reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

Paula_dabro przy pierwszej ciazy jezeli nie ma ingerencji (np operacji wewnątrzmacicznej) konflikt na 99,9% sie nie pojawi bo nie maja jak się krwi wymieszać ;) dzieje się to przy porodzie wtedy dostajemy zastrzyk by w naszym organizmie nie pojawily sie przeciwciala ktore zagrazaja następnym dzieciaczkom. To tak po krotce wytlumaczone.. :)

reklama
Paula_dabro przy pierwszej ciazy jezeli nie ma ingerencji (np operacji wewnątrzmacicznej) konflikt na 99,9% sie nie pojawi bo nie maja jak się krwi wymieszać ;) dzieje się to przy porodzie wtedy dostajemy zastrzyk by w naszym organizmie nie pojawily sie przeciwciala ktore zagrazaja następnym dzieciaczkom. To tak po krotce wytlumaczone.. :)
Aaa kumam juz o co chodzi :) dzięki Fazetkamm ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Doris, Pauladabro, Neddi, Julka, Sylwia, Fazerkam, Lizzy, Kamcia - dziękuję Wam kochane!
Doris, Kamcia - no chyba już mogę zacząć w to wierzyć, oby się już nie zmieniło :)

No i obiecane zdjęcia, wiem, wiem, że u mnie to trwa i trwa, ale nie miałam ostatnio po drodze do kompa. To zdjęcia z Wrocławia, całkiem inne, niż te co wstawiłam wcześniej od swojego lekarza - te ładniejsze :D

Załączniki

• b3.JPG
    b3.JPG
    25,8 KB · Wyświetleń: 96
  • b2.JPG
    b2.JPG
    17,7 KB · Wyświetleń: 102
Nieufna - wielki szacun, za co czegoś dokonałaś! Brawo!

Margerita - zaciskam mocno kciuki!! Mocno, bardzo mocno i wierzę, że będzie dobrze, no musi być przecież!!!

A czy ja miałam badane te przepływy? Pojęcia nie mam...

Lila śliczne masz te fotki z usg :) mam nadzieje ze dzisiaj lekarz zrobi mi podobne ;)

Jeszcze tylko 3h do mojego połówkowego. Tak sie denerwuje...masakra :(

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Nie martwcie się dziewczyny tym połówkowym, to jest świetny moment aby ujrzeć dokładnie i pomału każdy fragment naszego dziecka. Tyle wtedy pozytywnych emocji się rodzi. Ja bym chciała mieć takie badania co tydzień, super przeżycie.

reklama
nie wiem
na ostatnim usg u mojego lekarza padło pytanie z jaką wagą urodziła się Maja bo teraz dziecko będzie mniejsze i to tyle nie wnikalam w szczegóły bo myślałam że lekarz się zna na rzeczy teraz wiem że mógł mnie wtedy do szpitala wysłać to był 7 miesiąc ciąży zrobiliby cc lub trzymali do końca ciąży ale byłabym pod stałą opieką lekarzy
cały czas myślałam że jest wszystko ok i jakoś mieliśmy wtedy trudną sytuację z kasą zmieniłam lekarza poszłam na NFZ a tam słaby sprzęt nie miałam właśnie robionego tego 3 prenatalnego no i się źle skończyło
teraz mam inną lekarkę mam do niej chodzić co dwa tygodnie co wizytę mam usg jestem z nią w stałym kontakcie i myślę że gdyby cos było nie tak to zareaguje

tez trzymam kciuki aby wszystkie wyniki byly ok

A to Twoja pierwsza ciąża? Ja tez mam - a Maz + ale nie mówił mi nic lekarz na temat tych przepływów...

to jest moja 4 ciaza i wczesniej nie mialam przeciwcial. powodzenia na wizycie

@Lila piekne zdjecia!

Do góry