reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

Mi teraz we wtorek mówił, że za miesiąc zrobimy GBS, zarejestrowałam się na 13.06. I też mnie tylko zbadał. Dziwnie tylko, bo jak nie robi usg to nawet tętna nie sprawdzi Młodej :/ Tydzień wcześniej miałam echo serduszka to może dlatego.

reklama
Mam na początek lipca. 38tydz zaczynam 22.06 :D

Pobierała teraz, ponieważ jak wyjdzie dodatni to będzie do porodu podawała mi antybiotyk :)
Wczoraj mieliśmy na szkole rodzenia wykład z lekarzem. GBS powinno się pobierać między 33 a 36 tc, a w przypadku wyniku nieprawidłowego, który dotyczy ponoć 40% badanych, antybiotyk podaje się przed porodem. Czy Twoja lekarka zamierza Ci dawać antybiotyk przez dwa tygodnie lub miesiąc przed porodem???????

A, że tak zapytam, skąd miałyście pobraną próbkę do badania? Bo jakiś czas temu u nas mówili na szkole rodzenia, że pobiera się też z odbytu i tak się zastanawiałam...

Ja wymazy z pochwy i szyjki macicy miałam robione podczas pobytu w szpitalu w 22 tc i lekarz nie zamierza mi ich powtarzać, ostatnio na wizycie upewnil się tylko czy były robione.
W poprzedniej ciazy też miałam robione wymazy w 28tc jak trafiłam do szpitala i nikt ich nie powtarzał a leżałam do porodu.

Także tak jak Agula2016 pisze co lekarz to inna szkoła.

Ja miałam wymaz z pochwy w ok 23 tc i lekarka powiedziała że nie muszę już tak przynajmniej to zrozumiałam. Ale z odbytu nie miałam i we wcześniejszych ciążach też nie. Nic mi lekarka nie mówiła.

reklama
Do góry