reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

naprodukowałyście aż trudno to ogarnąć:-D

martttika,to szef powinien prowdzić agencję skoro tak lubi być w ruchu:no:

jaimis, to musiałaś wzbudzać sensajcję na plaży u nas rzadko spotyka się kobitki w ciązy biegające w kostiumach 2-częściowych:-)
..a co do budzika, hm...dzięki ....mam taki na 2 nogach wołający:maaaammmmmooooooo:-D:-D
może na emeryturze się wyśpię:-D

emilka, raczkowa, ja tylko poprę wypowiedź Kropelki:tak::tak:
kobieta to taka instytucja . której czołg nie zwali;-) i coś na poprawę humoru:

cycki w górę i odrzuć z twarzy gradową chmurę
niech żyje cellulit i kurze łapki
bo i tak jesteśmy fajowe babki

emilka , skoro masz zapis w testamencie, to musieli by podważyć testament:tak: a mieszkanie było tylko na babcię czy na oboje dziadków:confused:

ollka, no ja też staram się tempić tą złośliwośc u Młodej, bo innaczej by wyrosła na szydercę:no:
jednym słowem up zapewnił Ci rozrywkę na okres wakacyjny:tak:

jakie niektóre matki są nieodpowiedzialne, jedna mnie dziś wkurzyła tak jak nie wiem, ma 5 miesięczne dziecko jakiś czas temu przyszła ,ze dziecko ma skazę i brakło jej mleka i czy może dostać, dałam jej , taka sytuacja zaczęła się powtarzać co 3 , 4 dni , w sobotę przszedł tatuś,że on chce mleko, bo oni sobie biorą bez rp. , dałam pacanowi i mówię mu ,że to jest po raz ostatni jeśli nie przyniosą rp.:no:
dziś przychodzą oboje i hasło: my po jedzonko, ja proszę o rp a ona mi na to: chyba pani żartuje, my nie mamy czasu chodzic do lekarza bo parcujemy a do lekarza chodzi z dzieckiem opiekunka:szok::no:
noż k****, dziecko ma skazę, musi być pod kontrolą lekarza ani wysyłają opiekunkę :wściekła/y:i jeszcze bezczelnie przychodzą z pyskiem do apteki :angry:
a jak się później okazało lekarz im przepisał inne mleko a ona sama zmieniła na inne i pinda ma iśc do lekarza???????!!!!!!!
co za nieodpowiedzialna baba:angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
AGA sporo ludzi bierze tak leki, ja uwazam ze tak sie nie powinno brac, tymbardzuej dla dzieci

my pol dnia w parku siedzialysmy. a jutro przymusowe wolne, mamy przymusowego dentyste...
kurde dzownie do dentystki ze musimy miec wizyte a babka w rejestracji mi mowi ze na 4 lipca.... wkoncu dala mi lekarke i cudem udalo mi sie ja przekonac zeby nas przyjela.

martttika z mamą mam bardzo dobre stosunki, finansowo napewno ile bedzie mogla to pomoze ale tez nie chce byc dla niej ciagle ciezarem.. bo zawsze wszystko robiła z myslą o mnie i bracie..
aga mam zapis w testamencie ale dziadek chyba sie zastanawia czy go nie zmienic.. na oboje dziadkow jest mieszkanie.. ja dopiero miałam dziedziczyc po smierci tego drugiego,,

a ja do dentysty w piątek.. a jutro jak nie zaspie to wybiore sie na krzywą cukrową:cool:

a ja bylam w szkole rodzenia i sie dowiedzialam ze nie zawsze w tym szpitalu w ktorym chce rodzic daja zzo bo niby nie ma anestezjologa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: szkoda ze moj gin mi o tym nigdy nie wspomnial :wściekła/y::wściekła/y: jeszcze wyjdzie tak ze w ostatnim tygodniu coazy bede musiala szpital zmienic:eek: jutro do niego ide i chyba na dzien dobry dostanie kopa w oko jak sie okaze ze mi sciemnia i lawiruje dziad jeden :-D

emilka moze nie bedzie tak zle z tym mieszkaniem, oby zostalo tak jak jest.

my jak wstaniemy to do dentysty bo pani jest tylko 12.

raczkowa bez znieczulenia tez da sie urodzic:-)

