reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

Jestem po wizycie i młody waży ponoć 2700/2800 jest to możliwe ze przez 3 tygodnie przytył ponad kilo ? wyszło ze mam wielowodzie nie wiem czy mam sie tym martwić.. Szyjka długa wszystko pozamykane, jedynie brzuch opadł i wziął mi próbke na gbs..
( generalnie jestem niezadowolona z lekarza nie dość ze sprzęt za czasów komuny to sobie zarzucił cene z 100 zł na 150 :o no zostałam w szoku )..
Wielowodzie jak i małowodzie są niebezpieczne ale są jakieś normy.

reklama
wkoncu moge wejsc na forum a wiec tak u nas kontroluja wielowodzie od 25 a co do lozyska u corki odeszlo cale ale nic milego u syna bylam skrobana wiec nic milego ;/ nie dosc ze nacieta i szyta to przez to pozniej mialam krwotok ;/

Jestem po wizycie. Szyjka dluga zamknięta, łożysko młode, tak mi powiedział, mała waży 2348g więc w trzy tyg przytyla około 600 g. Znieczulenia na porodówce brak. Mogę sobie najwyżej gazu powdychac. Tarczycą się nie przejmować tylko brać te tabletki. Na gronkowca pobrane, muszę z rana do lab zawieźć.jeszcze z miesiąc pociesze się ciąża

wkoncu moge wejsc na forum a wiec tak u nas kontroluja wielowodzie od 25 a co do lozyska u corki odeszlo cale ale nic milego u syna bylam skrobana wiec nic milego ;/ nie dosc ze nacieta i szyta to przez to pozniej mialam krwotok ;/

Ja tez byłam skrobana po porodzie sn. I mocno popękałam we wszystkie możliwe strony. Lekarz bardzo długo szył.... A jak zapytałam co on tak długo robi i czy przypadkiem inicjałów nie wyszywa, to się pół oddziału smiało ;-)

Needi - no, czyli wszystko tak jak powinno być! Szkoda tylko, że z tym znieczuleniem lipa. Ale na Twoim miejscu na pewno brałabym co dają, czyli gaz też :-) Oczywiście jeśli myślisz o jakiejs formie znieczulenia :-)

Cieszę się, że wizyty udane :-) Jeszcze 2-3 tygodnie i się zacznie :D

Jestem po wizycie. Szyjka dluga zamknięta, łożysko młode, tak mi powiedział, mała waży 2348g więc w trzy tyg przytyla około 600 g. Znieczulenia na porodówce brak. Mogę sobie najwyżej gazu powdychac. Tarczycą się nie przejmować tylko brać te tabletki. Na gronkowca pobrane, muszę z rana do lab zawieźć.jeszcze z miesiąc pociesze się ciąża
a to wszystko jak u mnie, możemy sobie rękę podać i miesiąc jeszcze i nawet brak zzo :D i nawet tarczyca , zobaczymy która pierwsza ;)

Ja tez byłam skrobana po porodzie sn. I mocno popękałam we wszystkie możliwe strony. Lekarz bardzo długo szył.... A jak zapytałam co on tak długo robi i czy przypadkiem inicjałów nie wyszywa, to się pół oddziału smiało ;-)

Needi - no, czyli wszystko tak jak powinno być! Szkoda tylko, że z tym znieczuleniem lipa. Ale na Twoim miejscu na pewno brałabym co dają, czyli gaz też :-) Oczywiście jeśli myślisz o jakiejs formie znieczulenia :-)

Cieszę się, że wizyty udane :-) Jeszcze 2-3 tygodnie i się zacznie :D
heh oby nie było jak u mnie, gaz tylko dostępny ale i jego doprosić się nie można :D

reklama
Do góry