reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co szkodzi faskolkom??

Ach te papierosy! Ja mam tak samo. Po jedzeniu, do kawy i czasem mi sie chce jak jestem ze znajomymi na piwku. Moj facet nie pali ja ja sobie podpalam. Ostatnio zastanawialam sie i stwierdzilam, ze moje palenie nie ma sensu. Jak jestem z nim np. 4 dni to wcale nie pale i mnie nie ciagnie - wniosek - nie powinnam wcale sie do nich zabierac, ale czasem trudno....
A jesli chodzi o kawe to tez tak slyszala, ze plemniki sa szybsze, a moj pije jej duzo. Musze mu tylko powiedziec, zeby pil przed dzialaniem hehehe

reklama
Dziewczyny ja też kiedyś paliłam ale jak zaczełam planować z męzulkiem dzidzie to żuciłam kilka miesięcy wcześniej i nie palę juz ponad 6 latnie - nie przeszkadza mi jak ktoś pali ale wybaczcie mi to sformułowanie jak widzę kobiete w ciaży z papierochem to scyzoryk otwiera mi się w kieszeni-nie mogę tego zrozumieć jak kobieta która pragnie mieć dzidzie i ma już ją pod sercem może ją tak torturować i nie może się powstrzymać od głupiej używki- :mad:

Niechcę nikogo urazić ,to poprostu moje zdanie w odpowiedzi na temat wątku-wyraziłam swoją opinie,i niestety żadne argumenty mnie nie są wstanie przekonać ,że będąc w upragnionej ciąży nie można zwalczyć czegoś tak błachego jak papierosy  :(-bo ja dałabym wiele aby zajść w drugą ciąże-oj bardzo wiele i wiele jestem wstanie temu poświęcić,i napewno są to owiele większe rzeczy niż błache papierochy

ZGADZAM SIE Z TOBĄ LANA MASZ 100% RACJĘ KOBIETA W CIĄŻY Z PAPIEROCHEM
TO NAJGORSZY WIDOK!
ostatnio widziałam taką jedną z ogromnym brzuszkiem ale w jednej ręce papieros a w drugiej piwo!
zgroza dziewczyny po prostu dla mnie szok

Ka milka ja tez nie nawidze takich widokow!!Niestety u nas jest to coraz czestrze!!Ja niestety znalam wiele lasek co takze cpaly bedac w ciazy...ale to na szczescie stare dzieje!Aha i wyobrazcie sobie ze mialy zdrowe dzieci!Takie to pod mur...
Mnie juz wogole nie ciagnie do papierosow ale nadal staram sie codziennie jednego mniej wypalic tak jak Maxim radzila!Dzies jeszcze nie palilam i wcale nie chce!!

Lilith i tak trzymaj.

Zawsze powtarzałam, że najlepszym sposobem na rzucenie palenia jest nigdy nie zaczynać. Życzę powodzenia wam dziewczyny w rzucaniu!

Agutek pisze:
Zawsze powtarzałam, że najlepszym sposobem na rzucenie palenia jest nigdy nie zaczynać. Życzę powodzenia wam dziewczyny w rzucaniu!

I znów się muszę z Tobą zgodzić, Agutku :D I trzymam kciuki z rzucające :D Uda się w końcu :D

Koleżanki
Dodrze wiemy ża będąc w ciąży nie powinno się podnosić ciężarów, przytulać sie do kotów i zachować elementarne zasadu higieny (mam na myśli surowe mięso)
Ale czego jeszcze powinnam unikać, czego nie jeść w jakich czynnościach dnia codziennego nie uczestniczyć (ksero)??

Witaj Agnieszko18
Z roznych zrodel wiem, ze niewskazane sa:
sluchanie bardzo glosnej muzyki,
podroz samolotem (gwaltowna zmiana cisnienia moze grozic poronieniem),
picie duzej ilosci kawy,
dlugie przebywanie przed komputerem jesli nie ma wbudowanej oslony ekranu,
jedzenie nadmiernej ilosci slodyczy co moze prowadzic do cukrzycy ciazowej,
nie musze wspominac o wszelkich uzywkach................
pozdrawiam

reklama
Dobrze, w porzadku, jest jeden problem, jak zorganizoać sobie pracę, która w 100% polega na siedzeniu przed kompem??
Jasne zawsze mogę na chwilkę znależć sobie inne zajęcie ale na pół dnia??
A co z wieszaniem firanek?? - taką informacje przekazałami babcia (chodzi o naciąganie sie do góry)

Do góry