fazerkamm
Fanka BB :)
Tez sie z ta teoria nke zgadzam, ja malusia sie urodzilam a rodze duze dzieci
Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No wiesz przecisnąć głowkę dziecka, ramionka etc 2 kg a ponad 4 to wydaje mi się, że jest róznica Nie jest to jedyny wyznacznik cięzkiego porodu ale chyba ma też wpływ
Ja się nie boje tak bólu jak własnie momentu przeciskania się dziecka bo wtedy to się waży jego zdrowie. Duże dziecko ma ciężej przejść i rózne rzeczy wtedy mogą się przytrafić. Głownie o tym myśle bojąc sie rodzenia dużego dziecka. MOja siostra jeździł z córką do centrum zdrowie dziecka we Wrocławiu włąsnie dlatego,że mała utknęła, mimo,że szła główkowo i miała nadszarpnięte ramię i naderwany nerw. Wiem przez to jak płacze dziecko które musi być w domu codziennie rehabilitowane po godzinie mimo strasznego płaczu. Znam też przypadki niedotlenienia bo w momencie przechodzenia matce zabrakło sił. Nie o siebie się boję jak mi wagę wyliczająTylko, że najbardziej bolesne są bóle do rozwarcia, mnie parte prawie wcale nie bolały. A tu już budowa kobiety ma znaczenie. Więc , jeśli chodzi o ból to różnie to wpływa, natomiast co do samej koncówki to być może.
Spokojnie położne ci pokażą a reszta idzie już mechanicznie widziałam jak byłam w szpitalu mamy jak dają radę byłam w szokuKurcze, z jednej strony też chciałabym tak szybko po cc wyjść do domu, ale z drugiej strony jak myślę o tym to w szpitalu będę mogła liczyć na pomoc położnych przy opiece nad małym, bo nie mam żadnego doświadczenia.. Zobaczymy jak będzie
W moim przypadku to 9 cm i parte najgorsze. 8 cm to już mój próg bólu się zaczynał.U nas po cc też wypuszczają po 3 dobach, jak nie ma żółtaczki itp.
Moja Młoda też mała, 11 maja ok 1600 według jednego usg, a według drugiego ok 1400. Termin porodu tak jak z suwaczka.
A chłopcy mieli 3750 i 4000
Mówicie, że do partych najbardziej boli? To ja miałam 8 cm rozwarcia i było w miarę...Szkoda, że nie mogłam spróbować naturalnie i że teraz też cc, bo może byłoby w miarę? No chyba, że nie, to już niech ta cc będzie...