reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

Yyy... przepraszam, jak to nie czekał aż znieczulenie zacznie działać? Co on, nienormalny?!
Pamiętam sto lat temu miałam gastroskopię i też nie zdążył poczekać, aż zadziała znieczulenie i wkładał mi rurę na żywca, dopiero po chwili przestałam ją czuć. Mam świadomość, że ból mój, a poporodowy nie jest porównywalny w żadnym stopniu, ale jak widać lekarze, którym się spieszy się zdarzają i nie patrzą na pacjenta...
Ja tez nie... w zyciu bym nie chciala zeby ktos z rodziny byl ginem i mi porod odbieral... no way!
Dokładnie, nawet to kolegi bym nie poszła. Jak zmieniałam przychodnię, to poszłam najpierw do ogólnego, babka mi polecała gina "sama do niego chodzę" :D nigdy! :p
Ale wybaczylam mu bo on chyba sam sie uczyl i strasznie mnie przepraszal.
Nie obraź się, ale próbuję sobie wyobrazić sytuację, młody chłop, ręce drżą, Ciebie boli, on przeprasza... ;)

reklama
kamejka, na razie nie podekscytowana tylko zestresowana.
Tą pepowina wokol szyi i wodami 2.8.
Ale zaufam lekarzowi i do wtorku zaczekam na wizyte.
Mimo, ze sie odwrocil to teraz z dwoma petlami boje sie rodzic naturalnie .
On ma juz 3600, a do porodu sn jakby mial byc w terminie musialabym czekac jeszcze 3 tygodnie. To z 4.5 kg by chyba mial do tego czasu.

On ma juz 3600, a do porodu sn jakby mial byc w terminie musialabym czekac jeszcze 3 tygodnie. To z 4.5 kg by chyba mial do tego czasu.
Truskawka ja tam nie chce Cię straszyć ale 7 to jest norma, 5 to juz lekarze reagują na cito a niecałe 3?? ja bym to skonsultowała z innym lekarzem bo zaufanie zaufaniem a dziecka zdrowie to priorytet.. Ja to do końca nawet sobie nie ufam a co dopiero innym.

Kochana moze tak wazyc ja za 3 tyg tez termin i co tydzien temu mala wazyla 3850 g az sie boje co bedzie za tydzien a z tymi wodami to bym sie jednak upewnila lepiej dmuchac na zimne bo pierwszy raz spotykam sie z taka informacja niska.

Nie obraź się, ale próbuję sobie wyobrazić sytuację, młody chłop, ręce drżą, Ciebie boli, on przeprasza... ;)

Ale dosłownie tak było. :D Ja miałam córcię w ramionach więc i nie skupiałam się tak bardzo na tym bólu. Od czasu do czasu syknęłam i wtedy on przepraszał. ;)

Młodemu lekarzowi można jeszcze Wybaczyć a ten co mnie szyl to jakieś doświadczenie przynajmniej 20 lat miał.. Spieszyć mu się chyba nie spieszylo bo był przy całym porodzie moim.. No chyba że miał dość mojego darcia.. :-)

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już chyba od 3 osób słyszałam że najgorsze jest szycie bo oni niby znieczulaja,ale to jest jakieś znieczulenie słabe bardzo i czuć kłócie;-)
mam nadzieję,że nie trafię na jakiegoś uczącego się lekarza-wiadomo że muszą na kimś się podszkolić,ale może nie na mnie;-)

Ilona gratulacje udanej wizyty;-)

Jestem po wizycie i młody waży ponoć 2700/2800 jest to możliwe ze przez 3 tygodnie przytył ponad kilo ? wyszło ze mam wielowodzie nie wiem czy mam sie tym martwić.. Szyjka długa wszystko pozamykane, jedynie brzuch opadł i wziął mi próbke na gbs..
( generalnie jestem niezadowolona z lekarza nie dość ze sprzęt za czasów komuny to sobie zarzucił cene z 100 zł na 150 :o no zostałam w szoku )..

Jestem po wizycie i młody waży ponoć 2700/2800 jest to możliwe ze przez 3 tygodnie przytył ponad kilo ? wyszło ze mam wielowodzie nie wiem czy mam sie tym martwić.. Szyjka długa wszystko pozamykane, jedynie brzuch opadł i wziął mi próbke na gbs..
( generalnie jestem niezadowolona z lekarza nie dość ze sprzęt za czasów komuny to sobie zarzucił cene z 100 zł na 150 :o no zostałam w szoku )..
ile tego AFI?

reklama
Do góry