reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

Witajcie!:-)
bastet wyczerpałaś już limit nieszczęść na najbliższą przyszłość więc oby już tylko z górki. O tych naszych sądach szkoda gadać! Mi na co dzień sądy utrudniają prace a teraz i komplikują życie. Trzymam kciuki za ciebie!

raczkowa No nieciekawie u ciebie bidulo. Tak jak pisała Aga możesz starać się o dodatek rehabilitacyjny i jeszcze o zasiłek pielęgnacyjny ale do tego potrzebujesz ustalić stopień niepełnosprawności dla maluszka. Ten drugi jest przyznawany niezależnie od dochodu, a dodatek jest przyznawany przy zasiłku rodzinnym, więc działaj, każdy grosz ci się teraz przyda. Zdrówka dla Bruna!

reklama
dzieki dziewczyny :* co znaczy zasilek rehabilitacyjny? ze mi zwroca za to ze rehabilitantka przyhodzi prywatnie do Bruna ? cos nie chce mi sie w to wierzyc :baffled:

Za kolorowo by było;-) dodatek to kwota 80 zł miesięcznie(na starych zasadach od listopada są wyższe kwoty, ale nie pamiętam ich) jeżeli kwalifikujesz się na zasiłek rodzinny. A zasiłek pielęgnacyjny to do tej pory 153 zł miesięcznie.szału nie ma ale mieć a nie mieć...

Za kolorowo by było;-) dodatek to kwota 80 zł miesięcznie(na starych zasadach od listopada są wyższe kwoty, ale nie pamiętam ich) jeżeli kwalifikujesz się na zasiłek rodzinny. A zasiłek pielęgnacyjny to do tej pory 153 zł miesięcznie.szału nie ma ale mieć a nie mieć...

do poczytania :)

Świadczenia rehabilitacyjne i pielęgnacyjne nie tylko na dziecko - Świadczenia rodzinne - Rodzina - Doradzamyprawnie.pl - Porady prawne 24h, udzielane przez profesjonalnych prawników

http://wyborcza.biz/finanse/1,105684,10164179,Pieniadze_na_dzieci.html

hej laski melduję się, że żyję (ledwo, ale żyję :-))
ja od pon pracuję i jest spoko. podoba mi się :-) zachodzę, odwalam swoje i lecę do domku (chyba jeszcze nigdy tak nie miałam:confused:)
poza tym również od pon męczę się z 3dniówką u małego:-( Dodatkowo zęby i szkoda gadać :-( jednym słowem jestem ZOMBI:zawstydzona/y:
zajrzę do Was w weekend i może coś tam nadrobię

Raczkowa kochana zdrówka dla Bruna :***

Raczkowa a co jest Brunowi??
Ja nie w temacie.

Torbielem sie nie przejmuj, bo z tego co pamietam to moze byc po porodzie, ale powinno sie wchlonoc wiec jeszcze jedno usg powinno sie zalecic. Moj Kacper cos takiego mial i Niuska tez, wiem bo robili usg glowki im.

Emilka Gratulacje. Ja Tymka rodzilam naturalnie i szczescie ze sie nie udusil, bo byl dwa razy obkrecony pepowina i supel na pepowinie byl przy samym lozysku. Wczesniej rodzilam bo ktg zle wychodzilo i podali oksy a ze wody odeszly to musialam urodzic.

dzieki dziewuszki co ja bym bez Was zrobila to nie wiem :* tylko kto mi da orzeczenie o niepelnosprawnosci Bruna? :baffled: chyba tylko to ze musi byc codziennie rechabilitowany nie znaczy ze jest niepelnosprawny :baffled:

reklama
Do góry