reklama
agabaj92
Fanka BB :)
Dziękuję [emoji173][emoji173][emoji4]Ja do ok 18 tc miałam bóle podbrzusza, klucie w okolicach jajnikow itd. A teraz sporadycznie gdzieś mnie boli, kłuje (jak np.podnosze się z łóżka, zmieniam pozycje)
Dziękuję [emoji3590][emoji255] trzymam kciuki za Was [emoji1767]
reklama
agabaj92
Ja chcę iść tak w kwietniu to jakiś 7 tydzień byłby może 8Generalnie jak pójdziesz za szybko to i tak lekarz nic nie zobaczy. Ja poszłam jakoś chyba 3 lub 4 dni po spodziewanym terminie miesiączki i lekarz sobie trochę ze mnie żartował, że pewnie naczytałam się w necie że trzeba iść NATYCHMIAST [emoji38] najlepiej iść koło 7 tc. Wtedy już powinno być serduszko.
Mamaminionka
Będzie idealnie. Na pewno będzie już serducho. Daj znać po wizycie. Spokojniej ciąży Ci życzę
Mamaminionka
Dla niektórych to jest bardzo długo...."dawno się nie kochaliśmy jakies półtora tygodnia" hahhaha dobre
Nie rozumiem co jest takiego śmiesznego...
agabaj92
Bynajmniej tak mi aplikacja pokazuje, którą używam od kilku lat że to między 4 a 5 tygodniem ciąży jestBędzie idealnie. Na pewno będzie już serducho. Daj znać po wizycie. Spokojniej ciąży Ci życzę [emoji8]
eMeczk@
Ja zrobiłam dokładnie tak samoJa jak się dowiedziałam o ciąży, to czekałam ze współżyciem do pierwszej wizyty u ginekologa. Jakoś tak wolałam się upewnić, czy wszystko jest ok.
Ale oczywiście zgadzam się, że to sprawa indywidualna
U nas ciąża była bardzo wyczekana, dwie kreski, po wielu latach walki, były cudem.
Zrezygnowaliśmy ze współżycia w ciąży - na początku ciąży totalnie mi się nie chciało, potem od 10 do 16 tygodnia miałam plamienia, krwawienia (pobyt w szpitalu). Za każdym razem na izbie przyjęć pytali, czy było współżycie, bo ono często powoduje uszkodzenia napecznialej szyjki i mogą być plamienia. U nas nie było to przyczyną, plamienia były spowodowane czymś innym, ale i tak odpuściliśmy. odbijemy sobie później ja nawet nie pytałam lekarza czy mogę - to nasza świadoma decyzja.
Myślę, że w Twoim przypadku, poczekałabym do pierwszej wizyty u lekarza, potwierdzającej ciąże. Lekarz oceni też stan szyjki i będzie mógł powiedzieć coś więcej na temat tego, czy możecie współżyć
Powodzenia, zdrowej i spokojnej ciąży bez żadnych stresów
Zrezygnowaliśmy ze współżycia w ciąży - na początku ciąży totalnie mi się nie chciało, potem od 10 do 16 tygodnia miałam plamienia, krwawienia (pobyt w szpitalu). Za każdym razem na izbie przyjęć pytali, czy było współżycie, bo ono często powoduje uszkodzenia napecznialej szyjki i mogą być plamienia. U nas nie było to przyczyną, plamienia były spowodowane czymś innym, ale i tak odpuściliśmy. odbijemy sobie później ja nawet nie pytałam lekarza czy mogę - to nasza świadoma decyzja.
Myślę, że w Twoim przypadku, poczekałabym do pierwszej wizyty u lekarza, potwierdzającej ciąże. Lekarz oceni też stan szyjki i będzie mógł powiedzieć coś więcej na temat tego, czy możecie współżyć
Powodzenia, zdrowej i spokojnej ciąży bez żadnych stresów
reklama