reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

Sliwka - o kurcze :-( a kiedy idziesz na badania? co mówiła dr o tym III stopniu? trzymaj się dzielnie i rób szybko badania, wiem, że kasa... ale zdrowie najważniejsze.
Alonqa - jak bym jej zależało to by przyjeżdżała żeby zobaczyć Was... niby rozstajesz się z ojcem dziecka a tak naprawde dziecko traci pół rodziny..

My wrócilismy od rodziny M było cudownie :-):-):-):-)wszyscy tacy mili dla mnie i Maćka ... naprawdę, aż się wzruszyłam, że nas tak ciepło przyjeli. Objadłam się mocno :-)

A tatuś dziecka się wogóle nie odzywa... ehh niby już się przyzwyczaiłam, że nie jesteśmy razem.. ale kurcze nie mogę zrozumieć jak można nie chcieć widzieć własnego dziecka.. nie być go ciekawym... i dlaczego tak mnie kłamałam.... tyle mi mówił, że z poprzednią partnerką starał się o dziecko ale nie wychodziło im... i że tak by chciał mieć dzieci.. ehh

reklama
a z innych ciekawostek to dzwoniła do mnie moja ginekolog, że wyszła mi III grupa w badaniu cytologicznym i zakażenie wirusem HPV. teraz muszę robić test na genotypowanie. jakby mało było wydatków i problemów :-(.
Nie przejmuj się. Mi na początku ciąży wyszła kiepska cytologia. Teraz dostałam wyniki. Sprawa się pogorszyła bo zrobił się z ascusa lsil. Często ten stan się sam cofa. Też mam hpv:baffled: prawdopodobnie czeka mnie jedynie amputacja szyjki, w każdym razie ten stan nie jest żadnym zagrożeniem dla życia co nie zmienia faktu, że trzeba tego pilnować bo czasem progres jest całkiem intensywny:sorry2:

widzę analogię w zachowaniu większości "kochających" swoje wnuczki babć...
moje niedoszła teściówka poznała swoją wnuczkę jak ją do niej przywiozłam... od tamtej pory prócz meili zapewniających o zainteresowaniu dzieckiem i chęci pomocy żadnej pomocy nie zobaczyłam ani jej osoby również:happy: nie powiem abym była tym faktem zatroskana:-)

tak własnie podejrzewalam i przed tym przestrzegaja mnie rodzice, ze jak sie tamtym dziadkom wnuczke podwiezie i pkazrze to ja kochaja itp,a przeciez to wlasnie nie puste slowa tylko, to ze by zajrzeli od czasu do czasu do niej swiadczyloby o tym, zer im zalezy. ja sie boje tylko troche jak bedzie w przyszlosci. bo moj byly niby utrzymuje kontakt z mala-przyjezdza raz na jakis czas, szkoda tylko ze dziecko wtedy wpada w paniczny ryk. az mi glupio, ale co ja poradze i jeszcze sie madrzy jak ja od niego biore zeby ja uspokoic, ze przesadzam, no i jak bedzie wieksze to zapowiada chcec jej zabierania. a jak oni teraz u niej nie bywaja i ona tak na niego reaguje, to przeciez nie puszcze jej jeszcze do obcych ludzi...nie tak wyobrazalam sobie to wszytsko...miala byc kochajaca sie rodzinka :/jeszcze dostalam anginy i nie mam sily. dobrze ze moja mama zajmie sie mala.

mam nadzieje, ze te wyniki tylko tak strsznie wygladaja na pierwszy rzut oka i bedzie ok. Na pewno bedzie oki!!!

