reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co z seksem w Ciąży?

agabaj92

Fanka BB :)
Wczoraj zrobiłam test ciążowy i wyszły 2 kreski choć 2 słabo widoczna. Dawno sie nie kochaliśmy jakieś półtora tygodnia, a to dopiero początek ciąży. Seks jest bezpieczny w tym okresie tzn w I trymestrze?

reklama
Początek kwietnia to moim zdaniem późno. Ja starałam się o szybką wizyte u dr, by jak tylko potwierdzi się, że jestem w ciąży: zaczac zażywać witaminy i zrobić komplet badań (tokso, morfologia, tsh itd.). Już dokładnie nie pamiętam jakie miałam odstepy 🤔 Na pewno najlepiej robić po 48 godz od pierwszego oznaczenia. Trzymam kciuki 👍🏻
Ja betę robiłam jeszcze przed spodziewana miesiączka. Wynik był 7 z groszami 😃
Aktualnie może być to 3 4 tydzień, a jak bym poszła za 2 tygodnie to max 6 tydzień więc nie wiem czy nie za szybko, żeby tam się nic nie stało

reklama
Aktualnie może być to 3 4 tydzień, a jak bym poszła za 2 tygodnie to max 6 tydzień więc nie wiem czy nie za szybko, żeby tam się nic nie stało
Liczysz od ostatniej miesiączki? ☺️ Czy ewentualnej owulacji? Ja byłam u dr w 7 tygodniu i tylko dlatego, że 3 tygodnie był na urlopie. Przez telefon powiedział mi co mam już zażywać czekajac na wizytę (to było w drugiej ciąży). W pierwszej byłam w 6 tc, w 8 tc poronilam.

Liczysz od ostatniej miesiączki? ☺ Czy ewentualnej owulacji? Ja byłam u dr w 7 tygodniu i tylko dlatego, że 3 tygodnie był na urlopie. Przez telefon powiedział mi co mam już zażywać czekajac na wizytę (to było w drugiej ciąży). W pierwszej byłam w 6 tc, w 8 tc poronilam.
Może i to mój błąd, ale od kilku lat ponad 3 stosuje apke w telefonie KALENDARZYK, no ale i też brałam wtedy antykoncepcje, więc według tej apki zaczął sie 5 tydzień jakoś. Żadnych plamień nie mam, czuje sie dość dobrze, jedynie co to zaczęły mnie piersi i sutki boleć i od tygodnia dwóch jakoś podbrzusze mnie boli. Spodziewałam sie miesiączki, ale nie ma. Test drugi albo nawet i 2 od razu z innych firm zrobić i po tygodniu może beta hcg zrobie, To moja pierwsza ciąża, teściowa mi podpowiada żebym sie też nie spieszyła aż tak bardzo z wizytą u ginekologa

Liczysz od ostatniej miesiączki? ☺ Czy ewentualnej owulacji? Ja byłam u dr w 7 tygodniu i tylko dlatego, że 3 tygodnie był na urlopie. Przez telefon powiedział mi co mam już zażywać czekajac na wizytę (to było w drugiej ciąży). W pierwszej byłam w 6 tc, w 8 tc poronilam.
A teraz przy drugiej ciąży to który masz tydzień?

A teraz przy drugiej ciąży to który masz tydzień?
Jestem w 26 tc (czyli końce 6 miesiąc) 🤰🏻
Może i to mój błąd, ale od kilku lat ponad 3 stosuje apke w telefonie KALENDARZYK, no ale i też brałam wtedy antykoncepcje, więc według tej apki zaczął sie 5 tydzień jakoś. Żadnych plamień nie mam, czuje sie dość dobrze, jedynie co to zaczęły mnie piersi i sutki boleć i od tygodnia dwóch jakoś podbrzusze mnie boli. Spodziewałam sie miesiączki, ale nie ma. Test drugi albo nawet i 2 od razu z innych firm zrobić i po tygodniu może beta hcg zrobie, To moja pierwsza ciąża, teściowa mi podpowiada żebym sie też nie spieszyła aż tak bardzo z wizytą u ginekologa
Ja też stosowałam aplikacje i udało się ;)
Też nie miałam plamien (do 11 tc) i wtedy się zaczęło 😔 Już miałam obawy, że powtórka z rozrywki 😥

Jestem w 26 tc (czyli końce 6 miesiąc) [emoji1767]
Ja też stosowałam aplikacje i udało się ;)
Też nie miałam plamien (do 11 tc) i wtedy się zaczęło [emoji17] Już miałam obawy, że powtórka z rozrywki [emoji26]
To gratulacje :) mam nadzieje, że i u mnie aplikacja sie sprawdzi, do tej pory nawet sie sprawdzała, nawet gdy kilka dni było różnicy w okresie, ale to wiedziałam że jest spowodowane odstawieniem antykoncepcji. Czekam do wtorku na drugi test i wtedy będę sie zastanawiać nad wizytą u lekarza

reklama
Generalnie jak pójdziesz za szybko to i tak lekarz nic nie zobaczy. Ja poszłam jakoś chyba 3 lub 4 dni po spodziewanym terminie miesiączki i lekarz sobie trochę ze mnie żartował, że pewnie naczytałam się w necie że trzeba iść NATYCHMIAST 😆 najlepiej iść koło 7 tc. Wtedy już powinno być serduszko.

Do góry