reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

kurcze jadłam dzisiaj pizze z pieczarkami i luzz nic nie boli, nie zapeszając:-p
a dzieci to mam chłopców w wieku rok i trzy, a dziewczynka dwa:-) chcialam zamowic cos przez neta bo chodzic po sklepach to juz co raz mniej mi sie chce:-(

reklama
dzien dobry

iwonka dla roczniak prezent super jak to podwojny.
dla dziewcyznki 2 lata masz mega wybor, jakies krzeselko dla lalek, mozna kupic nawet tanie, kolorowanki, jakies farby do wanny. lalka- dla dziewcyznki zawsze pratyczny prezent, jakis zestaw z hello kitty, albo kucyki.

dla chlopca- uwierz ze kazde auto jest dobre, choc jak postawilabym na jakies puzzle, albo gre np magic pen.
wszystko dostaniesz na allegro.

albo tablice magnetyczne pasuje i do 2i 3 latka....

dobra zmiatam na ogrodek... szkoda pogody na siedzenie w domu

Dzien dobry drogie Panie w ten piękny dzien:-)
Dzieki Olenka.. wszsytko ok tylko ten moj 3 latek to on sie wlasnie ne chce bawic autami i jak ma do wyboru cos niebieskiego lub rozowego to bierze to drugie:-) ale pewnie przez to ze przewaznie przebywa wsrod dziewczynek:-)
dzisiiaj jade na działeczke.. przyjadą wszsytkie dzieci to moze jeszcze cos podpytam:))
miłego dnia lasencje;))

dobry, dobry:-)

a my siedzimy w domku, miałyśmy dziś być u dziadków ale Młoda wczoraj dostała okropnego kataru:no: przedwczoraj nocowała u dziadków i obie z moją mamą nie spały w nocy bo ją tak męczyło:-(
wczoraj wieczorem ją nafaszerowałam , wysmarowałam i dziś już lepiej, z noska się nie leje ale ma obrzęk i mówi przez nosek:tak:

ollka, emilka udanego wypoczynku na łonie natury:-)

anoiw, skoro Twoja Martynka już chodzi do żłobka to chyba nie powinnaś mieć problemu z przedszkolem bo już będzie przyzwyczajona:tak:
ja jestem w szoku,że u nas tak to sprawnie poszło jak na chwilę obecną:cool2: zobaczymy co będzie jak już pójdzie na jesień na stałe:confused: napewno bedzie problem z jedzeniem bo teraz panie jej dały obiad to jedynie wypiła kompot i powiedziała pani,że ona to lubi nalesniki i gołąbków nie będzie jadła, bo mięso jest fuj :no: a co :-D
ech te dzieciory:surprised:

emilka, dla kazdego malucha dobrym prezentem są np puzzle(zwykłe lub takie duże piankowe), książeczki interaktywne- Martyśka ma np. Świat wokół nas i jest zachycona tym:tak: albo Polskie Rymowanki( u nas książka jest używana do granic możliwości)
dla dziewczynki np.:
- zestaw kosmetyków ( teraz w biedronce są z serii Disneya- żel do kąpieli i perfumy:-D)
- jakaś fajna torebka - np. hello Kitty
- kostium kąpielowy - całe serie sa w H&M

dla chłopca:
- kierownica interaktywna
-hulajnoga
-namiot indiański
-zestaw kręgli
-gitara lub jakis inny instrument interaktywny

dla obojga płci:
jesli lubią malować z firmy CRAYOLA - kreda 3D z okularami, zmywalne pisaki(polecam rewelacja), falamstry zmieniające kolor z korektorem
-znikopisy
- BLOCK CRAYON- kolorowa zagroda w formie domku- walizki z kredkami w postaci zwierzątek, które mogą również służyć jako klocki i kolorowanka

ale walnęłam elaborat:rofl:

Ja w tym roku raczej nic mlodej z zabawek nie kupie na dzien dziecka, chrzesna jej cos przysyla, bedzie rejs statkiem po wisle, lody/ gofry czy mcdolands( nie jestem zwoleniczka, mloda dostala zestaw chyba z dwa razy w zyciu), moze jakis drobnostka na staganach przy Rynku
ze szkoly jada do teatru dla lalek na spektakl i w pon na wycieszka,

Mamuski jakie macie pomysły na prezenty na Dzien Dziecka?? potrzebuje cos na roczek, dwa i trzy :-)
na roczek kupie chyba Krzesełko Uczydełko- bo to na dzien dziecka i urodziny w jednym a ja chrzestna..
a dla dzieci dwa i trzy latka?

Jeśli chodzi na roczek to mój syn jak miał 9 m-cy kupiliśmy mu jeździk pchacz, a na roczek stolik edukacyjny. Ale bardzo lubi się bawić samochodami (w tym resoraki), traktorami, piłkami i kulami. Z pluszaków lubi dwa misie i tygrysa (wielkiego). Gdybym miała coś kupić komuś to coś w tym stylu by było. Jeszcze u swojego kolegi chętnie bawił się słoniem, który wyrzuca piłki do góry (wypycha powietrzem).

mozi to u nas w tym roku to samo, obie dziewczyny dostana drobne upoimnki, bow sumie dzien dziecka na codzien maja, a u nas impreza bedzie na rynku wiec pewnie troche zachcianek bedzie... jak nie lody, to przejazdzak kucykiem itp...

a jutro jade za jakims prezentem dla kolezanki oliwki na urodziny. w sumie kolejny wydatek...

Tak dużo ostatnimi czasy piszecie, że nigdy nie jestem w stanie nadrobić z braku czasu... ale zabawki widzę na tapecie. Z mniej kosztownych polecam piłkę, taką dużą do skakania, u nas się bardzo fajnie sprawdza:tak:

u nas też bedą drobiazgi na dzień dziecka i wycieczka na festyn
byłyśmy trochę powietrza złapać ale jak słonko zaszło to takie wiatrzysko się zerwało ,że głowę chciało urwać:no:

reklama
Do góry