reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

witam i ja
obiad sie gotuje.

wicie co ja nei lubie jak mamy robia cos na wyrost i rpzewaznie sa to mammy tych malutkich dzieci.
kazde dziecko ma swoj tok rozwojua one chca z nich geniuszy robic.

zajeciaz komputerem dla 3 latka??
chore, widac jak rodzica sie nie chce zajmowac dzieckiem wlacza kompa i juz.

reklama
Ostatnio była rozmowa na temat tv - niektóre mamy jak już nie wiedzą co zrobić z dzieckiem to puszczają im bajki - czujecie 6 miesięczniakom bajki w tv i kłóciły się że to przecież nic złego i ja wydziwiam... normalnie ręce opadają

Ostatnio była rozmowa na temat tv - niektóre mamy jak już nie wiedzą co zrobić z dzieckiem to puszczają im bajki - czujecie 6 miesięczniakom bajki w tv i kłóciły się że to przecież nic złego i ja wydziwiam... normalnie ręce opadają
bo jak sie jej dzieckiem nie chce zajac to kazdy pomysl dobra dla niej,bo tak musialaby sie nim zajac,a tak buszuje po necia,albo nie wiadomo co robi

co z tym weekandem to mam wolny co dwa tyg,bo poszlam na sum i zajecie,wiec nie mialby kto jej zaprowadzac

pomyslam np o czyms takim,w przdszkolu jej sie podobalo http://www.nck.krakow.pl/pracownie/plastyczne/ceramika.htm

Ostatnia edycja:
U nas dziś pięknie świeci słońce i wybieram się z małym na wycieczkę do lasu...:-)

Tak piszecie o tym balecie, przypomniało mi się jak ja chciałam dostać baletki jak byłam mała, niestety nigdy się nie spełniło;-(

Fajnie że żyjemy w takich czasach, że większość marzeń naszych dzieci jesteśmy w stanie spełnić:-)

U nas dziś pięknie świeci słońce i wybieram się z małym na wycieczkę do lasu...:-)

Tak piszecie o tym balecie, przypomniało mi się jak ja chciałam dostać baletki jak byłam mała, niestety nigdy się nie spełniło;-(

Fajnie że żyjemy w takich czasach, że większość marzeń naszych dzieci jesteśmy w stanie spełnić:-)

To prawda. Możliwości jest mnóstwo tylko pieniądze trzeba mieć a czasami nawet ich nie trzeba i to jest fajne.

bo jak sie jej dzieckiem nie chce zajac to kazdy pomysl dobra dla niej,bo tak musialaby sie nim zajac,a tak buszuje po necia,albo nie wiadomo co robi

co z tym weekandem to mam wolny co dwa tyg,bo poszlam na sum i zajecie,wiec nie mialby kto jej zaprowadzac

pomyslam np o czyms takim,w przdszkolu jej sie podobalo Nowohuckie Centrum Kultury - Ceramika

Bardzo fajna te ceramika ale ja bym na twoim miejscu nie opłacała semestru bo nie wiadomo czy będzie chciała.

hejka
a my juz w domku,ale mloda zrobila halasu w mieszkaniu,ze szok
zrobilam zakupy wczesniej i w pierwszej kolejnosci zaprowadzilam mloda i chomika do mieszkania,wlaczylam bajke i po zakupy do bagaznika
podjezdzam pod klatke,bo stalam dalej,a tylko slychac placz,bo jej sie napisy na tv wlaczyly,wiec mowie wyjdz na balkon,to sie uspokoj
a ona jeszcze zobaczyla duzego pajaka i jeszczde wiekszy ryk,bo pajak,pol bloku ja slyszla,a przynajmniej te nasz 3 klatki z tej strony

a u rodzinki przegladalam tv i naprafilan na tvn24 chyba o alimencjarzach,ze obchodza prawo,ze nawet laik nie mialby z tym problemu,
wypowiadala sie babka,ze komornik udolnie dziala,a niesciogalnosc ma od 16 lat szok
jakis prawnik czy komornik sie wypowiadal,ze najwiekszy dluznik alimentacyjny na na dzieci dlug 460 tys
a w 2007 sciogalnosc byla 3 %
w 2008 juz 18 %,ale malo pociaszajace

Aga bow polsce sciagalnosc alimentow jest abrdzo abrdzo mala, bo komornika sie po prostu nie chce...

ja bylam u kuzynki ktora ma corcie w wieku oliwi, dziewczyny sie wyszalaly, skutkeim tego moje dziecko juz jakies pol godzinkii spi, fajnie nie:)

Ale jestem zła, pokłóciłam się z mamą;-/

Dlaczego życie w u nas jest tak drogie że nie mogę być niezależna...;-(

reklama
Do góry