reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

Gratuluje udanych wizyt!!

Kamejka na pewno bedzie dobrze tylko nie martw sie za duzo. Dziewczyny pisza czesto jak to dziecko wedlug usg ma jedne wymiary a rodzi sie z innymi. Masz uwazna lekarke i to duzy plus. Trzymam kciuki i mam nadzieje ze szpital jeszcze nie bedzie potrzebny!! Juz tak niedlugo....

Ja jutro zaliczam polozna ostatni raz :)

reklama
Ja juz po wizycie, miałam zapis ktg i wyszedł ok. Jeszcze mnie nie zamykają :p w czwartek mam sie zgłosić na kolejne ktg i na podstawie tych dwóch badań zadecydują czy mnie położą czy nie. Ale jestem dobrej myśli bo dzis wynik był dobry. Zyskałam co najmniej dwa dni w domu jupiii :D

Kamejka, wiesz jak to jest z tym usg, ja kochana, miałam 3 prenatalne i tam dziecko ponad 1400 ważyło, a na drugi dzień echo serca miałam i dziecko ponad 1600!!! Dzień różnicy!!! To jak oni tak mierzą to strach się bać. Ja już o tym kiedyś pisałam i u mnie akurat o wagę dziecka chodziło, także głowa do góry, myślę, że będzie ok :)

Truskawka, super, że tak się dobrze czujesz po cc :)

Aga, to Twoja pierwsza cc???

Tylko ja, oczywiście, bo jakby inaczej, zaraz sobie pomyślałam, że ciekawe jak oni te pomiary robią począwszy od tych w 12 tygodniu, po te w 20 i te w 30, wszystkie, nie tylko wagowo - wzrostowe, ale przezierność itp. :/

Tylko ja, oczywiście, bo jakby inaczej, zaraz sobie pomyślałam, że ciekawe jak oni te pomiary robią począwszy od tych w 12 tygodniu, po te w 20 i te w 30, wszystkie, nie tylko wagowo - wzrostowe, ale przezierność itp. :/
Mierzą obwód głowy, brzuszka, kość udową i samo liczy.

ja po wizycie-podobno mam ładną szyjkę,cokolwiek to znaczy i powinnam dobrze urodzić;-)
mała waży 2700, ale patrzyłam jak lekarka to mierzy,wszystko zależy jak przyłoży ten 'miernik' wystarczy milimetr w którąś stronę i już obwody główki i brzuszka wychodzą inne,a tym samym inna waga,ale ogólnie powiedziała że duzego dziecka się nie spodziewamy,i że jak urodzę ze 2 tyg to ok,a jak za 6 to tez;-)

pozatym miałam pierwsze ktg i mała ma dość wysokie tętno,wariowala cały czas-nie podobało jej się chyba;-)
i teraz co tydzień mam wizyty aż do końca;-)

Kamejka, wiesz jak to jest z tym usg, ja kochana, miałam 3 prenatalne i tam dziecko ponad 1400 ważyło, a na drugi dzień echo serca miałam i dziecko ponad 1600!!! Dzień różnicy!!! To jak oni tak mierzą to strach się bać. Ja już o tym kiedyś pisałam i u mnie akurat o wagę dziecka chodziło, także głowa do góry, myślę, że będzie ok :)

Truskawka, super, że tak się dobrze czujesz po cc :)

Aga, to Twoja pierwsza cc???
Tak Lila pierwsza. Nie wiem co mnie czeka. Do tego emocje i stres biorą górę. Kłóce się z mężem że mi nie pomaga, dzieci też obrywają za wszystko. Boję się że jak wrócę to będzie bałagan że nikt mi nawet wody nie poda. W nocy już mało sypiam. Płacze na każdym kroku. Wszystko wyprowadza mnie z równowagi.

reklama
Dziewczynki, gratuluję udanych wizyt, ładnej szyjki :p i dużych dzidzioli ;)

Aga, głowa do góry, staraj się nie denerwować...

Ja raz miałam 1450g, potem w szpitalu 2tygodnie później 1510g i strasznie się bałam, że mały wzrost. Z kolei kilka dni później znowu u mojego byłam i miał już jakoś ponad 1700g. Więc nie ufam do końca pomiarom;)

Do góry