reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

matitka no odpowiedzialni faceci to już gatunek chyba na wymarciu... ale niestety też muszę przyznać że zawsze zwracałam uwagę na "niegrzecznych chłopców" których chciałam moją wielką miłością przemienić na dobrych facetów:-D
iwona-33 no u nas nie widział syna, 3 miesiące i ostatnio jak rozmawialiśmy nawet słowem się nie zapytał o syna tylko o samochód :-D a niech idzie swoją drogą a my swoją, może święty spokój będzie lepszy dla mojego synka niż znajoimość z ojcem i branie przykładu z nieodpowiedzialnego faceta? i nie chcę żeby mój syn kiedyś czekał cały dzień bo ojciec miał przyjechać i olał a wiem że tak by było:no:

a dziewczęta mój syn wyrassta z rozmiaru 74 a piszę dla tego że się zastanawiam jaki śpiworek kupić mu do wózeczka czy 90 czy 108 cm? na ile to starczy i czy z wózka nie będzie wystwać? sama nie wiem..

reklama
to ja was przebije.... u nas tatus nie widzial malej ponad 4 lata....
Ollka ale ten czas leci, u Was 4 lata,a u nas 2 juz i po sprawie zadnego zainteresowania,raz tylko zapytal przed sprawa i tyle
po co ma sie interesowac, wystarczy,ze alim na wyroku sa troszke wieksze niz poprzedno,to i tak dla niego wielki tragedia,bo musi placic na swoje dziecko,to juz wyklucza sie z zainteresowaniem dzieckiem,bo jakby przyjechal to musialby wydac kase na dojazd, no i dziecku chociaz czekolade czy zabawke trzeba kupic

mozi niestety tak jest.... krzywdza dzieci wlasna glupota, ale co zrobic... idiotow nieda sie zmienic...

oliwka czeka na epoke lodowcowa, a ja mam troche czasu dla siebie. marzylo by sie zrobic pozadki w zabawkach, ale przy oliwi sie nie da...

dziewczyny a ojcowie dzieci maja u was prawa??

U mnie sad ograniczyl a chcialam odebrac, bo zadnego zainteresowania synami nie ma. Poki co sedzia dala mu szanse ale w kazdej chwili jak nic sie nie zmieni pisze pozew o odebranie praw. Nie chce aby pozniej jak tatus znajdzie sie w biedzie to chlopcy na niego lozyli bo z jakiej okazji.
A wiem ze MOPS pierwsze co idzie do dzieci, byl taki przypadek w rodzinie.. Ciocie babcia wychowywala bo jej mama na raka zmarla jak ciocia miala 8 lat a ojciec ich zostawil i dobrze ze ma odebrane prawa bo MOPS do cioci przyszla i mowi zeby placila na ojca, a z jakiej paki.

Ja czekam na badania DNA i minie Marcina jak urodze, bede miala taka satysfakcje jak nie wiem co, a on za dziecmi swoimi byl.Wiec dla niego chyba nie pojete bylo to ze lekarz mi na drugiej wizycie zabronil seksu a ja skads jakies zapalenia lapalam nie sypiajac z nikim.
No ale facetowi fizjologi kobiety nie da sie wytlumaczyc czekam az bedzie plakal po swojej nowej panience, bo przepraszam na kurewke wyglada kazdy tak mowi.

matitka u mnie razemze sprawa o aliementy byal zlozona sprawa o ograniczenie praw,a po pol roku o odebranie i u nas sa odebrane.
stwierdzilamze nigdy nie bede za nim biegac i prosic sie go o zgody itp... tymbardziej nie chce zebyza kilka lat zaczal sie wtracac w moje zycie.

a tak mamy luz:) i mala bedzie go miala zawsze...

matitka narazie nei ma sie co stresowac przyszlym ojcem... i tak sprawiedliwosc go nei ominie

juz sie nie stresuje ale fakt kiedy mysle ze sie uporlam z tym on pisze cos glupiego fakt na spokojnie odpisuje ale jednak zamet wprowadza.
To jest glupie no ale ...

dobry wieczór:)
mam pytanko.
Jeśli prawa odebrane zostaną to można zmienić dziecku nazwisko?( ma ojca,matka ma nazwisko 2 męża)?
co z alimentami,traci obowiązek płacenia?
czy pozbawiony praw będzie mogł kiedyś żądać alimentów na siebie od dziecka?
bardzo dziękuję za odpowiedzi.

Ostatnia edycja:
reklama
Nie wiem jak z nazwiskiem ale w tym momecie twoj drugi maz bodajze moze adoptowac twojego dziecko i wedy biologiczny ojciec nie bedzie placil alimentow, a tak ma taki obowiazek mimo iz nie ma praw.
Jak ma odebrane prawa to pozniej dzieci nie beda musialy na niego placic.

ola ja tylko mu odpisalam ze niech juz zbiera na badania DNA i kase na alimenty i na to ze bedzie musial mi zwrocic za 3 miesiace przed urodzeniem. Wiecej ppostaram sie nie odpisac, fakt mam jego telefon z jakims nagraniem bo wsadzil do plecaka ktory byl mojego brata. Kazalam mu przyjechac po niego bo nie wysle poczta aby oskarzyl mnie o to ze nie wyslalam czy co. Bedzie chcial go odzyskac to bedzie po niego inaczej wie ze za gora miesiac leci on do smietnika.

Ostatnia edycja:
Do góry