reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

raczkowa wiesz sedzina uznalaze to sa wszytko moje koszty, ogolnie ona nienormalna jest... nawet odwolanie nie pomoglo bo cale papiery byly na plus do tatusia ktory oszukiwal...
w odwolawczym, sprawa dotyczyla alimentow a sedzina jedyne pytanie jakie zadala tatusiowi to czy wie ze ma odebrane prawa i dlaczego na to pozwolil.... i wyprosila nas z sali...

a adwokat z urzedu... i to ejst najsmieszniejsze... niby staje w interesie dziecka.. a pani sedzina odmwila mi pelnomocnika z urzedu bo... za dobrze znam przepisy kodeksu rodzinnego, moze pozwy i postawa na sprawach sadowych wskazuja na to ze pelnomocnik jest mi nie potrzebny:-D:-D:-D
dokladnie to samo dostalam z okregowego... bo od tego tez sie odwolalam...

reklama
taaa wszystko Twoje koszty a tamten to co? co za paranoja :wściekła/y: na kazdej sprawie jest ta sama sedzina ? i co znaczy ze tatus ma odrebne prawa ?

u nas w rejonowym sa przedzielone sedzina do ulic, i prkatycznie kazdy sad tak ma... jest jedna prowadzaca.

tatus ma odebrane prawa odkad mala zacela do przedszkola chodzic:tak::tak:
moja sedzina akurat wtedy na urlopie byla i rozprawe prowadzila inna:)

ollka22 to co zacznijcie się z Oliwką uczyć niemieckiego kto wie może się przyda :-) no i zdrówka żeby szybko odpuściły zatoki. A jak tam twoje zdrowie???
Raczkowa mój to by miał chyba perfumami nasączoną pieluchę i tak bym czuła takie niespodziankli wali :-D a mój tylko raz dostał uczulenie tak że się nie przejmuj. A polecam komisy tam są używane ładne i w dostepnej cenie wózki,ja podostawałam same używane wózki bardzo chciałam kupić nowy głęboki ale kumpela mi na siłę wcisnęła i nie żałuję wydałabym z tysia mój prawie całą zimę nie wychodził na dwór bo były mrozy a wiosną już poszedł do spacerówki bo w gondoli już nie chciał leżeć, a naprawdę ładne nieraz są w komisach tak że sobie na spokojnie przemyśl gondola to jest kilka miesięcy spacerówkę można już pomyśleć bo to na dłużej.
Ale u mnie też sędzina nieprzyjemna jak by oskarżająca że durni jesteśmy że dziecko mamy jak nie jesteśmy ze sobą, oj żeby ona kiedyś nie została porzucona.... a jak nie chce mieć kontaktu z takimi ofermami co sobie życia nie poukladały niech zawód zmieni :-D

Raczkowa kiedyś pisałam gdzieś na forum że moja kumpela w Gańsku trafiła taką że nie dość że dała takie alimenty o jakie wnioskowała, to było podwyższenie dla nastolatka, to jeszcze sama z siebie zrobiła ograniczenie władzy rodzicielskiej co jest podobno niezgodne z prawem bo do ograniczenia powinno być 3 ludków a nie jedna sędzina i rzuciła tekst tatuśkowi coś w stylu jak to jest nie być ciekawym własnego dziecka..... ja najbardziej właśnie tego nie rozumię ma fecet dziecko i nie jest nawet ciekawy jak ono wygląda, jakie jest..... nie mogę uwierzyć że byłam z takim człowiekiem 3 lata teraz mam o nim zdanie egoista bez cienia empatiipodobno część facetów jak przestaje kochać kobietę przestaje też kochać dzieci i mi się ewidentnie taki trafił........

Aleście się rozpisały heh tak czyta o tych rozprawach i sobie odpuszczam jak narazie :-D

Raczkowa ja wyprawkę robiłam na Allegro wózek, łóżeczko, pieluchy tetrowe, flanelowe kosmetyki i te inne sruty pierduty :-D i powiem, że jestem zadowolona, a chusteczki pampersa nie powinny uczulać, ja stosuje te sensitiv i jest super, a jako pierwsze pampersy polecam Ci te nowe pieluchy Pampers PREMIUM CARE 1 156 pieluszki (2272550269) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. naprawdę są rewelacyjne sama bym w takich śmigała :-D:-D

jaimis ja sie zaopatrzylam w tabletki ale udaje mi sie uniknac ich zazywania, poki co czuje sie dobrze, od stycznia mialam w sumie 2 kolki wiec da sie przezyc:)

raczkowa ja mam taka sedzina i uwierz mi nie ejst przyjemnie... bo jakby mogla przebada kobeicie cale papiery a faceta nie sprawdzi...

jaimis sedziny takie sa, wiesz ja to obstawiam ze mi sie stara panna trafila:tak::tak: a fakt do ograniczenia praw i odebrania potrzebni sa lawnicy, tylko nie wiem po jaka cholere.... i tak nic tam nie robia:no:

mam juz mala w domu, teraz ma odpoczac... a jakos nie widac zeby odpoczywala

reklama
ollka22 ale docelowo i tak musisz pójść pod nóż czy jest możliwość że to się "rozpuści"? Wiesz mi się wydaje że jak oboje nie mają przeciwskazań do odebrania praw rodzicielskich -a u mnie powiedział już na sprawie o alimenty że jest gotów się zrzec praw - powinno się jakoś szybko załatwiać nawet podaniami i koszty mniejsze i ganiania mniej, a i tak nikogo się nie zmusi do kochania dziecka, nie chce mieć kontaktu to dajcie mu spokój niech idzie sobie swoją drogą a my z dzidzią swoją:-p

a ja jestem starej daty jak można coś kupić oglądając to wybieram taką formę, widziały gały co brały bardziej lubię ;-) a rozbrajają mnie nieraz opisy na allegro - zabawka interaktywna w idealnym stanie tylko nie gra :-D:-D:-D:-D:-D

Do góry