reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

Paula_dabro przy pierwszej ciazy jezeli nie ma ingerencji (np operacji wewnątrzmacicznej) konflikt na 99,9% sie nie pojawi bo nie maja jak się krwi wymieszać ;) dzieje się to przy porodzie wtedy dostajemy zastrzyk by w naszym organizmie nie pojawily sie przeciwciala ktore zagrazaja następnym dzieciaczkom. To tak po krotce wytlumaczone.. :)

reklama
Paula_dabro przy pierwszej ciazy jezeli nie ma ingerencji (np operacji wewnątrzmacicznej) konflikt na 99,9% sie nie pojawi bo nie maja jak się krwi wymieszać ;) dzieje się to przy porodzie wtedy dostajemy zastrzyk by w naszym organizmie nie pojawily sie przeciwciala ktore zagrazaja następnym dzieciaczkom. To tak po krotce wytlumaczone.. :)
Aaa kumam juz o co chodzi :) dzięki Fazetkamm ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Doris, Pauladabro, Neddi, Julka, Sylwia, Fazerkam, Lizzy, Kamcia - dziękuję Wam kochane!
Doris, Kamcia - no chyba już mogę zacząć w to wierzyć, oby się już nie zmieniło :)

No i obiecane zdjęcia, wiem, wiem, że u mnie to trwa i trwa, ale nie miałam ostatnio po drodze do kompa. To zdjęcia z Wrocławia, całkiem inne, niż te co wstawiłam wcześniej od swojego lekarza - te ładniejsze :D

Załączniki

• b3.JPG
    b3.JPG
    25,8 KB · Wyświetleń: 97
  • b2.JPG
    b2.JPG
    17,7 KB · Wyświetleń: 103
Nieufna - wielki szacun, za co czegoś dokonałaś! Brawo!

Margerita - zaciskam mocno kciuki!! Mocno, bardzo mocno i wierzę, że będzie dobrze, no musi być przecież!!!

A czy ja miałam badane te przepływy? Pojęcia nie mam...

Lila śliczne masz te fotki z usg :) mam nadzieje ze dzisiaj lekarz zrobi mi podobne ;)

Jeszcze tylko 3h do mojego połówkowego. Tak sie denerwuje...masakra :(

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Nie martwcie się dziewczyny tym połówkowym, to jest świetny moment aby ujrzeć dokładnie i pomału każdy fragment naszego dziecka. Tyle wtedy pozytywnych emocji się rodzi. Ja bym chciała mieć takie badania co tydzień, super przeżycie.

reklama
nie wiem
na ostatnim usg u mojego lekarza padło pytanie z jaką wagą urodziła się Maja bo teraz dziecko będzie mniejsze i to tyle nie wnikalam w szczegóły bo myślałam że lekarz się zna na rzeczy teraz wiem że mógł mnie wtedy do szpitala wysłać to był 7 miesiąc ciąży zrobiliby cc lub trzymali do końca ciąży ale byłabym pod stałą opieką lekarzy
cały czas myślałam że jest wszystko ok i jakoś mieliśmy wtedy trudną sytuację z kasą zmieniłam lekarza poszłam na NFZ a tam słaby sprzęt nie miałam właśnie robionego tego 3 prenatalnego no i się źle skończyło
teraz mam inną lekarkę mam do niej chodzić co dwa tygodnie co wizytę mam usg jestem z nią w stałym kontakcie i myślę że gdyby cos było nie tak to zareaguje

tez trzymam kciuki aby wszystkie wyniki byly ok

A to Twoja pierwsza ciąża? Ja tez mam - a Maz + ale nie mówił mi nic lekarz na temat tych przepływów...

to jest moja 4 ciaza i wczesniej nie mialam przeciwcial. powodzenia na wizycie

@Lila piekne zdjecia!

Do góry