1000 zł netto, narazie można powiedzieć że starcza, mam jeszcze stypendium ze szkoły ale odkładam je na samochód no i 400 zł alimentów. Martwię się co będzie od września jeśli nie podniosą mi pensji...ja na podyplomówkę, Michał do przedszkola, stypendium już nie będzie, jednym słowem czarno to widzę:-( Poważnie zastanawiam się nad złożeniem pozwu o podwyżkę alimentów.

reklama
Kasieńko Domisiowa jesteś naprawdę silną kobietą i mądrą mamą często jest trudno się zachować w stosunku do kogoś kto skrzywdził, ja mogę szaleć bo mój bąbelek ma 6 miesięcy i na razie go tylko interesuje pielucha i mleczko :-)

ollka22 i jak córcia zadowolona z imprezy. Ucałuj ją w czoło od bb-ciotek z okazji urodzinek!!!

a z tą pracą załamka czy my tak dużo wymagamy pracy aby spokojnie żyć cały miesiąc nie szarpać się z każdą złotówką ...
jak ktoś karmi bobovitą słoiczkami to jest konkurs o 100 tys by się przydało ale ja to nie mam ani szczęścia w miłości ani do kasy :-((( to choć wakacje bym mogła wygarać.... choć mała chwilka bez martwienia się co dalej....:cool2:

Do góry