reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

reklama
czesc mamuska
z tego co wiem to wysylajac dzieckoz kims obcym, tzn nawet z kims z rodziny zagranice trzeba napisac zgode albo upowaznienie. ale fakt takie sytuacje jak ta opisana przez ciebie sie zdazaja.
super ze budowa u was pstepuje:) jak bedziesz miala troche luzu to wrzuc jakies fotki.

No tak jak się leci samolotem to trzeba, wrazie jakiejkoliwke kontroli tak samo...To mozna powiedziec, ze mnie sie upiekło, bo moglabym miec jakies problemy:sorry:.

Co w przypadku kiedy ojciec dzieci nie chce sie zgodzic na wydanie paszportu lub dowodu?, z czystej złośliwosci Mozna mu ograniczyc prawa w zakresie spraw administarayjnych?...Moj maz sie nie odzywa juz 2 tyg., nie wiem nawet czy zyje, szczerze mowiac ta cisza mnie dobija, ale nie, ze sie nie odzywa, tylko to,ze nie mamy jeszcze uregulowanych formalnie spraw, co do kontaktu z dziecmi itp....

DZIEN DOBRY

Ewela jezeli jestes pewna ze z mezem nie bedziesz i sie nie doagdacie, ureguluj wszytkie sprawy.
wiesz zawsze lepiej jak wszytko jest powiedziane i zalatwione, ja przynajmniej tak uwazam.

nareszcie weekend sie zaczyna... ja dzis w domku jetsem, zaraz idziemyz oliwka na ajkies zakupy, pozniej trzeba pomyslec co nam sie przyda naweekend.

hejka,a ja jeszcze pon i wt i urlop do wrzesnia:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
nie musze pisac jak sie ciesze ;-):-D:tak:

Ewela tak jak pisza dziewczyny lepiej zalatwic wszystkie formalnosci jak najszybciej,a o co chodzi z kontaktami z dziecmi??

a ja wyszperalam taki blog,bardzo mi sie podoba,pod tekstem jest rozciagliwy link na inne tytuly http://babialnia.blog.onet.pl/Koszt-utrzymania-dziecka-2,2,ID351615086,DA2008-11-25,n

Hej Mamusie!

Wiem, ze muszę uregulować swoje sprawy formalnie, tylko wszystko sie przedłuza w czasie. Mam zabezpieczone alimenty, kolejna rozprawa miala byc 26-go lipca,ale sedzina zachorowała...a rozwod to juz inna bajka:crazy:, nie wiem kiedy ja sie z nim rozwiode, tym bardziej,ze chcialam wniesc pozew z jego winy, ale on mnie zastrasza, dzieci wykorzystuje jak karte przetargową, w ogole nie daje mi pieniedzy, nic---teraz sie nie odzywa juz 2 tygodnie i nie wiem czy mam sie cieszyc, czy sie bac:no:.
Moje dzieci sie go boją, bo przed wyjazdem nad morze zrobil mi kolejna awanturę, nawet opluł mnie i uderzył w twarz przed synkiem:-(. Takze ciekawie nie jest....wykancza mnie to pomalu psychicznie wszystko.

Nie wiem jak mam reagowac jak nagle sobie przypomni,ze dzieci chce widzieć??????, jak powiem,ze dzieci np. nie chca do niego jechac, to znowu będzie się wyzywal na mnie, ze jestem "kombinatorka", "manipulatorka" itp...

Juz nawet myslalam, by rozwiesc sie bez orzekania o wienie, by jak najpredzej uwolnic sie od tego czlowieka, bo moje zycie teraz to nie zycie- czuje sie jakbym byla"zawieszona w próżni"....nic mnie nie cieszy itp.... Chcialabym by moi chlopcy mieli w koncu usmiechnieta mame:-(

Pozdrawiam Was Dziewczynki:****

hej,nie odzywa sie to dobrze,przynajmniej masz swiety spokoj,moj sie nie odzywa,a nawet jak byl piec razy w roku u malej wystarczylo mu pol czy godzina posiedziec u nastym bardziej,jak wychodzilam z pokoju mala od razu mnie wolala,trudno radzic co zrobic w sprawie kontaktow z synami,ja bym nie puscila jak maluchy nie chca,tym bardziej jak jest agresywny czy pijany,uregulowanie kontaktow ma swoje plusy i minusy,w wyznaczonym terminie trzeba wydac dzieci jak sie po nie zjawi ojciec:-( nawet jak sie nie chce,moze wizyta w poradni rodziny i zaswiadczenia,ze synowie boja sie ojca i nie chca do niego jedzic bedzie z atym aby wizyty byly ciebie i pod twoja kontrola

ja bym na twoim miejscu od razu po alimentach wnosila o rozwow,bez winy zazwyczaj sie szybciej dostanie niz z wina,ale jak pisalas,ze u was policja tez bywala,to mozna wziasc zasw o interwencja z komisariaty i to bedzie na twoj plus i to ze nie ma zwami zadnego kontaktu,

------------------------------------------------------------------------------------
z innej beczki ma ktos PAROWAR????bo chce sobie kupic??????

hejka,gdzie wy jestescie?????
cisza jak makiem zasial!!!
monologu nie chce mi sie prowadzic wiec uciekam wstawic pranie i umyc garki i na jakies zakupy,bo jeszcze nie pada:)

reklama
Do góry