reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

Pierwszy urodzil sie 3670g i 50.5cm takze do tych duzych dzieci nalezal (w sumie malych a grubych) :p takze brata obstawiam 3800-3900g tym bardziej ze na połówkowym (robilam dokładnie w tym samym czasie oba) Fasolinka 100g ciezsza od brata. Boooziuniu jak ja Go urodze?

reklama
My dziś idziemy położnej na wizytę wiec będzie ważono i mierzenie brzucha i wymusze na Niej dodatkowy skan bo tu w UK przysługują Ci niestety tylko2 jeden w12tyg i kolejny w 20 [emoji853] nawet ginekolog Cię tu nie bada przez cała ciąże tylko z położna masz spotkania co2miesiace. Od6dni borykam sie z takimi bólami pleców,ze chodzić nie mogę aż na nogę ni promieniuje byłam w szpitalu i jedyne co mi powiedzieli to,ze mogę brać paracetamol i przepisali co codamol ale to lek na kodeinie i nie bardzo sie go powinno brać w ciąży wiec mecze sie z bolami[emoji853]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
No i jak wizyta?

Ja mam dzisiaj wizytę ale moja dr robi mi usg tylko 3 razy w ciąży więc zapewne teraz nie będę miała. Jedynie zobaczy wyniki, posłuchamy serduszka i zbada mnie ginekologicznie... chociaż taaaak bardzo chciałabym zobaczyć tego Słodziaka :D

Pierwszy urodzil sie 3670g i 50.5cm takze do tych duzych dzieci nalezal (w sumie malych a grubych) :p takze brata obstawiam 3800-3900g tym bardziej ze na połówkowym (robilam dokładnie w tym samym czasie oba) Fasolinka 100g ciezsza od brata. Boooziuniu jak ja Go urodze?

To faktycznie kuleczka:) Mój miał 3750 i 57 cm w tym długie nogi :) U małej jak na razie nogi też ponad normę :D

I po wizycie. Tak jak przypuszczałam USG nie było, wyniki mieszczące się w granicy aleee ten twardniejący brzuch i ciągnięcie jest niepokojące i muszę zwolnić tempo... oczywiście infekcji ciąg dalszy i jakoś nie wierzę, że kolejne tabletki mi pomogą. Taka chyba moja natura i będę się męczyła do końca ciąży :(

To faktycznie kuleczka:) Mój miał 3750 i 57 cm w tym długie nogi :) U małej jak na razie nogi też ponad normę :D

Oo to fajnie sie rodzilo ;) bo przynajmniej proporcjonalny Twój byl :)

Jodełka co masz za infekcje przypomnij.. najważniejsze ze z dzidziusiem wszystko dobrze, mi choc bardzo rzadko brzuch się napina to lekarz nawet bez pytania mnie powiedzial zeby od 3trymestru zwolnic o wiele tempo :)

Od samego początku swędzi mnie na dole.. Podobno to grzybica ... ale później jak.niby było "czysto" mnie nadal swędziało, więc dostałam inne globulki i maści ... teraz mam znowu jakiś stan zapalny i znowu inne leki ale nie wiem czy to pomoże. Zmieniłam już płyn do higieny intymnej na taki apteczny nie drogeryjny... ograniczyliśmy współżycie... bielizne mam tylko bawełnianą ale poprawy brak :(

Od samego początku swędzi mnie na dole.. Podobno to grzybica ... ale później jak.niby było "czysto" mnie nadal swędziało, więc dostałam inne globulki i maści ... teraz mam znowu jakiś stan zapalny i znowu inne leki ale nie wiem czy to pomoże. Zmieniłam już płyn do higieny intymnej na taki apteczny nie drogeryjny... ograniczyliśmy współżycie... bielizne mam tylko bawełnianą ale poprawy brak :(
Mąż dostał lekarstwo? Bo u mężczyzn jest grzybica bezobjawowa i może Cię zarażać.

reklama
Oo to fajnie sie rodzilo ;) bo przynajmniej proporcjonalny Twój byl :)

Jodełka co masz za infekcje przypomnij.. najważniejsze ze z dzidziusiem wszystko dobrze, mi choc bardzo rzadko brzuch się napina to lekarz nawet bez pytania mnie powiedzial zeby od 3trymestru zwolnic o wiele tempo :)

Bardzo nie fajnie :D
Godzinę temu minęło 18 lat od tego wydarzenia :D

Do góry