reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

wiesz ja teoretycznie pracę znalazłam, więc w jakimś stopniu będę samodzielna, jednak druga sprawa to najpierw muszę jakiś czas popracować, bo narazie trudno mi ocenić czy będzie mi ta robotka odpowiadała :tak: i czy mnie zechcą na stałe:-ppoza tym wtedy będę potrzebować opiekunki do małego, a to już nie tak hop siup :-)
jednak pewnie i tak szybciej się wyprowadzę niż mi się to wydaje, bo to wspólne mieszkanie to jest rozwiązanie tymczasowe, na dłuższą metę chyba nie damy rady wszyscy razem :-(

Ostatnia edycja:
reklama
ja mam prace ale za najnizsza krajowa ciezko bedzie wynajac mieszkanie w katowicach i sie utrzymac :-( i takie momenty najbardziej mnie dobijaja ze jestem sama z tym wszystkim :-(

raczkowa bardzo dobrze Cie rozumiem...
Mnie najbardziej wkurza, że co dzień martwię się o to czy będę miała za co żyć jak skończy mi się macierzyński (dodam, ze tez mam najniższą krajową:-(), a mój były zarabia ok 3 tys. zł (czasami trochę mniej, ale nie rzadko jeszcze więcej) i stwierdził, że go nie stać na utrzymywanie dziecka! To jest dopiero hipokryzja!

no wlasnie to jest najgorsze :baffled:Ty glowe sobie lamiesz jak to wszystko ogarnac za najnizsza krajowa jak wrocic do pracy jak sie nie ma z kim dziecka zostawic czy to sie w ogole oplaca bo np ja wracajac do pracy z wyplaty bedzie mi zostawac z 200 zl :baffled: bo trzeba bedzie zaplacic za zlobek o ile sie dostanie a do pracy mam 35 km w jedna strone wiec koszt dojazdu pochlania mi duzo kasy :baffled: no i dodatkowe godziny dziecka w zlobku....:baffled: i tak na prawde to dziecko wogole nie bedzie wiedziec ze ma mame bo nie bedzie mnie widzial po 11 godzin dziennie :baffled: ehh mam dola dzisiaj strasznego :-(a te kut#%# sie bujaja i wszystko maja w du....:wściekła/y: brak slow:no:

raczkowa fakt wynajecie mieszkania w katowicach to dosc duzy koszt, nawet za kawalerke, policzajc zlobek badz przedszkole trzeba miec pozadny dochod...

my juz w domu, oliwka sie wyszalala, wracalysmyz jej przyjaciolka, eh dziewczyny jeszcze w aucie sie nagadac nie mogly...

ja sie odporezylam, kawka z kumplem wypita:) milo sie oderwac od dziecka

no to dobrze ze fajnie spedzilas dzien :tak: ja natomiast wlasnie sie dowiedzialam ze moj dawca ma juz nowa babunie z ktora bedzie mieszkal :-D kurde tydzien po rozstaniu jest szybszy ode mnie :-D:-D:-D:-D ehh smiech przez lzy....boli to wszystko

ollka no miło się oderwać czasami od rzeczywistości :-) aż Ci zazdroszczę :-)

raczkowa faceci czasami w ten sposób próbują sobie załatac pustkę jak sobie nie radzą po rozstaniu, ale fakt-nie w takiej sytuacji:sorry: Musisz być twarda i jak najmniej o tym myśleć, bo stres to jest ostatnia potrzebna Ci teraz rzecz! Ja też jestem "na świeżo" w tej kwestii i powiem Ci, że mi im mocniej były próbuje dowalić, tym mniej mi zależy i daje mi to kopa by sobie świetnie radzić samej! Oczywiście przedtem wylewam mnóstwo łez, choć z każdym dniem coraz mniej...

P.S. Jeszcze miałam zapytać ile u Was kosztuje wynajęcie mieszkania? Bo u mnie kawalerka to średnio 900 zł, 2 pokoje 1000-1200zł

Dziewuszki na zamkniętym link do fotencji z dzisiaj :-D ja rozłożona już w łóżku na szczęście mam dużo nianiek do małej :-D

reklama
Do góry