reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

jaimis w alimentach sad nie patrzy ze zarabaisz wiecej, nie tylko aptrzy na chwile obecna ale na najblizszy okres, niezaleznie od tego ile zarabaisz jakas kase musza ci przyznac.

moje dziecie juz sobie spi, ja chcialam wyjsc ale czekaz az tata dotrze do domu

reklama
dzien dobry
same rachunki sa malo wairygodne, za butelki to bymse odpusciala ale jak np robisz wiesze zakupy towez fakture, jak kupjesz leki itp, zawsze to ajkies potweirdzenie wydatkow.

kołtunek, ja nie miałam żadnych faktur, same paragony, sędzina chciała je zobaczyć, myślę, że to czy są wiarygodne, czy nie zależy od sędziego po prostu :-)

Ja mialam faktury imienne na wszystko.Tylko paragony na witaminy dla ciężąrnych.Adwokat exa wnosil by ich nie uzanć bo moglam sobie poprosic w aptece by mi dali czyjes.Hahahaha.Nie wpadlam na tAKI POMYSL.
Sedzina oczywiscie paragonow nie uznala.
Miedzy innymi w apelacji wnioslam o te paragony.I inny sedzia jak najbardziej uznal moja racje i wziął je pod uwage.Wiec zależy to od sedziego.

a ja jako nowo przybyla grzecznie powiem: dobry wieczor :)
Moja mala Kruszyna ma 4 miesiace, moj zwiazek niestety rozpadl sie po prawie 5ciu latach, chyba nie potrafilismy sie porozumiec... Ale przeciez co nas nie zabije to nas wzmocni :)

a ja jako nowo przybyla grzecznie powiem: dobry wieczor :)
Moja mala Kruszyna ma 4 miesiace, moj zwiazek niestety rozpadl sie po prawie 5ciu latach, chyba nie potrafilismy sie porozumiec... Ale przeciez co nas nie zabije to nas wzmocni :)
witaj wsrod nas,przykre,ze masze grono sie rozrasta,ale takie jest zycie,a coraz wiecej facetow,nie ma za grosz odpowiedzialnosci za dziecko,rodzice ktore stworzylo
karusza powiedz jak sobie radzisz??jestes na macierzynskim???masz synka czy coreczke??

a moja chora,siedzi z dziadkiem,a ja musze sie zwiasc i pouczyc sie,bo w sob egzamin,w tym czesc pytan dziurawiec,wiec nie bedzie latwo
ide sprawdzic jak jedzenie i po trochu zabieram sie uczyc,bede pozniej,w przerwie :)

a ja sie zastanawiam,czy zbierac paragony,czy tylko rozliczenie kosztow zrobic,bo nie chce mi sie "bawic"zbierac kazdego paragonu czy faktury imiennej,a pzoniej to zliczac i kserowac kary trzy

reklama
Ja właśnie zaczęłam zbierać paragony. I jak nie ważne sędzia twierdzi, to co mam dawać dowód osobisty i żeby potwierdzali że to ja kupiłam????

Karusza co nas nie zabije to nas wzmocni, ale ja mam czasami wrażenie że nie muszę być aż tak wzmocniona wolałabym byc szczęśliwa. Dobrze że mamy nasze skarbki.

Do góry