reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co z seksem w Ciąży?

agabaj92

Fanka BB :)
Wczoraj zrobiłam test ciążowy i wyszły 2 kreski choć 2 słabo widoczna. Dawno sie nie kochaliśmy jakieś półtora tygodnia, a to dopiero początek ciąży. Seks jest bezpieczny w tym okresie tzn w I trymestrze?

reklama
reklama
Generalnie jak pójdziesz za szybko to i tak lekarz nic nie zobaczy. Ja poszłam jakoś chyba 3 lub 4 dni po spodziewanym terminie miesiączki i lekarz sobie trochę ze mnie żartował, że pewnie naczytałam się w necie że trzeba iść NATYCHMIAST [emoji38] najlepiej iść koło 7 tc. Wtedy już powinno być serduszko.
Ja chcę iść tak w kwietniu to jakiś 7 tydzień byłby może 8

U nas ciąża była bardzo wyczekana, dwie kreski, po wielu latach walki, były cudem.

Zrezygnowaliśmy ze współżycia w ciąży - na początku ciąży totalnie mi się nie chciało, potem od 10 do 16 tygodnia miałam plamienia, krwawienia (pobyt w szpitalu). Za każdym razem na izbie przyjęć pytali, czy było współżycie, bo ono często powoduje uszkodzenia napecznialej szyjki i mogą być plamienia. U nas nie było to przyczyną, plamienia były spowodowane czymś innym, ale i tak odpuściliśmy. :) odbijemy sobie później ;) ja nawet nie pytałam lekarza czy mogę - to nasza świadoma decyzja.

Myślę, że w Twoim przypadku, poczekałabym do pierwszej wizyty u lekarza, potwierdzającej ciąże. Lekarz oceni też stan szyjki i będzie mógł powiedzieć coś więcej na temat tego, czy możecie współżyć :)

Powodzenia, zdrowej i spokojnej ciąży bez żadnych stresów :)

reklama
Do góry