reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

inamorate a pampersy z rosmana kupowalas??
bo moja jak byla mala to pampiki ja nie uczulaly ale husteczki, kosmetyki i te drogie z apteki zmeinilysmy na rosmanowskie i bylo ok. husteczki tez.
polecam sprawdzic, tam masz male opakowanie, chyba 2 szt, wiec jakby co kasy nie zmarnujesz na opakowanie.

ja mam 6 latke a co chwile robie pozadki w ciuchach... wiecznie cos za male jest

jaimis co do polskich rzeczy... chyba cala chemia tak ma, niemeickie plyny do plukania pachna rewelacynie, trzymai dlugo zapach a nasze...
proszki tez piora lepiej.
nawet perfumy... raz sie strasznie wkurzylam, bo mialam perfum, pomaranczowego adidasa i skonczyl mi sie, ze zapach mi sie spodobal, chcialm kupic w rosmanie ten sam... a tu co... niespodzianka... zupelnie inny zapach niz niemiecki.
nivea a sporo kosmetykow na rynku niemieckim ktorych w polsce wogole nie ma...

Ostatnia edycja:
reklama
ollka22 to jakieś choróbsko się przyplątało??? coś "laryngologicznego"?
inamorate to ci trochę na te pieluchy i mleka idzie:-( za kilka miesięcy może spróbuj znowu tańsze pieluchy, no to księżniczkę masz delikatną ;-) A mleko jakie dajesz? może trzeba te mleko na "e" jakies w aptece się kupuje, mój naszczęście zwykłą nankę wciaga, ciągle daję mu modyfikowane bo przed pracą mi łatwiej nalać ciepłej wody wymieszać i już:tak:

ollka22 te zakladalam te z rosmana i tylek zaraz czerwony no delikatna dupke ma ta moja Ksiezniczka. Oj tam przezyje wazne zeby mala byla zdrowa z gladka dupka :-D

ollka22 a nie myślałaś żeby wyjechać do niemiec? tam masz mamę o ile dobrze kojarzę bo w tej Polsce załamka ceny rosną z pracą lipa.... szkoda słów...

jaimis standard- zatoki, cala zime daly spokoj, przyszla wiosna i bum... trzeba wskonczyc z silnym leczeniem bo cieknie na prawe ucho i juz ma stan zapalny... a silne leczenie... to zawal w aptece... ale co zrobic...

imanorate faktycznie delikatna ta twoja ksiezniczka, ja jak sobie przypomne moja z tamtego czasu... wszsytko co do jedzenia ja uczulalo, mleka, herbatki... wkolko wysypana... horror.

jaimis myslalam... ale hmm... to nie ejst takie proste, podstawa ja totalnie nie znam jezyka, mala od razu by do szkoly poszla, poza tym zeby tam miec mieszkanie trzeba miec zatrudnienie a o to bez jezyka trudno... niestety juz nigdzie nie chca osob z ktorymi nie da sie dogadac....

oliwia miala teraz leciec, ale po zapaleniu zatok nie bardzo mi to pasuje, wiec zostaje w pl... a mialabymw maju kilka dni wolnego:-D

jaimis kupuje w lumpkach ale to i tak kosztuje akurat na ubranka to najmniej wydalam no i tez dostalam kilka ubranek od kolezanki ale cala ta reszta wanienki wozek lozeczko kosmetyki....:szok: no i ten proszek dla dzidziusia tez do najtanszych nie nalezy :-D tez planuje na poczatek moze pierwszy miesiac oryginalne pampersy a pozniej to te z biedronki kolezanka sobie je bardzo chwali a nawet mowi ze sa lepsze niz pampersy bo nie sa nasaczone tym zapachem i od razu czuc jak dzidzia zrobi niespodzianke i nie musi sie w tym babradz az ktos poczuje tylko od razu przewijala :-D

olka dziekuje na pewno sie przyda ta pomoc bo ten dziad bedzie mi robil na zlosc :wściekła/y:

kurcze tak czytam o tych uczeleniach na pampersy i chusteczki a ja wlasnie kupilam 6pak chusteczek z pampersa bo byly w promocji za 20 zl beda jaja jak bedzie na nie uczulony sama bede sobie nimi dupke wycierac :-D

Ostatnia edycja:
raczkowa ja te cale zlosliwosci przerobilam juz.... mam za soba nawet sprawy o obizenie alimnetow... wiec zawsze chetnie pomoge:tak:

a dzizdzia faktycznie kosztuje... te podstawy sa najdrozsze...
choc wozki na allegro nawet te fajne w przystepnych cenach sa...
powiem wam ze te 6 lat temu... za ladny wozek trzeba bylo troszke zaplacic...

o obnizenie alimentow to na pewno wystapi nawet jakby mi ich przyznali 100zl ehh jakim to trzeba byc ..... zeby sie migac od placenia na wlasne dziecko :szok:

to ja mialam 2 sprawy o obnizenie do 200zl... i najlepsze jest toze za drugim pozewm, choc dziecko rozpoczynalo przedszkole mialam obnizone aliemnty do 350.... tatus tak klamal ze szok... a poza tym, ja mam naprawde wredna sedzine... kobieta zdecydowanie faworyzuje facetow...

ale coz wazne ze udalo sie wrocic do pierwszej kwoty...

reklama
Do góry