reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w tych przedszkolach? Wmawiają dzieciom "dysmózgowie"

reklama
O to właśnie, z tym odrabianiem lekcji za dziecko też sama widziałam jak mamusie tak robią. A dodam, co może was zaszukuje, bo już mnie osądziłyście jako kobietę która znęca się nad dzieckiem - nigdy swojego syna nie uderzyłam (żadnego klapsa, paska nic, nawet nie krzyczę, bo nie ma potrzeby). A to co wspomniałam że dziecko by się uspokoiło jakby w tyłek dostało co ma niby ADHD, to po prostu jest już na tyle nie wychowane że nic innego już by nawet nie pomogło. Mój syn był wyvhowywany od maleńskości, to i bicia żadnego nie ma.
Ja nikogo staram sie nie osądzac,bo pozory myla ;)

Uwazasz ze dzieci z autyzmem nie istnieją ? Ze dobrze mowic my myślimy i zyjemy? Ze dobrze ze sie bilo dzieci za zle namalowany slaczek? Kochana rozumiem Cie ale nie pojmuje tego jak mozna
.
Rownie dobrze moge sie smiac z autorki postu bo daje biały chleb zamiast ciemny.Oczywscie to ironia.
Istnieją na pewno, ale nie w takiej ilości jak teraz co orzeczenia dostają. Dziecko jest nieśmiałe i już autystyk. Ostatnio w ciągu jednego roku matka przynosiła co miesiąc inne zaświadczenie, bo najpierw było że autyzm, później asparger, potem taki jakby lekki autyzm a na końcu znowu coś, już sama nie wiem. Zamiast obserwować dziecko na spokojnie to tylko ciąga je po poradniach i lekarzach. Taka panika mamusi na dziecku też na pewno dobrze się nie odbija.

O to właśnie, z tym odrabianiem lekcji za dziecko też sama widziałam jak mamusie tak robią. A dodam, co może was zaszukuje, bo już mnie osądziłyście jako kobietę która znęca się nad dzieckiem - nigdy swojego syna nie uderzyłam (żadnego klapsa, paska nic, nawet nie krzyczę, bo nie ma potrzeby). A to co wspomniałam że dziecko by się uspokoiło jakby w tyłek dostało co ma niby ADHD, to po prostu jest już na tyle nie wychowane że nic innego już by nawet nie pomogło. Mój syn był wyvhowywany od maleńskości, to i bicia żadnego nie ma.
To przeczytaj jak zabrzmial Twój post. A dzieci sa różne i nikt nie ma prawa nikogo ponizac i bic.Ok nie bijesz swojego dziecka ciesze sie bardzo ale wysmiewasz np ludzi wege..Co w tym śmiesznego? Bo dla mnie nic..
I tak masz racje Teraz co drugie ma alergie niestety z czegos to sie bierze

Istnieją na pewno, ale nie w takiej ilości jak teraz co orzeczenia dostają. Dziecko jest nieśmiałe i już autystyk. Ostatnio w ciągu jednego roku matka przynosiła co miesiąc inne zaświadczenie, bo najpierw było że autyzm, później asparger, potem taki jakby lekki autyzm a na końcu znowu coś, już sama nie wiem. Zamiast obserwować dziecko na spokojnie to tylko ciąga je po poradniach i lekarzach. Taka panika mamusi na dziecku też na pewno dobrze się nie odbija.
Tak zgadzam sie sa mega przeraźliwione matki to fakt sama taka znam i to nie jest dobre ale teraz naprawdę co drugie ma np alergie:(..° A do mojej szkoły chodził chlopiec z autyzmem i dziewczynka .Izolowala sie od dzieci a on potrafił usiasc na ulicy i sie kiwac przod tyl..teraz już lepiej

reklama
Tez slyszalam i coraz wiecej dzieci ma to dziadostwo.. ciekawe od czego to sie bierze.. :/ ja np nie mialam nigdy ,przenigdy ,a teraz w 31 tyg mam nietolerancje laktozy masakra normalnie.. oby mi to nie zostalo..
A ta matka faktycznie mogla powiedziec normalnie ze dziecko mauczulenie czy tam sie tak odzywia i tak.. nie lubie jak matki robia awanture ludziom ,ktorzy np o tym nie wiedzieli.. inaczej gdyby wiedzieli, to pewnie sama bym zjechala ;)
Ja znam sytuacje gdzie dziecko jest uczolone na orzechy czy truskawki i nie mówię że tego nie ma. Ale mamusia która wydziera się na panie w przedszkolu bo dziecko dostało szyneczkę, a oni są weganami to masakra. I że białe pieczywo, a jakoś nie wspominała żeby dziecko było uczolone. Często dziecko nie jest na nic bardzo uczolone a też się z tego panikę robi. Nagle co druga osoba jest uczolona. Chociaż to pewnie też przez tą chemię w jedzeniu. Dlatego ja mam gospodarstwo i własne jedzenie, jestem z tego zadowolona. Ale nie dostaję paniki na widok białego chleba, ludzie :/

Do góry