reklama
agabaj92
Fanka BB :)
Aktualnie może być to 3 4 tydzień, a jak bym poszła za 2 tygodnie to max 6 tydzień więc nie wiem czy nie za szybko, żeby tam się nic nie stałoPoczątek kwietnia to moim zdaniem późno. Ja starałam się o szybką wizyte u dr, by jak tylko potwierdzi się, że jestem w ciąży: zaczac zażywać witaminy i zrobić komplet badań (tokso, morfologia, tsh itd.). Już dokładnie nie pamiętam jakie miałam odstepy Na pewno najlepiej robić po 48 godz od pierwszego oznaczenia. Trzymam kciuki
Ja betę robiłam jeszcze przed spodziewana miesiączka. Wynik był 7 z groszami
reklama
89karola80
Liczysz od ostatniej miesiączki? Czy ewentualnej owulacji? Ja byłam u dr w 7 tygodniu i tylko dlatego, że 3 tygodnie był na urlopie. Przez telefon powiedział mi co mam już zażywać czekajac na wizytę (to było w drugiej ciąży). W pierwszej byłam w 6 tc, w 8 tc poronilam.Aktualnie może być to 3 4 tydzień, a jak bym poszła za 2 tygodnie to max 6 tydzień więc nie wiem czy nie za szybko, żeby tam się nic nie stało
Mamaminionka
Ja bym nie panikowała... Jeśli dobrze się czujesz, nie masz żadnego plamienia i masz ochotę na seks, to do dzieła. Szczęśliwa mama, to szczęśliwe dziecko
agabaj92
Może i to mój błąd, ale od kilku lat ponad 3 stosuje apke w telefonie KALENDARZYK, no ale i też brałam wtedy antykoncepcje, więc według tej apki zaczął sie 5 tydzień jakoś. Żadnych plamień nie mam, czuje sie dość dobrze, jedynie co to zaczęły mnie piersi i sutki boleć i od tygodnia dwóch jakoś podbrzusze mnie boli. Spodziewałam sie miesiączki, ale nie ma. Test drugi albo nawet i 2 od razu z innych firm zrobić i po tygodniu może beta hcg zrobie, To moja pierwsza ciąża, teściowa mi podpowiada żebym sie też nie spieszyła aż tak bardzo z wizytą u ginekologaLiczysz od ostatniej miesiączki? ☺ Czy ewentualnej owulacji? Ja byłam u dr w 7 tygodniu i tylko dlatego, że 3 tygodnie był na urlopie. Przez telefon powiedział mi co mam już zażywać czekajac na wizytę (to było w drugiej ciąży). W pierwszej byłam w 6 tc, w 8 tc poronilam.
agabaj92
A teraz przy drugiej ciąży to który masz tydzień?Liczysz od ostatniej miesiączki? ☺ Czy ewentualnej owulacji? Ja byłam u dr w 7 tygodniu i tylko dlatego, że 3 tygodnie był na urlopie. Przez telefon powiedział mi co mam już zażywać czekajac na wizytę (to było w drugiej ciąży). W pierwszej byłam w 6 tc, w 8 tc poronilam.
89karola80
Jestem w 26 tc (czyli końce 6 miesiąc)A teraz przy drugiej ciąży to który masz tydzień?
Ja też stosowałam aplikacje i udało sięMoże i to mój błąd, ale od kilku lat ponad 3 stosuje apke w telefonie KALENDARZYK, no ale i też brałam wtedy antykoncepcje, więc według tej apki zaczął sie 5 tydzień jakoś. Żadnych plamień nie mam, czuje sie dość dobrze, jedynie co to zaczęły mnie piersi i sutki boleć i od tygodnia dwóch jakoś podbrzusze mnie boli. Spodziewałam sie miesiączki, ale nie ma. Test drugi albo nawet i 2 od razu z innych firm zrobić i po tygodniu może beta hcg zrobie, To moja pierwsza ciąża, teściowa mi podpowiada żebym sie też nie spieszyła aż tak bardzo z wizytą u ginekologa
Też nie miałam plamien (do 11 tc) i wtedy się zaczęło Już miałam obawy, że powtórka z rozrywki
agabaj92
To gratulacje mam nadzieje, że i u mnie aplikacja sie sprawdzi, do tej pory nawet sie sprawdzała, nawet gdy kilka dni było różnicy w okresie, ale to wiedziałam że jest spowodowane odstawieniem antykoncepcji. Czekam do wtorku na drugi test i wtedy będę sie zastanawiać nad wizytą u lekarzaJestem w 26 tc (czyli końce 6 miesiąc) [emoji1767]
Ja też stosowałam aplikacje i udało się
Też nie miałam plamien (do 11 tc) i wtedy się zaczęło [emoji17] Już miałam obawy, że powtórka z rozrywki [emoji26]
89karola80
Ja do ok 18 tc miałam bóle podbrzusza, klucie w okolicach jajnikow itd. A teraz sporadycznie gdzieś mnie boli, kłuje (jak np.podnosze się z łóżka, zmieniam pozycje)Na dodatek mam te bóle podbrzusza, ale na stronie babyboom lekarz sie wypowiadał że to też jest objaw ciąży
Dziękuję trzymam kciuki za Was
reklama
Mamaminionka
Generalnie jak pójdziesz za szybko to i tak lekarz nic nie zobaczy. Ja poszłam jakoś chyba 3 lub 4 dni po spodziewanym terminie miesiączki i lekarz sobie trochę ze mnie żartował, że pewnie naczytałam się w necie że trzeba iść NATYCHMIAST najlepiej iść koło 7 tc. Wtedy już powinno być serduszko.