reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w tych przedszkolach? Wmawiają dzieciom "dysmózgowie"

reklama
Ja znam sytuacje gdzie dziecko jest uczolone na orzechy czy truskawki i nie mówię że tego nie ma. Ale mamusia która wydziera się na panie w przedszkolu bo dziecko dostało szyneczkę, a oni są weganami to masakra. I że białe pieczywo, a jakoś nie wspominała żeby dziecko było uczolone. Często dziecko nie jest na nic bardzo uczolone a też się z tego panikę robi. Nagle co druga osoba jest uczolona. Chociaż to pewnie też przez tą chemię w jedzeniu. Dlatego ja mam gospodarstwo i własne jedzenie, jestem z tego zadowolona. Ale nie dostaję paniki na widok białego chleba, ludzie :/
No i powietrze zla dieta itp..Ja tez nie bo jem biały chleb z ciemnym na zmiane:)

To przeczytaj jak zabrzmial Twój post. A dzieci sa różne i nikt nie ma prawa nikogo ponizac i bic.Ok nie bijesz swojego dziecka ciesze sie bardzo ale wysmiewasz np ludzi wege..Co w tym śmiesznego? Bo dla mnie nic..
I tak masz racje Teraz co drugie ma alergie niestety z czegos to sie bierze
To wege to jest przesada. Jak już ktoś chce tak pajacować to niech pajacuje, ale dziecko powinno jeść wszystko włącznie z mięsem. Przecież dzieci rosną i muszą jeść jak inaczej mają być zdrowe. A alergie to na pewno z tej chemii wszędzie, ale i z tego przesadnego ograniczania dzieciom niektórych produktów jak np mięsnych też są na pewno. Bo dziecko całe życie nie je tego, a jak zje później w szkole to nie dziwota że i uczolone będzie.

Ja znam sytuacje gdzie dziecko jest uczolone na orzechy czy truskawki i nie mówię że tego nie ma. Ale mamusia która wydziera się na panie w przedszkolu bo dziecko dostało szyneczkę, a oni są weganami to masakra. I że białe pieczywo, a jakoś nie wspominała żeby dziecko było uczolone. Często dziecko nie jest na nic bardzo uczolone a też się z tego panikę robi. Nagle co druga osoba jest uczolona. Chociaż to pewnie też przez tą chemię w jedzeniu. Dlatego ja mam gospodarstwo i własne jedzenie, jestem z tego zadowolona. Ale nie dostaję paniki na widok białego chleba, ludzie :/
Takie osoby tez mnie draznia.. nic nie powiedza ,a drą sie na niewinne osoby.. :/

To wege to jest przesada. Jak już ktoś chce tak pajacować to niech pajacuje, ale dziecko powinno jeść wszystko włącznie z mięsem. Przecież dzieci rosną i muszą jeść jak inaczej mają być zdrowe. A alergie to na pewno z tej chemii wszędzie, ale i z tego przesadnego ograniczania dzieciom niektórych produktów jak np mięsnych też są na pewno. Bo dziecko całe życie nie je tego, a jak zje później w szkole to nie dziwota że i uczolone będzie.

Mam znajomych wege i dzieci zdrowe sa :).
Mozna w inny sposób białko dostarczać .Dziecko wcale nie musi jesc miesa.
Teraz np nie czeka sie do roku z truskawkami bo czym szybciej tym lepieh organizm radzi sobie z alergenem i ja dawalam po 6 mies.Ale to ze ktoś mieso nie ja a potem je to na bank alergi nie dostanie .

Tzn moim zdaniem to kazdego sprawa.. w kielbasach sklepowych ,szynkach itd masz od cholery chemii ;) wiec albo kupic od rzeznika zaufanego,albo wcale.. w sklepowym miesie tez masz chemie bo zwierzeta sa pasione roznym jajcem ,a nie,jak kiedys ;) no i truchlo sklepowe tez nie nadaje sie do jedzenia ;) widzisz duzo jest takich niescislosci ;) wiec albo karmisz chemia albo glodzisz,chyba ze masz wlasne gospodarstwo itd bo i w owocach,warzywach sklepowych masz chemie.. ;)

Mam znajomych wege i dzieci zdrowe sa :).
Mozna w inny sposób białko dostarczać .Dziecko wcale nie musi jesc miesa.
Teraz np nie czeka sie do roku z truskawkami bo czym szybciej tym lepieh organizm radzi sobie z alergenem i ja dawalam po 6 mies.Ale to ze ktoś mieso nie ja a potem je to na bank alergi nie dostanie .
Dokladnie, bialko tez jest w innych produktach ;)

reklama
Dla mnie alergie to żywność powietrze geny i myslcie co chcecie ale szczepionki jeszcze taka masa ich z takim skladem a to jakby nie patrzec uklad immunologiczny
Wczoraj czytałam na stronie Zyrtec ze jak matka pali w ciazy albo przebywa wsrod palaczy to dziecko moze miec alergie. To samo po porodzie i u mam karmiących

Ostatnia edycja:
Do góry