reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

Gratuluje udanych wizyt!!

Kamejka na pewno bedzie dobrze tylko nie martw sie za duzo. Dziewczyny pisza czesto jak to dziecko wedlug usg ma jedne wymiary a rodzi sie z innymi. Masz uwazna lekarke i to duzy plus. Trzymam kciuki i mam nadzieje ze szpital jeszcze nie bedzie potrzebny!! Juz tak niedlugo....

Ja jutro zaliczam polozna ostatni raz :)

reklama
Ja juz po wizycie, miałam zapis ktg i wyszedł ok. Jeszcze mnie nie zamykają :p w czwartek mam sie zgłosić na kolejne ktg i na podstawie tych dwóch badań zadecydują czy mnie położą czy nie. Ale jestem dobrej myśli bo dzis wynik był dobry. Zyskałam co najmniej dwa dni w domu jupiii :D

Kamejka, wiesz jak to jest z tym usg, ja kochana, miałam 3 prenatalne i tam dziecko ponad 1400 ważyło, a na drugi dzień echo serca miałam i dziecko ponad 1600!!! Dzień różnicy!!! To jak oni tak mierzą to strach się bać. Ja już o tym kiedyś pisałam i u mnie akurat o wagę dziecka chodziło, także głowa do góry, myślę, że będzie ok :)

Truskawka, super, że tak się dobrze czujesz po cc :)

Aga, to Twoja pierwsza cc???

Tylko ja, oczywiście, bo jakby inaczej, zaraz sobie pomyślałam, że ciekawe jak oni te pomiary robią począwszy od tych w 12 tygodniu, po te w 20 i te w 30, wszystkie, nie tylko wagowo - wzrostowe, ale przezierność itp. :/

Tylko ja, oczywiście, bo jakby inaczej, zaraz sobie pomyślałam, że ciekawe jak oni te pomiary robią począwszy od tych w 12 tygodniu, po te w 20 i te w 30, wszystkie, nie tylko wagowo - wzrostowe, ale przezierność itp. :/
Mierzą obwód głowy, brzuszka, kość udową i samo liczy.

ja po wizycie-podobno mam ładną szyjkę,cokolwiek to znaczy i powinnam dobrze urodzić;-)
mała waży 2700, ale patrzyłam jak lekarka to mierzy,wszystko zależy jak przyłoży ten 'miernik' wystarczy milimetr w którąś stronę i już obwody główki i brzuszka wychodzą inne,a tym samym inna waga,ale ogólnie powiedziała że duzego dziecka się nie spodziewamy,i że jak urodzę ze 2 tyg to ok,a jak za 6 to tez;-)

pozatym miałam pierwsze ktg i mała ma dość wysokie tętno,wariowala cały czas-nie podobało jej się chyba;-)
i teraz co tydzień mam wizyty aż do końca;-)

Kamejka, wiesz jak to jest z tym usg, ja kochana, miałam 3 prenatalne i tam dziecko ponad 1400 ważyło, a na drugi dzień echo serca miałam i dziecko ponad 1600!!! Dzień różnicy!!! To jak oni tak mierzą to strach się bać. Ja już o tym kiedyś pisałam i u mnie akurat o wagę dziecka chodziło, także głowa do góry, myślę, że będzie ok :)

Truskawka, super, że tak się dobrze czujesz po cc :)

Aga, to Twoja pierwsza cc???
Tak Lila pierwsza. Nie wiem co mnie czeka. Do tego emocje i stres biorą górę. Kłóce się z mężem że mi nie pomaga, dzieci też obrywają za wszystko. Boję się że jak wrócę to będzie bałagan że nikt mi nawet wody nie poda. W nocy już mało sypiam. Płacze na każdym kroku. Wszystko wyprowadza mnie z równowagi.

reklama
Dziewczynki, gratuluję udanych wizyt, ładnej szyjki :p i dużych dzidzioli ;)

Aga, głowa do góry, staraj się nie denerwować...

Ja raz miałam 1450g, potem w szpitalu 2tygodnie później 1510g i strasznie się bałam, że mały wzrost. Z kolei kilka dni później znowu u mojego byłam i miał już jakoś ponad 1700g. Więc nie ufam do końca pomiarom;)

Do góry