reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

Aga ja mam to samo, cały czas się denerwuje cc i chodzę czepiam się wszystkich. Wiem, że jak wrócę do domu to będzie bałagan, oni niby posprzątają ale to jest takie sprzątanie żeby było że niby coś robili. Jak wróciłam po porzedniej cc na 4 dzień do domu to pierwsze co to wzięłam się za sprzątanie i robienie obiadu ( pamiętam że naleśniki tak na szybko).

reklama
Hej
Ja po wizycie, badaniu, ktg i szybkim usg. Mały waży 3360g, szyjka mięciutka ale jeszcze trzyma. Mały w dobrej formie, pępowina cały czas jeden raz wokół szyjki, przepływy i łożysko prawidłowe. Dostałam skierowanie do szpitala na 29 czerwca, mam być rano, a 30 czerwca cięcie też rano. Pozostało 8 dni do pójścia na oddział i 9 do spotkania z Maluchem :-)

Hej
Ja po wizycie, badaniu, ktg i szybkim usg. Mały waży 3360g, szyjka mięciutka ale jeszcze trzyma. Mały w dobrej formie, pępowina cały czas jeden raz wokół szyjki, przepływy i łożysko prawidłowe. Dostałam skierowanie do szpitala na 29 czerwca, mam być rano, a 30 czerwca cięcie też rano. Pozostało 8 dni do pójścia na oddział i 9 do spotkania z Maluchem :-)

Gratulacje :)

Ja tez juz po wizycie, szyjka 2cm zamknięta, takze nic sie nie szykuje ;)
Za dwa tyg pierwsze ktg

Niestety gbs dodatni w odbycie :/,

Czy któraś z mam rodzi w Warszawie? Jesli tak to gdzie ?;)

Qretka ja rodze w Warszawie ale nie wiem do konca gdzie. Albo na Inflanckiej albo na Woloskiej. Mlodego rodzilam na Inglanckiej to bylo ok, ale teraz tam podobno duzo rodzacych ale nie odsylaja, a moj lekarz pracuje na Woloskiej i zachwala wiec zobaczymy.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Nieufna, no tak, tylko jak oni mierzą ten obwód główki itp., że z dnia na dzień taka różnica. Że można tak różnie to zmierzyć więc przezierność w zasadzie też :/ Wolę o tym nie myśleć :/
Asia, cieszę się z pozytywnych wieści :)
Aga, będzie dobrze! Po pierwszej cc (a i też jak się okazuje po kolejnej) jest naprawdę ok, szybko się dochodzi do siebie! Tylko to oczekiwanie na tą datę Cię wykańcza, trzymaj się, już w tym tygodniu będziesz po i będziesz się już dobrze czuć i wierzę, że będzie dobrze!!!!!!!!

Qretka ja rodze w Warszawie ale nie wiem do konca gdzie. Albo na Inflanckiej albo na Woloskiej. Mlodego rodzilam na Inglanckiej to bylo ok, ale teraz tam podobno duzo rodzacych ale nie odsylaja, a moj lekarz pracuje na Woloskiej i zachwala wiec zobaczymy.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

No ja wlasnir nie wiem jestem po pierwszej cesarce, teraz nie chce miec cesarki na zimno ani zeby mnie dysfkalifikowai z tego powodu do porodu sn. Myslalam o żelaznej ew Solec bo tam rodziłam córkę.. Eh chyba jak sie zacznie to polecę gdzie blizej :)

Lila mam tak samo- nie wiem skad to sie wzięło, ze tu jest a tu nie. Lekarz powiedzial ze tylko jak sie skurcze zaczną zeby jechac i nie czekac bo 4godz wczesniej trzeba antybiotyk podać

reklama
Nieufna, no tak, tylko jak oni mierzą ten obwód główki itp., że z dnia na dzień taka różnica. Że można tak różnie to zmierzyć więc przezierność w zasadzie też :/ Wolę o tym nie myśleć :/
Asia, cieszę się z pozytywnych wieści :)
Aga, będzie dobrze! Po pierwszej cc (a i też jak się okazuje po kolejnej) jest naprawdę ok, szybko się dochodzi do siebie! Tylko to oczekiwanie na tą datę Cię wykańcza, trzymaj się, już w tym tygodniu będziesz po i będziesz się już dobrze czuć i wierzę, że będzie dobrze!!!!!!!!

Może zależy od sprzętu.

Do góry