reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

kurcze jadłam dzisiaj pizze z pieczarkami i luzz nic nie boli, nie zapeszając:-p
a dzieci to mam chłopców w wieku rok i trzy, a dziewczynka dwa:-) chcialam zamowic cos przez neta bo chodzic po sklepach to juz co raz mniej mi sie chce:-(

reklama
dzien dobry

iwonka dla roczniak prezent super jak to podwojny.
dla dziewcyznki 2 lata masz mega wybor, jakies krzeselko dla lalek, mozna kupic nawet tanie, kolorowanki, jakies farby do wanny. lalka- dla dziewcyznki zawsze pratyczny prezent, jakis zestaw z hello kitty, albo kucyki.

dla chlopca- uwierz ze kazde auto jest dobre, choc jak postawilabym na jakies puzzle, albo gre np magic pen.
wszystko dostaniesz na allegro.

albo tablice magnetyczne pasuje i do 2i 3 latka....

dobra zmiatam na ogrodek... szkoda pogody na siedzenie w domu

Dzien dobry drogie Panie w ten piękny dzien:-)
Dzieki Olenka.. wszsytko ok tylko ten moj 3 latek to on sie wlasnie ne chce bawic autami i jak ma do wyboru cos niebieskiego lub rozowego to bierze to drugie:-) ale pewnie przez to ze przewaznie przebywa wsrod dziewczynek:-)
dzisiiaj jade na działeczke.. przyjadą wszsytkie dzieci to moze jeszcze cos podpytam:))
miłego dnia lasencje;))

dobry, dobry:-)

a my siedzimy w domku, miałyśmy dziś być u dziadków ale Młoda wczoraj dostała okropnego kataru:no: przedwczoraj nocowała u dziadków i obie z moją mamą nie spały w nocy bo ją tak męczyło:-(
wczoraj wieczorem ją nafaszerowałam , wysmarowałam i dziś już lepiej, z noska się nie leje ale ma obrzęk i mówi przez nosek:tak:

ollka, emilka udanego wypoczynku na łonie natury:-)

anoiw, skoro Twoja Martynka już chodzi do żłobka to chyba nie powinnaś mieć problemu z przedszkolem bo już będzie przyzwyczajona:tak:
ja jestem w szoku,że u nas tak to sprawnie poszło jak na chwilę obecną:cool2: zobaczymy co będzie jak już pójdzie na jesień na stałe:confused: napewno bedzie problem z jedzeniem bo teraz panie jej dały obiad to jedynie wypiła kompot i powiedziała pani,że ona to lubi nalesniki i gołąbków nie będzie jadła, bo mięso jest fuj :no: a co :-D
ech te dzieciory:surprised:

emilka, dla kazdego malucha dobrym prezentem są np puzzle(zwykłe lub takie duże piankowe), książeczki interaktywne- Martyśka ma np. Świat wokół nas i jest zachycona tym:tak: albo Polskie Rymowanki( u nas książka jest używana do granic możliwości)
dla dziewczynki np.:
- zestaw kosmetyków ( teraz w biedronce są z serii Disneya- żel do kąpieli i perfumy:-D)
- jakaś fajna torebka - np. hello Kitty
- kostium kąpielowy - całe serie sa w H&M

dla chłopca:
- kierownica interaktywna
-hulajnoga
-namiot indiański
-zestaw kręgli
-gitara lub jakis inny instrument interaktywny

dla obojga płci:
jesli lubią malować z firmy CRAYOLA - kreda 3D z okularami, zmywalne pisaki(polecam rewelacja), falamstry zmieniające kolor z korektorem
-znikopisy
- BLOCK CRAYON- kolorowa zagroda w formie domku- walizki z kredkami w postaci zwierzątek, które mogą również służyć jako klocki i kolorowanka

ale walnęłam elaborat:rofl:

Ja w tym roku raczej nic mlodej z zabawek nie kupie na dzien dziecka, chrzesna jej cos przysyla, bedzie rejs statkiem po wisle, lody/ gofry czy mcdolands( nie jestem zwoleniczka, mloda dostala zestaw chyba z dwa razy w zyciu), moze jakis drobnostka na staganach przy Rynku
ze szkoly jada do teatru dla lalek na spektakl i w pon na wycieszka,

Mamuski jakie macie pomysły na prezenty na Dzien Dziecka?? potrzebuje cos na roczek, dwa i trzy :-)
na roczek kupie chyba Krzesełko Uczydełko- bo to na dzien dziecka i urodziny w jednym a ja chrzestna..
a dla dzieci dwa i trzy latka?

Jeśli chodzi na roczek to mój syn jak miał 9 m-cy kupiliśmy mu jeździk pchacz, a na roczek stolik edukacyjny. Ale bardzo lubi się bawić samochodami (w tym resoraki), traktorami, piłkami i kulami. Z pluszaków lubi dwa misie i tygrysa (wielkiego). Gdybym miała coś kupić komuś to coś w tym stylu by było. Jeszcze u swojego kolegi chętnie bawił się słoniem, który wyrzuca piłki do góry (wypycha powietrzem).

mozi to u nas w tym roku to samo, obie dziewczyny dostana drobne upoimnki, bow sumie dzien dziecka na codzien maja, a u nas impreza bedzie na rynku wiec pewnie troche zachcianek bedzie... jak nie lody, to przejazdzak kucykiem itp...

a jutro jade za jakims prezentem dla kolezanki oliwki na urodziny. w sumie kolejny wydatek...

Tak dużo ostatnimi czasy piszecie, że nigdy nie jestem w stanie nadrobić z braku czasu... ale zabawki widzę na tapecie. Z mniej kosztownych polecam piłkę, taką dużą do skakania, u nas się bardzo fajnie sprawdza:tak:

u nas też bedą drobiazgi na dzień dziecka i wycieczka na festyn
byłyśmy trochę powietrza złapać ale jak słonko zaszło to takie wiatrzysko się zerwało ,że głowę chciało urwać:no:

reklama
Do góry