reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

jaimis wlasnie mnie to najsyzbciej erka wywioza....inaczej sie nie dam...

ja juz tez majatku nie wydaje na zabawki... hmmm obecnie to wole sprzedawac niz kupowac...

jaimis stolik dla malego to praktyczna sprawa:) moja miala z ikei ale uzywany, teraz dzewczyny maja go na ogrodku wiec niby za grosze a ciagle w uzyciu....

reklama
a ja sie witam ze sniadankiem bo kawusi nie nauczylam sie pic :-D

co do chlopow ehhh gdyby nie to ze po narodzinach bedzie sad to wcale bym sie nie chciala z nim widziec tylko nie chce zeby pozniej w sadzi mi zarzucil ze to ja mu utrudnialam kontakt albo ja nie chcialam dac szansy :baffled: choc wiekszosc z tych spotkan bylo tylko i wylacznie z mojej inicjatywy :baffled:

olcia do lekarza i to juz !!!! :angry::angry::angry: tak nie wolno kto sie Oliwka zajmie jak na prawde pojdziesz do szpitala hmm ?? mamuska nie mysl tylko o sobie :tak::tak:

wiecie co nie demonizowałabym sądu że będzie jakoś strasznie sędzina wnikać czy matka dawała szansę a co powiedziała, ja patrzyłam kiedyś na harmonogram sali i spraw o alimenty tych spraw było dużo i na każdą przypisane półgodziny, tak że pierwsza sprawa to szybko się dzieje, moja też była chwilę a najdłuższą część stanowiło spisywanie naszych danych :-D:-D:-D na razie myślcie o dzieciach w brzuszku a potem popatrzcie jak ojcowie będą się zachowywać, a chyba nawet w sądzie można powiedzieć że tak mnie skrzywdził że dla własnego zdrowia psychicznego musiałam odpocząć od kontaktów z tym panem :-p
ollka22 ty nawet tak nie żartuj z tą erką dziecko i pies na Ciebie liczą jesteś ich całym światem! :tak:

RACZKOWA PROBLEM W TYM ZE JA MUSZE ISC DO SZPITALA, I W SUMIE NIE MA KTO Z OLIWKA BYC....

jaimis ja to trafie na jakis ostry dyzur.... po wakacjach:)

u nas na sprawe trz przypisane po pol godzinya nam sie zdazalo siedziec i poltorej wiec roznie bywa....

ollka, szpital to góra 7 dni , a w tym czasie Twój brat nie mógł by się zająć Oliwką:confused:, zdrowie to siła wyższa i nie ma żartów:tak:

jaimis, stolik to fajna rzecz, my mamy taki zwykły plastikowy z kubusiem puchatkiem i do tego stołeczek, wykorzystujemy go do dziś
jak Pyśka była mała to przy nim jadła a teraz maluje, rysuje albo sadza dzidzie (lalki) i karmi:-D:-D
a zabawki , dzieci mają coś takiego,że po jakimś czsie wracają do zabawek, Martynka ma taką kulę do raczkowania , którą dostała na pierwszą gwiazdkę,jakiś czas temu chciałam ją wydać , moja mama mówi zostaw bo ona się jeszcze będzie tym bawić i fakt dziś się lubi tą kulą bawić, podobnie jest z żłówiem sorterem czy z takim jeżdząco-grającym telefonem:-D:-D

raczkowa, dziewczyno , to do niego powinna należeć inicjatywa skoro mu zależy:angry::no:a nie ty masz go ciągnąć , niech pokaże czy jest wart twojego zaintersowania a nie tylko nieszczenia Ci nerwów i wywoływania płaczu:tak::tak:
a jak pierwszy raz wyrzuciłam exa, dawałam mu szansę wykazania się a i tak później usłyszałam : i po co się było schodzić, k*****:wściekła/y::wściekła/y::growl:

aga moj brat nie moze brac wolnego w pracy... poza tym po szpitalu tez musi ktos mloda zpaorwadzac do szpitala przynajmniej jakies 2 tyg do zdjecia szwow... bo wiaodmo nie moze tyle zawalic....

aga my tez sie schodizlismy i to w sumie byl starcony czas... pozniej stwierdzilam ze moglam sie trzymac pierwszej decyzji... bo takie dawanie szansy u mnie nic nie dalo...

raczkowa daj mu sie samemu wykazac....

wiem ola, że jak nie ma się kto zająć dzieckiem to ciężko, ale trzeba znaleźć jakieś rozwiązanie , bo jeszcze wylądujesz na cito z jakimś pękniętym hydropsem
a masz diagnozowane ,że to woreczek:confused:

hm...u mnie dawanie szansy też nic nie dało, 3 mc spokoju i dalej to samo:-(

aga kiedys na ostrym dyzurze sie wlasnie dowiedzialam ze to woreczek, ale lekarz widzial tylko jeden kamien w przewodzie, pozniej na usg sie okazalo ze worek jest pelny. poki co oszczedzam se z jedzeniem jak moge, z kaw pije tylko zbozowa i jest ok.... czasem jakies rewolucje... ale da sie przezyc.
w porownaniu do pierwszej kolki to luz, wtedy to stwierdzialm ze wolalbym drugi raz rodzic niz przez to przechodzic....

mam dzis mega lenia....

Emilka taki stolik z krzesełkiem to fajna rzecz. Jak nie mogłam znaleźć samego stolika to myślałam nad nim. Na szczęście znalazłam na Allegro. Pewnie bym nie myślała o stoliku, ale mój syn lubił się nim bawić u swojego kolegi, wiec czemu miałby nie mieć takiego samego.
Jaimis, a powiem więcej. Od 8 m-cy uczę na nocnik i szybko załapał. Od jakiegoś dłuższego czasu rano chodził już bez pampersa (3-4 godziny dziennie), a teraz już trzeci dzień bez pampersa w dzień. Pierwszy raz przyniósł nocnik jak miał 13-14 m-cy, sygnalizuje, więc chcę szybko oduczyć, ale nie z oszczędności, ale żeby szybko nauczyc samodzielności. Chciałabym żeby poszedł za jakiś czas do przedszkola, a z tego co mi wiadomo dzieci z pieluchą nie przyjmują, poza tym nie wyobrażam sobie, żeby obcy człowiek przewijał moje dziecko. Więc skoro on taki kumaty w tym temacie to trzeba to wykorzystać.
Ollka woreczek to nie żarty. Co będzie jak pęknie, a Ty doznasz zakażenia i zejdziesz??? Wtedy to dopiero nie będzie miał kto się zaopiekować Twoją Oliwką. Może udało by się, żeby ona nocowała w szpitalu, w końcu jesteś samotną matką.
Aga avatar bardziej mi się podoba.
My na dzień dziecka planujemy centrum zabaw i park. Tam wiadomo coś będą organizować.

reklama
elena opcji zeby ona byla w spzitalu nie ma, moj tata musi miec urlop ale musi go miec pewnya u niegow pracy naprawde roznie bywa...

elena zdony ten twoj syn:) a fakt w przzedszkolu pampkow miec nie wolno, choc u nas dzieci w grupie oliwi na lezakach mialy, te ktore czesto sie moczyly, pani zakladala pampki w wc, i nikt nic nie wiedzial. ponoc i mamy byly zadowolone i pani...

moja dzien przed dniem dziecka spedzi popoludnie w sali zabaw, wiec ja licze na pogode 1go i i preze u nas na rynku

Do góry