reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

maartuska tatusiek to powodzenia na sprawie, a on przyjechał do Polski? będzie na sprawie? Bądź dzielna dla dziecka.
karina1234 to super że fajnie ciesz się życie tak szybko pędzi ;-)
aga.o u nas też tatulek zaczął zalegać z alimentami a trzeba będzie się za to wziąć bo przedszkole nadwyrężyło moje fundusze... do robienia dzieci byli chętni ale jak już przyszło do konsekwencji nie ma "tatuśków":wściekła/y:

reklama
Właśnie chyba nie, z tego co wiem to wziął sobie adwokata i ja bez wyjścia też muszę wydać na to kasę bo sama chyba przepadnę....
Tak do robienia to wszyscy pierwsi tylko od obowiązków większość umywa ręce...

Ja tak właściwie się zastanawiam o co tym facetom chodzi?...najpierw tak bardzo chcą dziecka a potem znikają...uciekają przed konsekwencjami...my jako matki walczymy o swoje,nawet o te marne 350ł alimentów,oni twierdzą ,że to TAAAAAAKAAAA kasa!,a same wiemy że to marny grosz,mi nawet na książki dla syna nie styknie :-D
A w ogóle nie ogarniam sytuacji,kiedy szanowny ukochany tatuś grozi ,że dziecko zabierze...tosz to masakra!

I generalnie cieszę się,że mój były mąż,stanął na wysokości zadania i jako takim ojcem jest,alimenty płaci regularnie,raz mu sie zdarzyło nie płacić 2 miesiące bo stracił pracę,ale spłacił mi co do grosza.

jaimis cieszę się tym co jest,choć wiem,że nie wiadomo jak to będzie ;)

karina1234 o to w porządku mąż się zachowuje, bo mi to się śmiać chce jak chłopy walczą o pieniądze żeby własnym dzieciom jak najmniej płacić, potem jeszcze nie płacą, a spotykają się z kolejną panią (mam to gdzieś) i idą gdzieś na kolację i pewnie połowę kwoty którą na własne dziecko powinni zapłacić wydają. Na mojego syna zasądzone jest 300 zł i zalega już kilka miesięcy, a teraz jak syn poszedł do przedszkola to opłaty za przedszkole, wyprawka, nowe buty, piżamka nie liczyłam ale z 500 zł poszło jak nic a opłaty, jedzenie samo się nie poopłaca. Ale co nas nie zabije to nas wzmocni, a mój syn na pewni nie będzie materialistą, no chyba że potem mu się pozmienia.
maartuska można w pozwie o alimenty zaznaczyć że ojciec ma opłacić twojego adwokata, a kiedy sprawa?

aga.o bo pani sędzina powiedziała że według niej na tak małe dziecko więcej nie potrzeba :wściekła/y: beznadziejna mi się trafiła na razie to z tym zalega a za jakiś czas wniosę o podwyższenie ;-) jeszcze po drodze muszę się zająć prawami rodzicielskimi. A ja to się pokłóciłam z sędzią tak że czekałam tylko czy mnie nie ukarze :-D

To widzę ostro było. Ja wnosiłam o 1000, dostałam 600 i byłam gotowa odwoływać się od tego. Dopiero prawniczka powstrzymała moje zapędy.
U Ciebie sędzia musiała być mega nieogarnięta mówiąc że dużo kasy nie potrzeba. Niech poutrzymuje trochę, może się przekona. Ludzie to jednak czasem są strasznymi debilami :crazy:

Nie zaznaczyłam tego w pozwie więc sama będę musiała zapłacić za adwokata no ale sama sobie nie poradzę bo on ma adwokata słynącego z tego, że potrafi zakrzyczeć i zepchnąć w kozi róg, dlatego wolę mieć kogoś kompetentnego przy sobie. Ja też wniosłam o 1000 w przyszłym tyg rozprawa i zobaczymy.
Ja prawami też chcę zająć się jako kolejną sprawą ale sama nie wiem jak się zabrać za to...

reklama
maartuska bez stresu,a wszystko się ułoży ;)

jaimis ja mam na dwoje 700zł,nie jest to może wielka suma,ale zawsze...noi były mąż czasem kupi dzieciakom ubrania buty,zajmie się nimi,na weekendy czasem zabiera a jak trzeba to i przyjdzie sie trójką zając ;)

My jutro mamy imprezkę urodzinkową mojej najmłodszej :-),w sumie dużo nas nie będzie,będzie mój przyjaciel,koleżanka,naturalnie kolega ;-),moi rodzice i dzieciaki ,już doczekać się nie mogę hihihi

Do góry