dzięki dziewczyny. na razie nie wiem nic konkretnego, w czwartek idę na wymaz z pochwy z antybiogramem, a potem na genotypowanie tego wirusa. wtedy się dowiem, czy są jakieś zmiany, które trzeba będzie leczyć, czy na razie to nic niegroźnego. spoko, jestem dobrej myśli, tylko na początku mi wszystko opadło po tym telefonie od ginekolog. nie spodziewałam się takich wyników, nie mam żadnych objawów nawet tych licznych stanów zapalnych, na które wskazuje rezultat cytologii. czuję się zupełnie dobrze. no nic, nie ma co gdybać, trzeba poczekać i to czekanie jest właśnie najgorsze :dry:.

witam:)
Mamuska jak miloze jestes:)

co do babc... to hmmm... u nas po rozstaniu takze skonczyl sie zapal widywania wnuczki... zreszta przez pierwszy rok babca widzial ja kilka razy...

a tak ogolnie nie zawsze jest tak ze babcie nagle zapominaja, moj brat ma corke z pierwszego zwiazku z ktora moi ridzoce caly czas utrzymuja kontakt, odwiedzali ja, zbaierali na weekendy kiedy byla w polsce.
do tego w tej chwili kiedy przyjezdza do polski ( od 2 lat mieszkaja zagarnica) rodzice zabieraja nie tylko ja ale i jej mlodsza siostre, traktuja ja jak wnuczke.
dziewczyny sa nierozlaczne, wiec nikt nie robi z tego problemu.
wystarczy czasem troche checi...

Dzięki.Miła jesteś.....

Po prostu szczera - a na poważnie taki etap - myśmy też to przechodzili jakiś czas temu - teraz jest lepiej ale wiem że wcześniej czy później wróci.

Zapomniałam się wcześniej przywitać.No dziewczyny nie za dobrze by wam było,żeby babcie "Bardzo kochały wnuczęta" skoro nie jesteście z ich synkami?Dziewczyny przecież to normalne i logiczne,ż one takie są.Inaczej traktuje się swoje wnuki- bez obrazy- ale wiele babć uważa,Ze wnuki te nieślubne są gorsze- znam to z doświadczenia- moja ślubna teściowa też kochała wnuki jak byliśmy razem- ale po rozwodzie przestała.Traktowala je jak obcych ,a przy ludziach narzekała,że wnuki nie chcą z nią gadać i takie tam inne...Więc nie martwcie się tym aż tak bardzo.Czasami lepiej ,że takie babcie są daleko i nie zatruwają nam i naszym dzieciakom życia.

Coś w tym jest.

Witaj Ola.W końcu mm chwile i moge nadrobić zaległości na bb no i wiadomo pogadać i wyżalić się troche...

Nie wiem dlaczego ale w ogóle nie widzę że pojawiają się tu nowe posty - trochę mnie to wkurza.
A w czym się chcesz pożalić.

Mamuśka robiłaś może wycenę tej kamienicy którą sprzedajecie? Jestem ciekawa ile to kosztuje w tamtych rejonach - mam do zrobienia i nie wiem na ile nastawić.

dzien dobry
wiecie co jakos sredni podoba mi sie ten nowy wyglada forum
za oknem mam maly powrot zimy, sadze ze nie an dlugo bo co jakis czas wychodzi slonce...

cisza sie tutaj ostatnio zrobila

dzien dobry
wiecie co jakos sredni podoba mi sie ten nowy wyglada forum
za oknem mam maly powrot zimy, sadze ze nie an dlugo bo co jakis czas wychodzi slonce...

cisza sie tutaj ostatnio zrobila

Ja się już przyzwyczaiłam - tylko czasami nie widzę nowych postów - jak klepnę ustawienia / panel kontrolny - no i nie ma buziek tak hop siup tylko trzeba wejść w zaawansowaną edycję a zawsze zapominam
Cisza rzeczywiście - już dawno minęły czasy wielu stron do nadrobienia ale to chyba normalne

U nas słońce ale zimno - też słyszałam że zima ma wrócić - nie powiem bym skakała z radości - ubieranie siebie i małej na dwór przyprawia mnie zawsze o atak serca....

reklama
Do góry