reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

Coś tu sie cichutko zrobilo,
fakt co do pracy, to niespodziewalam sie ze az tak trudno ja znalezc, pozatym spotkalam sie z barierami typu "nie przyjmujemy matek, ktore maja male dzieci" i to jest przykre...

reklama
pscola zazwyczaj w weekand jest ciszej lub cisza na forum,\
a jak tam chlopaki grzeczne,ty sama z mini mieszkasz czy u rodzicow czy tesciow???

my dzis caly dzien w domku,jutro mloda w koncu do przedszokola,a ja we wt mam zebrabie i placenie platnosci
ciekawi mnie czy bedzie bal,bo to bedzie dodatkowe kasa potrzebana,bo stroj trzeba wypozyczyc
w ten miesiac jakos krucho z kasa bedzie
ide mlodej myc glowe i z wanny wyciagac,bo jej bajka na przytulakach za 5 minut niecale

Mozi, narazie musialam sie wyprowadzic ze swojego mieszkania, na chwile obecna mieszkam u rodzicow
aha,a w jakiej branzy szukasz pracy???
a jak sie czujesz,ze zostalas sama z synkami,starszy pewnie teskni za tata?
starasz sie o rente rodzinna dla dzieci??
inaczej jest sie zostac samotna matka z wybory niz z przymusu sytuacji
a ja powiem,ze bardzo milo i bardzo leniwie spedzilam weekand,w nastepny juz zajecia,wiec trzeba sie pobyczyc jak sie na jeszcze troche mozliwosci

Mozi, pracy szukam obojetnie jakiej, nie jestem wybredna, nie majac srodkow do zycia nie przebiera sie co sie podoba a co nie, bierze sie to co jest. O rencie mozemy zapomniec, poniewaz maz nie mial przepracowanych 5 lat (byl mlodym czlowiekiem mial 26 lat), wiec renta sie nam nie nalezy. Zasilek z mopsu dostalam 120 zł, wiec zastanawialam sie na co wydac taka gore pieniedzy, a tak na powaznie to wiem ze dopoki nie znajde pracy to bedzie nam ciezko i bedziemy musieli ograniczyc do minimum nasze wydatki, zreszta juz to robimy, i boli mnie serce strasznie, jak moj syn chce jakies slodycze a ja mu musze powiedziec ze niemoge mu tego kupic, ciezko, bardzo ciezko...

pscolamaja1 26 lat tylko aż serce ściska naprawdę los potrafi dokopać, dużo dużo siły dla Ciebie życzę. A może zapisz się na infopraca.pl w takich miastach jak moich to tam prawie ofert nie ma ale Kraków/Katowice powinno być

Mozi w lumpeksach przynajmniej gdzie ja chodzę wpadły mi w oko stroje balowe dla dziewczynek, ale nie znam się jeszcze cenowo czy taniej kupić kilo stroju i pewnie tylko na raz czy wypożyczyć, kasy szkoda ale pewnie zwłaszcza dziewczynki uwielbiają bale z przebierankami.

pscolamaja1 a moze jest jeszcze inne wyjscie... Zasiłek jako matka samotnie wychowujaca.. Przedstaw swoją pozyjcie.. przeciez wiadomo ze bardzo ciezko bedzie Ci znalesc prace jak masz sama 2 małych dzieci na wychowaniu.. W dzisiejszej Polsce strasznie ciezko znalesć prace mlodej matce a co dopiero samotnej!! bo pracodawca na dzien dobry Cie odrzuci jak sie dowie ze sa dzieci... ( perspektywa zwolnien lekarskich z powodu choroby dziecka itd.. to dla nich koszmar:dry:)
albo Cie przyjmie taki pracodawna co ma głeboko w d... czy tu masz dzieci i dom.. i co tam jeszcze.. najwazniejsze być zarabiala na niego pieniądze.. jak sie nie podoba to wynocha..
Odkąd urodzilam znalazlam tylko jedna pracę.. i to na czarno.. pomyslalam ze trudno.. pieniadze na dzieci sa wazne.. ale ten moj były szef okazał sie kawał skurczybyka.. chorować nie mozna.. zwolnien nie mozna.. Teraz szukam pracy i nic..
Od taka Polska rzeczywistosć..

Uważam, że kobiety majace dzieci sa w Polsce dyskryminowane. poszlam ostatnio o prace do nas do sklepu, pani byla chetna mnie przyjac, umowa na pol etatu, ale mialabym pracowac na caly, w dodatku na dwie zmiany i i przez pierwsze 4 miesiace po 7 dni w tygodniu za 1100 zł, mowila ze nie respektuje l-4 na dzieci, bo pracuja u niej kobitki z dziecmi i jak dzieci sa chore to one daja sobie rade. U mni to odpada, nie ze wzgledu na l-4 tylko na czas pracy przez 4 miesiace 7 dni w tygodniu, zwlaszcza ze do tej pory mysle co zrobie z chlopcami jak pojde do pracy :(

reklama
Do góry