reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co szkodzi faskolkom??

Agnieszka18 pisze:
Dobrze, w porzadku, jest jeden problem, jak zorganizoać sobie pracę, która w 100% polega na siedzeniu przed kompem??
Jasne zawsze mogę na chwilkę znależć sobie inne zajęcie ale na pół dnia??
A co z wieszaniem firanek?? - taką informacje przekazałami babcia (chodzi o naciąganie sie do góry)

wg KP kobieta w ciąży może pracować do 4 godz. przy kompie- na pozostały czas pracy pracodawca zobowiązany jest znaleźć inną pracę odpowiadającą kwalifikacjom i wykształceniu.

reklama
Wieszanie firanek to ryzyko upadku i chyba o to chodzi. Chyba ze podciagnac to pod ogolne wieszanie np prania tez i wtedy to bardziej pasuje pod zabobon: ze dziecko sie powiesi na ciasnej pepowinie wokol szyi. Sama to slyszalam jakis czas temu od kolezanki... Zalamka. Sama jest wyksztalcona i w dodatku matka.

Nie wiem jak to z tymi zabobonami .Ja w kazdym badz razie wieszalam pranie i firanki tez.Fakt firanek nie wieszalam w ostatni trymestrze ale wlasnie ze wzgldeu na upadek.
Ale gdzies czytalam ze szkodzi glaskanie brzuszka.Dlaczego? - nie wiem.

Ja usłyszłam raz coś co można pod zabobon podciągnąć... Moja bratowa kupiła sobie żółwika i jej mama kazała go natychmiast sprzedać bo - UWAGA - jak będzie w ciąży to może zapatrzyć się na tego żółwia i dziecko urodzi się ze zniekształconą buzią...

TO DOPIERO ZAŁAMKA

monika3 pisze:
Ja usłyszłam raz coś co można pod zabobon podciągnąć... Moja bratowa kupiła sobie żółwika i jej mama kazała go natychmiast sprzedać bo - UWAGA - jak będzie w ciąży to może zapatrzyć się na tego żółwia i dziecko urodzi się ze zniekształconą buzią...

TO DOPIERO ZAŁAMKA

Nie wolno również nosić korali- owinięcie pępowiną
patrzeć na ogień-pożar
i patrzeć na lecący samolot- dziecko zezowate

hihi :D :D

jeśłi chodzi o wieszanie firanek i ogólnie długotrwała trzymanie rąk uniesionych (nawet robienie na drutach) jest nie wskazane - w tych pozycjach sa naciagnieta i napiete praktycznei wszytskei miesnie brzucha, co nei sprzyja ciązarnej macicy i moze doprowadzic do poronienia.

reklama
to co napisała Elzbietka to prawda mówł mi to samo kiedyś mój gin.,a jeśli chodzi o głaskanie brzuszka to ja miałam to zabronione w siódmym i ósmym miesiącu ,ponieważ miałam rozwarcie ,musiałam leżeć prawie póltora miesiąca w łóżku,i nie mogłam głaskać brzusia ,ponieważ mogłoby dojśc do wcześniejszego porodu ,bo dziecko to czuje i wtedy więcej się rusza dochodzą skórcze itp.jakoś tak to tłumaczył mi gin. ::)

Do góry