Emilka moim zdaniem powinnaś patrzeć teraz na siebie, bo skoro ciotki zaczynają się domagać zmiany testamentu to i TY tak samo możesz upierać się przy swoim, a nawet jak już tam zamieszkasz to żadna siła Cię stamtąd nie ruszy, bo prawo jest po Twojej stronie. A skoro ciotki takie materialistki, że swoje interesy przekładają nad Twoją sytuację, to cóż... Pokazują klasę:tak:
Wiem co czujesz pisząc o ciężarze w stosunku do mamy, bo ja czasami też jestem dla rodziców dużym obciążeniem, ale jak patrzę jak moi się cieszą z małego i jak go kochają to są w stanie dać mu 10000 razy więcej niż potrzebujemy. To jest naprawdę bezinteresowne, w przeciwieństwie do mojego byłego, który z każdej sytuacji w życiu musiał mieć zyski. Ale to jest właśnie prawdziwa miłość :-)

Raczkowa
z tym zzo to w każdym szpitalu będziesz miała taką samą sytuację, że jak w danej chwili anestezjolog jest nieobecny to nie ma szans, ze dostaniesz :-p Czasami w ogóle nie zdążą tak szybko poród przebiega (czego Tobie życzę oczywiście:-)). ja tez czekałam na anestezjologa, bo akurat byl zajęty, a w ostateczności i tak zzo nie dostałam. Także póki co to o tym nie myśl, bo się tylko nakręcasz niepotrzebnie:tak:

Ostatnia edycja:
Raczkowa u nas szpital podobno sie tym chwali ze dają darmowe znieczulenie jesli kobieta powie ze chce a w praktyce dziewczyny ktore tam rodziły mowia ze nawet jak prosiły to nie dostały:cool: takze roznie to moze byc.. ale fakt jest taki ze anestezjolog musi byc do konca porodu a nie zawsze jest mu to na reke bo jesli poród trwa długo to musi zostac po godzinach..
olka musze powaznie pogadac z dziadkiem jeszcze raz, tak w cztery oczy.. tylko kurcze przewaznie jeszcze ktos jest.. ale tez jeszcze nie trace nadziei.

dziewczyny spokojnie, bez znieczulenie urodzicie:) pomyslceize w sumie kazda musi to przejsc:tak::tak:
emilka pogadaj pogadaj, jak sie nadazy okazja.

martttika u mnie tez jest tak ze rodzice widza w mloej wszsytkoa ja jednak wolalbym mieszkac gdzies osobno... bo to czasem meczace jest...

olka ja wiem ze sie da bez tzn wiem ze kobiety tak rodza bo ja nie dam rady :shocked2::-D

martttika no wlasnie nie w kazdym bo np u mnie w miescie jest anestezjolog na odziale i nie trzevba go sciagac z innego oddzialu tak jak niby w tym szpitalu gdzie chce rodzic :tak:

emilka znieczulenie zzo jest darmowe takie sa przepisy

kurcze wszystko sie sypie :-D:-D ja sobie moge ukladac misterny plan a tu i tak wielka D z tego wychodzi no chyba zaraz sie zalamie :-D:-D

reklama
raczkowa moja koleżanka rodziła w renomowanej prywatnej klinice i tez czekała na anestezjologa, bo akurat byl zajęty, nie mówię o innym oddziale. Wystarczy, ze z którąś rodzącą coś zaczyna się dziać i już jest nie zawsze dostępny na zawołanie.

ollka ja tez wolę osobno mimo wszystko, jednak wiem, ze teraz to nie będzie łatwe. Znalazłam niby pracę, miałam sie odkuć, a tu dalej stoję w miejscu...

A co do darmowego zzo to przepisy przepisami, a wiem, że w różnych miastach i tak każdy szpital rządzi się swoimi prawami i nic na to nie poradzimy, choc mnie też to bardzo zdziwiło :eek: Ja jak rodziłam to o nic prosić nie musiałam, bo pod sam nos podsadzili zgodę do podpisania. A popytajcie jeszcze o gaz rozweselający, bo niektore szpitale mają go na darmowym wyposażeniu i podobno bardzo pomaga w razie gdyby coś z zzo poszło nie tak:tak:

Do góry