reklama
moze zamiast robic test ciążowy zrob sobie bete HCG 2 razy w odstepach 48godz lub 72? bedziesz wiedziała czy prawidłowo przyrasta przed wizytą u lekarzaWiem, że gwarancji mi nikt nie da prócz lekarza, narazie to może być ok 4-5 tygodnia, drugiego testu jeszcze nie robiłam, chce odczekać kilka dni i potem jak już zapisać sie do lekarza. Na dodatek w styczniu torbie stwierdził i tak mi sie kazał wstawić za 3 miesiące, a tu na teście mi wychodzą dwie kreski, w tym że druga blada
reklama
89karola80
Fanka BB :)
Ja miałam bezwzgledny zakaz od ginekologa "przytulania", ponieważ miałam nisko położona kosmowke, która zachodzila na ujście szyjki. O tym, że tak jest dowiedziałam się w 11 tc, kiedy zaczęły się plamienia. Na późniejszym etapie łożysko podniosło się, więc pewnie już nie bylo przeciwwskazań, ale mimo wszystko u nas jest wstrzemiezliwosc
Przed nami jeszcze 3 miesiace ciąży (nie licząc połogu) Mam straszne obawy o maleństwo, więc wolę odpuścić, żeby potem nie świrować jakby coś się działo (plamienia, krwotok, skurcze itd.)
Przed nami jeszcze 3 miesiace ciąży (nie licząc połogu) Mam straszne obawy o maleństwo, więc wolę odpuścić, żeby potem nie świrować jakby coś się działo (plamienia, krwotok, skurcze itd.)
agabaj92
Ja czekam jeszcze ok 3 tygodni z wizytą u lekarza, wczoraj dopiero test zrobiłam i pokazała sie druga słaba kreska.Ja miałam bezwzgledny zakaz od ginekologa "przytulania", ponieważ miałam nisko położona kosmowke, która zachodzila na ujście szyjki. O tym, że tak jest dowiedziałam się w 11 tc, kiedy zaczęły się plamienia. Na późniejszym etapie łożysko podniosło się, więc pewnie już nie bylo przeciwwskazań, ale mimo wszystko u nas jest wstrzemiezliwosc
89karola80
Popieram Jak wszystko będzie dobrze to czemu nie Chociaż ja jestem z tych "histeryczek" i ciągle mam w głowie, a co jeśli coś się stanie , że wolałam odpuścićJa czekam jeszcze ok 3 tygodni z wizytą u lekarza, wczoraj dopiero test zrobiłam i pokazała sie druga słaba kreska.
agabaj92
Czekaliśmy dość sporo po skończeniu antykoncepcji bo jakieś 7-8 miesięcy i chyba wreszcie się udało, więc te 3 tygodnie to jakiś 7 tydzień będzie więc do lekarza już chyba moge iść, a jakoś nawet ochoty narazie na seks nie mamPopieram Jak wszystko będzie dobrze to czemu nie Chociaż ja jestem z tych "histeryczek" i ciągle mam w głowie, a co jeśli coś się stanie , że wolałam odpuścić
89karola80
Ja nie stosowałam antykoncepcji, owszem nigdy do końca nie bylo Az dziwne było, że przez naście lat nie wpadliśmy. Nawet myślałam, że coś jest nie tak W pierwsza ciąże zaszła w pierwszym cyklu, niestety poronilam w 8 tc. W drugą ciąże zaszłam w drugim cyklu (aktualnie 26 tc).Czekaliśmy dość sporo po skończeniu antykoncepcji bo jakieś 7-8 miesięcy i chyba wreszcie się udało, więc te 3 tygodnie to jakiś 7 tydzień będzie więc do lekarza już chyba moge iść, a jakoś nawet ochoty narazie na seks nie mam
U mnie wyglądało to standardowo:
1. Test plytkowy
2. Oznaczenie bety hcg (w różnych odstepach, by zobaczyć przyrost)
3. Wizyta u lekarza.
U mnie jak tylko widziałam na teście ciążowym dwie kreseczki, to od razu umawiałam się na wizytę. W między czasie robiłam betę.
Hej ogólnie seks w ciąży jest dozwolony jeśli wszystko z ciąża jest w porządku i nie ma zagrożonej ciąży. Jeśli jesteś na początku ciąży to poczekaj do wizyty u ginekologa i to zapytaj o seks pierwszym trymestrze . Jak ja byłam w pierwszym trymestrze to lekarz mi zabronił ponieważ skurcze macicy przez pobudzenie mogą doprowadzić do poronienia więc wolałam nie ryzykować oczywiście to był mój wybór i to nie jest wymóg ale pamietaj ze to początek i ciąża w tym okresie jest bardzo krucha ale jest wiele opinii i tak jak mówię najlepiej zapytaj swojego lekarza . Ja ogólnie do 12 tyg uważałam że wszystkim i teraz jestem szczęśliwa mamą miesięcznej córeczki ❤ Pozdrawiam serdecznie i szczęśliwego rozwiązaniaWczoraj zrobiłam test ciążowy i wyszły 2 kreski choć 2 słabo widoczna. Dawno sie nie kochaliśmy jakieś półtora tygodnia, a to dopiero początek ciąży. Seks jest bezpieczny w tym okresie tzn w I trymestrze?
agabaj92
Ja zobacze co wyjdzie na drugim teście płytkowym we wtorek, ale chce sie zapisać do lekarza na początek kwietnia żeby przed świętami wiedzieć i zastanawiam sie nad beta hcg. Z mężem stwierdzieliśmy zgodnie że narazie wstrzymamy z seksem. Karola w jakich odstępach robiłaś beta hcg?Ja nie stosowałam antykoncepcji, owszem nigdy do końca nie bylo Az dziwne było, że przez naście lat nie wpadliśmy. Nawet myślałam, że coś jest nie tak W pierwsza ciąże zaszła w pierwszym cyklu, niestety poronilam w 8 tc. W drugą ciąże zaszłam w drugim cyklu (aktualnie 26 tc).
U mnie wyglądało to standardowo:
1. Test plytkowy
2. Oznaczenie bety hcg (w różnych odstepach, by zobaczyć przyrost)
3. Wizyta u lekarza.
U mnie jak tylko widziałam na teście ciążowym dwie kreseczki, to od razu umawiałam się na wizytę. W między czasie robiłam betę.
reklama
89karola80
Początek kwietnia to moim zdaniem późno. Ja starałam się o szybką wizyte u dr, by jak tylko potwierdzi się, że jestem w ciąży: zaczac zażywać witaminy i zrobić komplet badań (tokso, morfologia, tsh itd.). Już dokładnie nie pamiętam jakie miałam odstepy Na pewno najlepiej robić po 48 godz od pierwszego oznaczenia. Trzymam kciukiJa zobacze co wyjdzie na drugim teście płytkowym we wtorek, ale chce sie zapisać do lekarza na początek kwietnia żeby przed świętami wiedzieć i zastanawiam sie nad beta hcg. Z mężem stwierdzieliśmy zgodnie że narazie wstrzymamy z seksem. Karola w jakich odstępach robiłaś beta hcg?
Ja betę robiłam jeszcze przed spodziewana miesiączka. Wynik był 7 z groszami