reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

fazer - mój lekarz też nigdy tego nie spradza przez usg. W poprzednich ciążach częściej miałam badanie ginekologiczne, to też potrafił określić czy dobrze czy nie. Czy trzyma czy się skraca..... Nic sie nie martw - lekarze wiedzą co robią ;-)

reklama
Juz po wizycie i niestety dalej nie znamy płci :( pepowina byla miedzy nogami i lekarz nie chcial zgadywać. Dziecko ładnie rośnie wg. tygodni. Waży 360g. Teraz dostalam inny antybiotyk na grzybice i mam nadzieje, że już bedzie ok.

Juz po wizycie i niestety dalej nie znamy płci
To dokładnie tak jak my :( zbadał mnie i normalnie i usg, łożysko dalej na przedniej ścianie, ale mówił, że się podniesie (nie wiem skąd ta pewność, ale kazał się tym nie przejmować). Z dzidzią ok, pomierzył i ma 250g, jest o tydzień młodsza, ale mówił, że to w granicach normy... zła jestem tylko bo zapytałam o płeć jak już tam pomierzył, to odłożył to urządzenie i mówił "na połówkowym się pani dowie" :( cieszę się, że z dzidzią ok, ale wkurzyło mnie podejście lekarza, 4 tygodnie czekałam na to badanie :( no i dostałam skierowanie na glukozę. Już kupiłam i może pójdę jutro, żeby mieć z głowy...

Juz po wizycie i niestety dalej nie znamy płci :( pepowina byla miedzy nogami i lekarz nie chcial zgadywać. Dziecko ładnie rośnie wg. tygodni. Waży 360g. Teraz dostalam inny antybiotyk na grzybice i mam nadzieje, że już bedzie ok.
To co za miesiąc? :-) Mi się Martyna tak chowala prawie do 7 miesiąca. Jak dama nie pokazywała co ma miedzy nogami. Może u Ciebie to dziewczynka? A ta grzybica dlugo Ci nie schodzi?

To dokładnie tak jak my :( zbadał mnie i normalnie i usg, łożysko dalej na przedniej ścianie, ale mówił, że się podniesie (nie wiem skąd ta pewność, ale kazał się tym nie przejmować). Z dzidzią ok, pomierzył i ma 250g, jest o tydzień młodsza, ale mówił, że to w granicach normy... zła jestem tylko bo zapytałam o płeć jak już tam pomierzył, to odłożył to urządzenie i mówił "na połówkowym się pani dowie" :( cieszę się, że z dzidzią ok, ale wkurzyło mnie podejście lekarza, 4 tygodnie czekałam na to badanie :( no i dostałam skierowanie na glukozę. Już kupiłam i może pójdę jutro, żeby mieć z głowy...
Na przedniej ścianie i powodujące?
U mnie się podniosło a czytałam że podnosi się do 30 tyg:-)

reklama
Do góry