reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

Sporo zależy od księdza / parafii - teoretycznie nie powinni Ci robić nieprzyjemności ale niestety czasami jeszcze robią. Co do papierów dowiesz się wszystkiego od księdza.

reklama
Dzień dobry

Zanka - tak naprawdę to tylko zależy od parafii.

Dzis już w pracy jestem. Mam nadzieję, że nie zadzwonią z przedszkola żebym zabrała Oliwię. Weekend spędziłam w szkole - no dobrze tylko sobotę bo w niedzielę nie musiałam byc na wykładach więc sobie leżałam w łóżeczku i odpoczywałam :-) No i nic sie nie działo o czym warto by było pisać :sorry:

witam :)
pierwszy raz jestem u Was :-) i w zasadzie to mam do Was pytanko...
nie jestem z biologicznym ojcem dziecka juz od polowy ciazy, przebywa on w ZK i nie bardzo interesuje sie dzieckiem, jestem panna a chcialabym ochrzcic mojego synka... czy nie bedzie zadnych problemow w kosciele ze jestem samotna mama?? jakie papiery beda potrzebne na chrzest?
z gory dziekuje za odpowiedz :-)
pozdrawiam

Mnie ksiądz nie robił żadnych problemów a potrzebny był mi tylko akt urodzenia.

witam dziewczęta:-)

Mamciu świetny pomysł z tym wątkiem, zaraz tam zajrzę:tak:

zanka tak jak dziewczyny napisały, my chrzciliśmy jeszcze razem także nie wiem jakby to wyglądało, ale ostatnio koleżanka(mająca nieślubnego synka) nie mogła zostać chrzestną u swojej siostry bo ksiądz nie wyraził zgody.
Zmienili parafię i została:sorry:

a u nas życie w biegu, brak czasu na wszystko.
ostatnio trochę odpuszczam neta bo za dużo czasu siedzałam:cool2:
ale podczytuję was w miarę regularnie:-)

miłego dnia!!

Dzień doberek. ;-)

Zuzia śpi,G. w pracy,obiad uszykowany,więc free-time for Mummy. :-p :-D :cool2:

Jak Młodzinka wstanie,to wyruszamy do mojej Teściowej,bo Nas wzywa. :-p ;-) Hehe. :-p

No kochane jak wam się podoba mój pomysł i nowe podforum "Ważne informacje i adresy"?Powiedzcie co o tym myślicie?

Bardzo fajny. :tak:

Mnie ksiądz nie robił żadnych problemów a potrzebny był mi tylko akt urodzenia.

U mnie było identycznie. Nawet mój Brat został Chrzestnym,mimo,że nie ma bierzmowania - a to podobno był u nas wymóg. ;-)

Dzień doberek. ;-)

Zuzia śpi,G. w pracy,obiad uszykowany,więc free-time for Mummy. :-p :-D :cool2:

Jak Młodzinka wstanie,to wyruszamy do mojej Teściowej,bo Nas wzywa. :-p ;-) Hehe. :-p

Bardzo fajny. :tak:

U mnie było identycznie. Nawet mój Brat został Chrzestnym,mimo,że nie ma bierzmowania - a to podobno był u nas wymóg. ;-)

A to ciekawe u nas ksiądz rządał zaświadczenia z parafii od chrzestnych.

reklama
Do góry