reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

Lila to nie ja słyszałam maleństwo :) to cytat Iwonaimaja :) Swoją drogą ja brałam dopegyt ale nie bardzo działał na moje ciśnienie.

reklama
ja tez po wizycie. u nas wszystko ok. dzidzia ssala palucha cale badnie i sie wiercila, ze ciezko bylo ja pomierzyc.
najwazniejsze ze jest ok. kolejna wizyta za 4 tygodnie.
ja mam tez super lekarzy a nawet dwoch. jednego tu a drugiego z Warszawy.
ale ciagle nie mam nikogo na NFZ i juz mi rece opadaja....

@ruda@91 super wiesci, ja tez sie wczoraj spytalam o plec, lekarz powiedzial mi, ze tak dopiero po 15 tygodniu mozna okresac jak dzidzia pozwoli a teraz to on wrozyc jeszcze nie bedzie

Ja jestem w 14t 3d i powiedział że za wcześnie zresztą maluch cały czas się pupą wypinał :D

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Byłam dzis na wizycie u położnej na badaniu moczu dostałam skierowanie na szczepienie na grypę plus na badanie na glukozę bo u mnie w rodzinie tata ma cukrzyce wiec muszę zrobic badania czy nie mam cukrzycy ciążowej. Słyszałam dzis bicie serduszka dzidziusia [emoji173]️ pytałam sie na temat witamin to powiedziała,ze wyniki krwi mam dobre i ze wystarczy sam kwas foliowy i cynk.

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny sorki ze wpadam tak z doskoku ale nie daje rady innaczej mialam wczoraj usg i maluszek ma sie dobrze wg pierwszego usg ciaza jest mniejsza ogolnie mam dlugie cykle i by sie zgadzalo powinien byc 17 tc a jest 18 juz a maluszek wielkosci jak na 19 tc.

Cześć kobietki :) widzę że sporo wizyt wczoraj :) Dobrze się czyta dobre wiadomości :) Gratuluję udanych wizyt ciesze się że maleństwa rosną :)

Moja wizyta wczoraj dość krótka :) maleństwo skuliło się w kuleczkę i spało w najlepsze :) nic ani ruszanie brzuchem ani lekkie szturchnięcia nic hehe nie dało się go zmierzyć a już popatrzeć i potwierdzić płeć nie ma opcji. Al;e malutki rośnie ma już prawie 12cm Serduszko biło śliczne :)
Kolejna wizyta 23luty ale lekarz mi zaproponował jeżeli chcę wizytę zwaną korygującą. To znaczy że ma taki zwyczaj wysyłać swoje pacjentki na USG do innego lekarza. Zaproponował doktorka i umówiliśmy się na 15 lutego. To będzie badanie drugie prenatalne trwa 40 minut Już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę znów moje maleństwo :)

reklama
To ładnie Ania Twoja dzidzia pospala. Ja mam dziś usg i już się nie mogę doczekać i stresuje się jednocześnie,wczoraj wieczorem długo szukałam serduszka,może po zapiekance tak brykalo ale w końcu znalazłam,ale tylko chwilę posluchalam i poszłam spać.

Do góry