reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

Alonga super wiadomosc z praca:)
a nie zal ci rezygnowac zprzedszkola??
dzieci w przedszkolu bardz abrdzo duzo sie ucza.
u mnie zebranie trwalo 2 godizny,w paitek kolejne zebraniez wychowawczynia.
i niestety to co juz slyszalam wchodziw gre od stycznia wracaja oplaty godzinowe za przedszkole tzn zamiennik oplaty stalej.
a bylo tak milo....

reklama
Ja wyszłam w połowie - po 90 minutach.

Alonqa - rozumiem twoją decyzję, chociaż uważam że Olla ma sporo racji - w przedszkolu dzieci uczą się bardzo bardzo dużo.

Wiem, ale studia i przedszkole to za duże obciążenie finansowe, a jednak chcę skończyć szkołę tym bardziej, że już tyle kasy na to wydałam i po protu mi szkoda.

Alonga super wiadomosc z praca:)
a nie zal ci rezygnowac zprzedszkola??
dzieci w przedszkolu bardz abrdzo duzo sie ucza.
u mnie zebranie trwalo 2 godizny,w paitek kolejne zebraniez wychowawczynia.
i niestety to co juz slyszalam wchodziw gre od stycznia wracaja oplaty godzinowe za przedszkole tzn zamiennik oplaty stalej.
a bylo tak milo....
olla a jak wyglada oplata godzinowa,jak dziecko dluzej zostaje to sie cos mniej placi czy nei ma znaczenia???
a ja za chwilke bede ide zrobic herbatke

U nas się płaci w biurze - które było już zamknięte.

I w sumie to się wkurzylam - w zeszłym roku ja i kilka innych mam nakupowałyśmy mnóstwo rzeczy - pędzle, farby itp i było tego od pyty - miało to wszystko iść z dziećmi więc nie martnowałyśmy kasy tylko kupowałyśmy coś lepszego - oczywiście teraz jak zmieniły salę to to wszystko zniknęło, nie wiadomo gdzie się podziało a nowych nie ma, panie nie wiedzą, dyrektorka też nie i co i g***. Choinki którą jedna z mam kupiła za swoją kasę też nie ma - normalnie ręce opadają.

U nas się płaci w biurze - które było już zamknięte.

I w sumie to się wkurzylam - w zeszłym roku ja i kilka innych mam nakupowałyśmy mnóstwo rzeczy - pędzle, farby itp i było tego od pyty - miało to wszystko iść z dziećmi więc nie martnowałyśmy kasy tylko kupowałyśmy coś lepszego - oczywiście teraz jak zmieniły salę to to wszystko zniknęło, nie wiadomo gdzie się podziało a nowych nie ma, panie nie wiedzą, dyrektorka też nie i co i g***. Choinki którą jedna z mam kupiła za swoją kasę też nie ma - normalnie ręce opadają.
masakra,jak to wyprowaly,pewnie babki sobie do domu zwiely,bo same rzeczy miejsca nie zmieniaja
a u mnie platnosci tylu wyprawke,grupowe czy podrecznik placi sie wychowawczymi,tylko ubezp dyrektorce,a ze byla w czasie zebran to skorzystalam i jej pzoniej szukac nie bede
ja nie wiem czy bym dala drugi raz na rzeczy??

No właśnie ja stwierdziłam że już złamanaego flamastra nie dam --- tylko wiesz dziecku będę odmawiać --- wychodząc podpuściłam dwie mamy (koleżanki) i wiem że nie odpuszczą - szczególnie Aga która kupiła choinkę i tablicę korkową i takie tam --- poporstu szlag mnie trafia - przychodzi pani dyrektor i mówi że trzeba pomóc bo oni nie mają kasy i że odkurzacz by się przydał (w zeszłym roku) a człowiek kupuje i później to znika - normalnie dostaje kurwicy.... wrrr...

reklama
dzien dobry
Alonga a nie amsz jakies dotacji w miescie do rpzedszkola??
moze warto by sie bylo za czyms takim rozejrzec?? albow mopsie badz urzedzie pracy popytac??

Czechow ja bym sytuacji wprzedskzolu nie odpuscila, jakrzeczy moga znikac?? napewno sporo kasy wydalyscie, bo wiadomo wszytko kosztuje i co tego nie ma...

mnie wkurzyla jedna rzecz, pani dyrektor chciala by zebyw syztkie zajecia sportowe odbywaly sie poza godzinami przedszkola, rodizce solidnie sie oburzyli.
bo wyszlo by na toze wprzedszkolu jest tylko angielskiz dodatkowych zajec.

za angielski w tym roku mam 33 z, rytmika jak w zeszlym 20 na kwartal.

Mozi system godiznowy podobno powinein byc w calej polsce tylko nie wszedzie ejst totak samo szybko.
bo w swietle ustaw przedszkole w calym kraju powinno byc bezplatne do godizny 12.30 badz tej 13. czyli do obiadu a kazda godzina poza to jest dodatkowo platna.
ceny sa naprawde rozne, mam kilka znajomych ktore sa na tym systemie i niestety u kazdej przedszkole solidnie zdrozalo.

dobra uciekam juz, odezwe sie pozniej

Do góry