reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

Mala w akcie urodzenia ma wpisane jego imie i nazwisko-uznal ja , wiec chyba nie musze juz z tym nic robic , jutro mm rozmowe o prace-oby sie udalo...a co z wysokoscia alimentow jak mysliscie o ile moge sie ubiegac ?

reklama
Mala w akcie urodzenia ma wpisane jego imie i nazwisko-uznal ja , wiec chyba nie musze juz z tym nic robic , jutro mm rozmowe o prace-oby sie udalo...a co z wysokoscia alimentow jak mysliscie o ile moge sie ubiegac ?
jesli juz uznal,to wnosisz tylko o alimety
a kwota alimetow to bardzo indywidualna sprawa
oblicz ile ponosisz koszty na utrzymanie dziecka bedziesz bardziej zorientowana o ile mozlabys sie ubiegac,moge podpowiedziec,ze np jakbys chciala na dziecko 500 zl tj 1/2 czy 2/3 kosztow utrzymania dziecka trzeba na pozwie podwyzszyc ta kwote,aby mozna bylo np przy ugodzie wejsc troche w wysokosci

witam

Ola - jak nie wiesz jak wyliczyć wysokość to ja Ci mogę podesłać moje wyliczenia dla przykładu. Pamiętaj, że sąd przyznaje do 70 % tego co wyliczysz. I nie martw się tym, że zaniży dochody - i tak wszystko zależy od tego jaki sędzia Ci się trafi.

a tak w ogóle to szkoda, że taka ładna pogoda dopiero po świętach się zrobiła.

U mnie nic ciekawego :-(

Oj bylam bardzo wdzieczna za pomoc moj meil verysweetangel@wp.pl dzis pan tata zadzwonil ze miedzy nami nie ma milosci nienawidzi mnie jestem ta najgorsza i z laski za da mi 1000zl bo wie ze czegos takiego jak ja-nikt nie bedzie chcial i cale zycie bede sama , a on jest tak wspanialomyslny ze mi dziecka nie odbierze moge sobie ja chowac...szok:wściekła/y: jestem zla , wsciekla , smutna i sama nie wiem jaka jeszcze...bylam dzis u psychologa troche pomoglo a na 17 do prawnika....ehhh ciezkie to zycie w zyciu bym sie czegos takiego nie spodziewala tym bardziej ze w lutym wyznawal mi milosc i bylismy w USC ustalic date slubu....

reklama
Do góry