reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

Pierwszy urodzil sie 3670g i 50.5cm takze do tych duzych dzieci nalezal (w sumie malych a grubych) :p takze brata obstawiam 3800-3900g tym bardziej ze na połówkowym (robilam dokładnie w tym samym czasie oba) Fasolinka 100g ciezsza od brata. Boooziuniu jak ja Go urodze?

reklama
My dziś idziemy położnej na wizytę wiec będzie ważono i mierzenie brzucha i wymusze na Niej dodatkowy skan bo tu w UK przysługują Ci niestety tylko2 jeden w12tyg i kolejny w 20 [emoji853] nawet ginekolog Cię tu nie bada przez cała ciąże tylko z położna masz spotkania co2miesiace. Od6dni borykam sie z takimi bólami pleców,ze chodzić nie mogę aż na nogę ni promieniuje byłam w szpitalu i jedyne co mi powiedzieli to,ze mogę brać paracetamol i przepisali co codamol ale to lek na kodeinie i nie bardzo sie go powinno brać w ciąży wiec mecze sie z bolami[emoji853]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
No i jak wizyta?

Ja mam dzisiaj wizytę ale moja dr robi mi usg tylko 3 razy w ciąży więc zapewne teraz nie będę miała. Jedynie zobaczy wyniki, posłuchamy serduszka i zbada mnie ginekologicznie... chociaż taaaak bardzo chciałabym zobaczyć tego Słodziaka :D

Pierwszy urodzil sie 3670g i 50.5cm takze do tych duzych dzieci nalezal (w sumie malych a grubych) :p takze brata obstawiam 3800-3900g tym bardziej ze na połówkowym (robilam dokładnie w tym samym czasie oba) Fasolinka 100g ciezsza od brata. Boooziuniu jak ja Go urodze?

To faktycznie kuleczka:) Mój miał 3750 i 57 cm w tym długie nogi :) U małej jak na razie nogi też ponad normę :D

I po wizycie. Tak jak przypuszczałam USG nie było, wyniki mieszczące się w granicy aleee ten twardniejący brzuch i ciągnięcie jest niepokojące i muszę zwolnić tempo... oczywiście infekcji ciąg dalszy i jakoś nie wierzę, że kolejne tabletki mi pomogą. Taka chyba moja natura i będę się męczyła do końca ciąży :(

To faktycznie kuleczka:) Mój miał 3750 i 57 cm w tym długie nogi :) U małej jak na razie nogi też ponad normę :D

Oo to fajnie sie rodzilo ;) bo przynajmniej proporcjonalny Twój byl :)

Jodełka co masz za infekcje przypomnij.. najważniejsze ze z dzidziusiem wszystko dobrze, mi choc bardzo rzadko brzuch się napina to lekarz nawet bez pytania mnie powiedzial zeby od 3trymestru zwolnic o wiele tempo :)

Od samego początku swędzi mnie na dole.. Podobno to grzybica ... ale później jak.niby było "czysto" mnie nadal swędziało, więc dostałam inne globulki i maści ... teraz mam znowu jakiś stan zapalny i znowu inne leki ale nie wiem czy to pomoże. Zmieniłam już płyn do higieny intymnej na taki apteczny nie drogeryjny... ograniczyliśmy współżycie... bielizne mam tylko bawełnianą ale poprawy brak :(

Od samego początku swędzi mnie na dole.. Podobno to grzybica ... ale później jak.niby było "czysto" mnie nadal swędziało, więc dostałam inne globulki i maści ... teraz mam znowu jakiś stan zapalny i znowu inne leki ale nie wiem czy to pomoże. Zmieniłam już płyn do higieny intymnej na taki apteczny nie drogeryjny... ograniczyliśmy współżycie... bielizne mam tylko bawełnianą ale poprawy brak :(
Mąż dostał lekarstwo? Bo u mężczyzn jest grzybica bezobjawowa i może Cię zarażać.

reklama
Oo to fajnie sie rodzilo ;) bo przynajmniej proporcjonalny Twój byl :)

Jodełka co masz za infekcje przypomnij.. najważniejsze ze z dzidziusiem wszystko dobrze, mi choc bardzo rzadko brzuch się napina to lekarz nawet bez pytania mnie powiedzial zeby od 3trymestru zwolnic o wiele tempo :)

Bardzo nie fajnie :D
Godzinę temu minęło 18 lat od tego wydarzenia :D

Do góry