reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

reklama
mehle - i jak tam z tym diabetologiem? Też mogę potwierdzić, że nie ma dramatu z cukrzycą. Mi wykryli na samym początku ciąży (obciążenie glukozą miałam robione jakoś w 7. tyg) i cały czas jestem na diecie. Cukry w miarę w normie, są pojedyncze odchyły. Ostatnio zauważam, że jak się bardzo podekscytuję albo zdenerwuję, to nawet jak zjem dobry posiłek, to i tak cukier jest za wysoki. A! i też pozwalam sobie na małe odejścia - lody obowiązkowo (ale nie bakaliowe ;)
Także spokojnie! Lekarz na pewno dobrze Ci doradzi;)

Wczoraj Tosia miała robione echo serca. Wszystko w normie, więc się bardzo cieszę! Waży już ponad 2 kg (przytyła 300 g w tydzień! szaleństwo) Dziwne jest to, że ja w tym tygodniu nie przytyłam nic, a jadłam więcej niż zwykle, bo włąśnie tydzień wcześniej na USG wyszło, że Tosia jest mniejsza niż jej wiek z OM. No i ułożona jest główkowo - lekarka mówiła, że po 32tc, to już się nie powinna obracać, ale róźne przypadki się zdarzają, więc zobaczymy. Mam nadzieję, że aż tak nie będzie się kręcić;)
Niestety u mnie wyszła lekka anemia, więc dostałam żelazo do jedzenia na czczo. I, w razie zaparć, które na 100% się pojawiają po żelazie, syrop jakiś.
A, no i dostałam od lekarza skierowanie na posiewy na paciorkowca. O dziwo, te badania są płatne (chociaż chodzę do lekarza na NFZ). Także wszystko do przodu!

Cieszę się, że u Was też dobre wiadomości;) Fazerkam - w brzuchu masz rzeczywiście smoka!

Fazerkam, gratuluję dobrych wieści!! Ale masz duże Dzieciątko!!!! :) :) Mateuszek śliczne imię! My wciąż się nad imieniem zastanawiamy, już mnie to denerwuje, że Córa ciągle bez imienia jest!!!!! :/
Gutka, gratuluję pozytywnych wiadomości!!!!! też mam żelazo, bo lekka anemia. Mówisz, że zaparcia na bank?? O nie! Bez tego się zdarzają, buuuu :(

Gutka, gratuluję pozytywnych wiadomości!!!!! też mam żelazo, bo lekka anemia. Mówisz, że zaparcia na bank?? O nie! Bez tego się zdarzają, buuuu :(
Lekarka powiedziała, że raczej na pewno wystąpią i zapisała mi też taki syrop lekko przeczyszczający ;/ Ale żeby stosować w miarę potrzeb, a nie zawsze.

Dziewczyny a ja mam pytanie właśnie odnośnie glukozy.
Mi wyszła niby w normie, ale po dwóch godzinach zamiast spadać ciągle rosła. Któraś tak miała?
W sumie nie dowiedziałam się co to może znaczyć od lekarza, jedynie położna zwróciła mi uwagę że teraz cukrzycy nie ma, ale po ciąży, w przyszłości mogę ją mieć..

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja po wizycie :) dziekuje bardzo za trzymanie kciukow! Pomogly :) :) synus jednak glowka w dol. Przeplywy, serducho, tetno prawidlowe. Maly wielkolud ma 2900g takze za jakieś dwa/trzy tygodnie moge się juz rozpakowywac. Maly z usg starszych o 3tygodnie czyli wychodzi jakbym byla w 37tc.

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
piękna waga:) ale przede wszystkim grunt, że zdrowy:) podobno chłopaki lubią się przenosić, oby nie:)

reklama
Do góry