reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

Ja w zasadzie średnio jestem zadowolona z prenatalnego. niby robił mi to usg około 20 minut i widać ze cały czas coś mierzył i sprawdzał ale ja nie wiedziałam co, na końcu tylko powiedział ze wygląda na to ze tu jest wszystko ok..ale teraz nawet nie wiem co badał

Nie dał Ci żadnego opisu? Ja mam na cała stronę wszystkie narządy opisane.

ja mam 10 maja ostatnie prenatalne

To już 32 tydzień będziesz miała???

reklama
Mi położna w szpitalu mówiła ze między 30 a 34 ostatnie prenatalne ale to już płatne

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

Dlatego ja się decyduje na 3 prenatalne bo właśnie w poprzedniej ciąży nie miałam gi robione a właśnie przez te przepływy skończyło się zle

a zapytam, mialas robione przeciwciala w ciazy?

A to chodzi o przepływy w serduszku?
nie przeplywy w tetnicach dziecka, u mnie i z tych pomiarow mi potem wyliczaja szybkosc plyniecia i natlenienia krwi dziecka.
  • tętnicy pępowinowej (UMBA)
  • przewodzie żylnym (DV)
  • tętnicy środkowej mózgu płodu (MCA)
  • żyle pępowinowej (UMBV)

Margerita może faktycznie za wcześnie, mi lekarz kazała iść na polowkowe pozniej i wg om teraz będzie u mnie w piątek 22 tydz i 5 dzień bo podobno czym pozniej tym lepiej widac
to nie byly jeszcze prenatlne, prenatalne mam pod koniec marca, ja mam usg treraz co 2/3 tygodnie ze wzgledu na konfikt serologiczny

Nie, on nie daje opisów do usg tylko wydruk z parametrami a ja się tyle na tym znam co nic :)
dziwne, bo powinnas po takim badaniu prenatlnym dostac pelen opis. moze nie mialas prenatalnego jeszcze?

kciuki trzymajcie, w srode wizyta i tak bardzo chce wierzyc, ze bedzie ok i mojemu malenstwu nic nie zagraza

reklama
margerita mam te wszystkie parametry na wydruku, z reszta byliśmy umówieni na połowkowe i długi badał a normalnie tylko chwilkę. jedynie czego się doszukalam to s/d to jest coś z przepływem chyba tak?

Do góry