reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co szkodzi faskolkom??

głaskanie brzuszka ciężarnego pobudza macice do skurczy. oczywiscie mozna głaskas jelsi jest wszytsko w porzadku, byle nie za długo. lepiej czesciej i króciutko:)
ale jak jest zagrozenie porodem przedwczesnym to lepiej nie głaskac. jak cos to położyc reke nieruchomo na brzuszku :)

reklama
mnie nie odrzuciło.
jak mam potworne mdłości to nie palę wcale, ale potrafię nawet dojś do 8 dziennie.
mam wyrzuty z powodu dzidzi.
głupio sie tez usprawiedliwiam, ze to chyba pozamaciczna i... same wiecie...
jak rzucic?

zadna prowokacja. i wiem czym to grozi.
a co mam robic/
ze szpitala mnie wypisali bo im lozko zajmowalam a nic nie bylo widac.
ani na usg ani w trakcie badania.
tylko hcg ciagle mi wzrasta prawie potrojnie przez 2 dni.
ale jak ciagle bede myslec o tym, ze tak moze byc jak nie chce, to jesli jestem w normalnej ciazy to poronie od tego stresu.

w poniedz. ide na kolene usg. jesli i tym razem nic nie wykarze to watpie zeby to byla normalna ciaza.
tym bardziej, ze mam torbiel na prawym jajniku (stad podejrzenia). i staralam sie o to dziecko prawie rok. jak sie dowiedzialam, ze mam problemy z jajeczkowaniem (zreszta tyle razy juz tu o tym pisalam tylko w innych działach) to akurat wtedy zaszlam.
juz 2 tygodnie stresu mam i nie dobijajcie mnie "takimi tekstami" bo to naprawde przykre.

Witaj Aniu-n...
Na początku listopada zrobiłam test ciążowy bo miałam typowe objawy na fasolkę. Dwa teściki pokazay dwie krechy...niestety gdy po paru dniach pszłam do gina to stwiedził że coś jest nie w porządku, bo macica nie była powiększona jak na ciążę ale za to na lewym jajniku miałam "coś". Było podejrzenie że to ciąża pozamaciczna a okazało się że była to torbiel. Miałam zrobioną laparoskopię i teraz czekam na pojawienie się @...

Posłuchaj, jak tylko sie dowiedziałam że coś jst nie takzrobiłam wszystko żeby jak najwczesniej dowiedzieć się co złego się dzieje. Przerażała mnie myśl że to może być ciąża pozamaciczna.
Nie chcę cie krytykować ani wpędzać w kolejne stresy ale powinnaś zrobić wszystko żeby jakiś konkretny ginekolog się tobą zajął i pomógł Ci!!! Ja nie wytrzymałabym takiej niepewności!!! Tu chodzi o Twoje dziecko!!!

Życzę powodzenia dużo zdrówka!!!

ania-n pisze:
zadna prowokacja. i wiem czym to grozi.
a co mam robic/
ze szpitala mnie wypisali bo im lozko zajmowalam a nic nie bylo widac.
ani na usg ani w trakcie badania.
tylko hcg ciagle mi wzrasta prawie potrojnie przez 2 dni.
ale jak ciagle bede myslec o tym, ze tak moze byc jak nie chce, to jesli jestem w normalnej ciazy to poronie od tego stresu.

Aniu-n chodzi o palenie.
Jeśli to ciaża to szkodzi dzidzulkowi
a jeśli pozamaciczna to koniecznie musi się Tobą zajać doświaczony gin- i nie wolno się denerwować- żeby nie stracicć dzidzusia.
wiem ,że się starałaś bo to Ty opracowałaś swój patent w "Tyłeczki do góry".
Jeśli masz torbiel to jakiego pochodzenia?może retencyjna i pęknie? i już a fasolka może taki tajniaczek i nie widać.
Nie pamietam który tydzień teoretycznie jesteś w ciąży??

5 tydzien
moge chodzic po calym miescie ginekologow, ale zaden nie moze nic stwierdzic. bo nic nie widac.
stweirzono tylko, ze torbiel jest zwykla, nie jakas wielokomorowa czy ze zmianami: zwykla torbiel.
kazano czekac do tego pon. i gdyby cos sie dzielo zlego to mam sie natychmiast zglaszac.
kiedys juz mialam torbiele. pecherzyk nie pekal i narastalo mi tak o m-c.
o boze, mam takie przeczucia, ze to chyba jednak pozamavciczna, ale nie pojde do lekarza i nie powiem: prosze mnie pokroic bo mam przeczucie. lekarz musi byc pewien. musi byc pewien na 200 %. ja tez moglabym teraz pojsc pod stol tylko do konca zycia nie wybaczylabym sobie gdyby okazalo sie inaczej. a tak sie sklada ze mam 2 kolezanki ktore urodzily z torbielami na jajnkach.

reklama
aniu uzbrój sie w cierpliwość tylko spokój Cię uratuje,

Ja też mam niepękajace pęcherzyki i torbiele się robią ale potem się wchłaniają. w tym cyklu dostałam Pregnyl na pęknięcie.
A Twoja ciąża była stymulowana? Bo jeśli nie tzn. że jest silna .
A dobrzy lekarze Cię przyjmują na dobrym sprzęcie ? Wiesz są różne USG!!!

Do góry