reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co z seksem w Ciąży?

agabaj92

Fanka BB :)
Wczoraj zrobiłam test ciążowy i wyszły 2 kreski choć 2 słabo widoczna. Dawno sie nie kochaliśmy jakieś półtora tygodnia, a to dopiero początek ciąży. Seks jest bezpieczny w tym okresie tzn w I trymestrze?

reklama
Początek kwietnia to moim zdaniem późno. Ja starałam się o szybką wizyte u dr, by jak tylko potwierdzi się, że jestem w ciąży: zaczac zażywać witaminy i zrobić komplet badań (tokso, morfologia, tsh itd.). Już dokładnie nie pamiętam jakie miałam odstepy 🤔 Na pewno najlepiej robić po 48 godz od pierwszego oznaczenia. Trzymam kciuki 👍🏻
Ja betę robiłam jeszcze przed spodziewana miesiączka. Wynik był 7 z groszami 😃
Aktualnie może być to 3 4 tydzień, a jak bym poszła za 2 tygodnie to max 6 tydzień więc nie wiem czy nie za szybko, żeby tam się nic nie stało

reklama
Aktualnie może być to 3 4 tydzień, a jak bym poszła za 2 tygodnie to max 6 tydzień więc nie wiem czy nie za szybko, żeby tam się nic nie stało
Liczysz od ostatniej miesiączki? ☺️ Czy ewentualnej owulacji? Ja byłam u dr w 7 tygodniu i tylko dlatego, że 3 tygodnie był na urlopie. Przez telefon powiedział mi co mam już zażywać czekajac na wizytę (to było w drugiej ciąży). W pierwszej byłam w 6 tc, w 8 tc poronilam.

Liczysz od ostatniej miesiączki? ☺ Czy ewentualnej owulacji? Ja byłam u dr w 7 tygodniu i tylko dlatego, że 3 tygodnie był na urlopie. Przez telefon powiedział mi co mam już zażywać czekajac na wizytę (to było w drugiej ciąży). W pierwszej byłam w 6 tc, w 8 tc poronilam.
Może i to mój błąd, ale od kilku lat ponad 3 stosuje apke w telefonie KALENDARZYK, no ale i też brałam wtedy antykoncepcje, więc według tej apki zaczął sie 5 tydzień jakoś. Żadnych plamień nie mam, czuje sie dość dobrze, jedynie co to zaczęły mnie piersi i sutki boleć i od tygodnia dwóch jakoś podbrzusze mnie boli. Spodziewałam sie miesiączki, ale nie ma. Test drugi albo nawet i 2 od razu z innych firm zrobić i po tygodniu może beta hcg zrobie, To moja pierwsza ciąża, teściowa mi podpowiada żebym sie też nie spieszyła aż tak bardzo z wizytą u ginekologa

Liczysz od ostatniej miesiączki? ☺ Czy ewentualnej owulacji? Ja byłam u dr w 7 tygodniu i tylko dlatego, że 3 tygodnie był na urlopie. Przez telefon powiedział mi co mam już zażywać czekajac na wizytę (to było w drugiej ciąży). W pierwszej byłam w 6 tc, w 8 tc poronilam.
A teraz przy drugiej ciąży to który masz tydzień?

A teraz przy drugiej ciąży to który masz tydzień?
Jestem w 26 tc (czyli końce 6 miesiąc) 🤰🏻
Może i to mój błąd, ale od kilku lat ponad 3 stosuje apke w telefonie KALENDARZYK, no ale i też brałam wtedy antykoncepcje, więc według tej apki zaczął sie 5 tydzień jakoś. Żadnych plamień nie mam, czuje sie dość dobrze, jedynie co to zaczęły mnie piersi i sutki boleć i od tygodnia dwóch jakoś podbrzusze mnie boli. Spodziewałam sie miesiączki, ale nie ma. Test drugi albo nawet i 2 od razu z innych firm zrobić i po tygodniu może beta hcg zrobie, To moja pierwsza ciąża, teściowa mi podpowiada żebym sie też nie spieszyła aż tak bardzo z wizytą u ginekologa
Ja też stosowałam aplikacje i udało się ;)
Też nie miałam plamien (do 11 tc) i wtedy się zaczęło 😔 Już miałam obawy, że powtórka z rozrywki 😥

Jestem w 26 tc (czyli końce 6 miesiąc) [emoji1767]
Ja też stosowałam aplikacje i udało się ;)
Też nie miałam plamien (do 11 tc) i wtedy się zaczęło [emoji17] Już miałam obawy, że powtórka z rozrywki [emoji26]
To gratulacje :) mam nadzieje, że i u mnie aplikacja sie sprawdzi, do tej pory nawet sie sprawdzała, nawet gdy kilka dni było różnicy w okresie, ale to wiedziałam że jest spowodowane odstawieniem antykoncepcji. Czekam do wtorku na drugi test i wtedy będę sie zastanawiać nad wizytą u lekarza

reklama
Generalnie jak pójdziesz za szybko to i tak lekarz nic nie zobaczy. Ja poszłam jakoś chyba 3 lub 4 dni po spodziewanym terminie miesiączki i lekarz sobie trochę ze mnie żartował, że pewnie naczytałam się w necie że trzeba iść NATYCHMIAST 😆 najlepiej iść koło 7 tc. Wtedy już powinno być serduszko.

Do góry