reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

raczkowa ojciec mojej malej jakies 4 lata pracuje na czarno, a kase do komornika wplaca... taki biedny:wściekła/y::wściekła/y:
a wiesz w sadzie nie liczy sie ile ma dochodu, tylko jakie ma mozliwosic zarobkowe:tak:

marttika w doz kupuje bardzo duzo, ale o karcie musze poczytac.
tym razem za antybiotyk bym przeplacila, bo sprawdzalam zaraz jak wrocilam od lekarza, w aptece za same antybiotyki dalam 10 zl mniej

w ciuchu mozna upolowac fajne ciuszki, choc im dzieci starsze tym trudniej...

reklama
Raczkowa no niby wporządku ale calutką ciążę była cisza a w chwili obecnej jest chyba zbyt zajęty swoją siksą, żeby dziecko odwiedzic a pfff niech spier**** :-D

olka no wlasnie poczatki :baffled: a poczatki to beda tylko dla mnie bo on juz takie sprawy ma za soba ma doswiadczenie i wie jak sie wymigac od pewnych rzeczy i tego najbardziej sie boje :baffled:

inamorate ja tez jestem sama jego zainteresowanie ogranicza sie do 2 sms na tydzien :-D

inamorate oj kosztują dzieci widzę że ty jedziech na pampersach na fotce się załapały, ja polecam biedronkowe dadusie, na dzień ich używam a na noc i wyjście papmpersy oczywiście kupuję je tylko na promocjach
Raczkowa a ty nie kupuj nowych ubranek szkoda kasy, dla dzidzioli takich małych to jeszcze ładne nie zniszczone w lumpkach są, a dzieci niektóre tak szybko przybierają że założysz z kilka razy i już za małe szkoda kasy, już tak na mojego to podniszczone ciuchy ale na noworodki to pełno, a i pamiętaj o proszku i płynie do płukania dla dzidziusiów, ja już chyba będę odchodzić ostatni zużyję proszek i zobaczymy, mój raczej alergikiem nie jest od czasu do czasu coś tam ma ale mu schodzą. No i jak będziesz na etapie słoiczków, nie wszystko się opłaca np banan w słoiczku to głupota banan lekko widelcem naciskasz i już masz papę. Za chwilę już nie będziesz sama taki słodki klusek będzie.

A ja mojego wczoraj nauczyłam słowo "oko" i doradzam uczyć z odległości tego słowa bo jak je powiedział odrazu wsachił mi palec w oko i mnie od wczoraj boli:-D

jaimis ja tez biedronkowe dady i jak dla mnie są super, pampersy na noc, a ostatnio kupuje te pampersy sleep&play i też mogą być
a proszki już pomału odstawiam te dzidziusiowe:-) narazie nic nie wyskakuje, więc będę prać w tym co sobie

dzien dobry:)

dziec na antybiotyku ale dzis poszla do przedszkola,od jutra w domu chyba bedzie...
w sumie i tak dzispo obiedzie musze po nia byc.

raczkowa w razie czego sluze pomoca:tak:

jaimis pojetnego masz syna:) chcial ci poprostu pokazac ze dokaldnie wie o co ci chodzi:-D

co do ciuchow z lumpka, to sie zgadzam, dla maluszka, kupilabym jak najmneij nowych, jedynie do lekarza, na wyjscie, niektorych pewnei i tak nie zdazy obnosic...

co do proszkow, oliwka byla mlodsza od twoje jak przeszlysmy na normalne proszki, ona niby alergikiem jest ale akurat to jej nigdy nie szkodzilo, i tak pierzemy do dzis.

jaimis moja mała ma uczulenie na te dady :szok: zakladam jej pampersy jeszcze te z newbaby a teraz przerzucam na te nowe w białym opakowaniu, rewelacyjne sa takie cieniutkie tylko że 60szt kosztuje 56zl:szok: no ale co zrobić. Chusteczki też tylko pampersa do tego dochodzi mleko, bo juz cycem nie karmię i kropelki na kolki z niemiec muszę ściągać bo te polskie nic nie daja :-(.

Co do ciuszków to racja ja już cały karton odłożyłam, a mała przecież nawet 2 miesięcy nie ma. Dużo jest takich których w ogóle nie założyłam i co teraz podam je dalej tylko czekam aż się komuś dziewczynka urodzi :-D

reklama
martttika ale mój raz dostał jakieś czerwone pupsko po dadusiach, odstawiłam na 2 dni i powoli potem wracałam i smarowałm go tormentiolem, a z tymi proszkami może poczekaj chociaż jak z półroku skończy, wiesz w tych proszkach dla dorosłych to wybielacze są i co tam jeszcze nawet nie chcę myśleć :-) a kiedyś zrobili badania proszku polskiego i niemieckiego vizira albo któregoś i wyszło że u nas jest dużo wiecej substancji ścieralnych niszczących materiał, czyli my bardziej płacimy za piasek a niemcy za jakość :-D

Do góry